powered by goodbeer.dk
75 Ølanmeldelser
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Flot varigt lyst brunt skum og duft af sødlig maltet duft af cacao og chokolade. Her er der duft typerigtig bayersk Dunkel af en kvalitet, jeg ikke havde troet var mulig så langt fra München. Smagen udfolder et væld af nuancer af ristet malt, cacao, kaffe, chokolade og ristede nøder. Hertil kommer en anelse lakrids, der følger med ud i den aromatiske humling, der afslutter en lang herlig eftersmag. Mundfølelsen er middelfyldig, cremet, rund og sødlig. En perfekt afslutning på en lækker varm aften på torvet ved katedralen i Granada. Stemningen kan jo ved sådanne lejligheder spille med, så jeg tog mig en ekstra til frokosten samme steds dagen efter. Stilen til 9 glas holdt sig. Bedste spanske øl til dato er på trofækortet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En fantatik øl ,meget kraftig røget brændt duft, lidt frugt noter, flot skum, smagen er meget kraftig og intens af rbrændt kaffe, lidt frugt noter måske hindbær
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende grov skumkrone. Denne blonde ale er brygget på afsaltet havvand fra Middelhavet i Catalonien, Spanien. Catalonien, som aktuelt påberåber sig retten til selvstændighed er måske ikke Europas største udbyder på ølmarkedet, men denne ale byder på frisk aroma af korn og har endvidere en mineralsk smag som med lidt god vilje måske er restsalt af havvand. Den er ikke decideret saltet i smagen, nærmere smager den af lidt svovl, sort peber og enebær. Jeg har lyst til at nævne lava, men jeg ved naturligvis ikke hvordan lava smager, men nu er det da nævnt! Humlebitterheden er nænsom og der er ikke anvendt nogen af de markante humletyper i denne ale. Dog er humlen doseret i den rette mængde til at sætte fin kant for dens maltsødme, således at de mineralske indtryk træder i karakter. Karbonisering er perfekt og medvirker til lang eftersmag. Jeg er ret sikker på at den vil være helt perfekt til skaldyr og fisk eller blot som nydeøl ved de solrige spanske kyster, hvor jeg for snart mange år siden stod med min rejse-fiskestang og fangede nogle få af de meget sky Multer. En oplevelse jeg bestemt må give mig selv igen en dag. Fiskeri efter Multer er kun forbeholdt meget tålmodige og ihærdige lystfiskere, så den historie kommer måske i en senere ølanmeldelse. Lige nu skal jeg nyde Er Boqueron til fulde.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: dyb gylden
Anmeldt af Paulaner
Fint beige skum og sølig humlet duft. Smagen er på maltsiden præget af lys karamel og melon, men humlingen er relativ kraftig og aromapræget, bredspektret med en massse spændende citrusprægede nuancer. Mundfylden er lidt cremet, sødlig frisk og middelfyldig. Flot spansk Pale Ale - og bryggeriet eneste indtil nu. {#emotions_dlg.yes}  Anbefales til alle, der kommer til Andalusien.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af gbjensen
Sidder i bilbao og har lige opdaget en ny god spansk øl. Efter en San Michel så skal der måske ikke så meget til det men her er jeg alligevel blevet positivt overrasket. Den dufter godt, smager bedre end forventet med et en god maltet krop, et streg af alkohol og en let humlet afslutning der runder oplevelsen fint af. Derfor giver jeg 8 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af Sarek
Specielt velegnet til folk der lider af glutenallergi.

Normalt er jeg ikke til glutenfrie øl, fordi der i sagens natur ikke kan anvendes malt i brygningen, og derfor brygges på fortrinsvis sukker. Hvilket ofte gør øllene alt for søde.

Daura er en behagelig overraskelse. Jo der er sødme i øllet, men den tager ikke overhånd således at man tror at man sutte på et sukkerknald. Nej der er en behagelig citrusagtig friskhed over øllet, som er behersket humlet.

Det bedste ikke-øl (øl skal laves på malt. Basta) jeg har smagt p.t.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Ulrik

En lys gylden øl med rimelig skum og en tilpas kulsyrer.
Ikke så meget duft og med en rund og fyldig smag som ender lidt sødmefuld og med en dejlig bitterhed.
Faktisk en dejlig ølSmile og så kan den drikke af folk med Cøliaki.

http://www.netpatient.dk/Coeliaki.htm

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Overgæret øl, hvidt ret varigt finkornet skum og diset gylden med gærsvæv. Jo, minsandten om det ikke er lykkedes mig at finde en spansk hvedeøl - en wittbiertype medbragt af en rejsekammerat til Østrig. Herligt og så spansk hvedeøl og dertil ret så god. Bolsjeagtig maltduft. Smagen er med de samme bolsjetoner althea bolsjer i den grad et krydderi, som vel kommer fra humlen. Øllet er dejligt frugtigt míddelfyldigt (meget fyldigt faktisk for typen!), lækkert med tydelige appelsinskal toner og lettilgængeligt for enhver og så har det dertil personlighed - en kombination som faktisk ikke ses så ofte.  Faktisk kunne det minde mere om en Helles end en Wittbier, men dog med betydelig mere rundhed, fedme og fylde end en Helles. Humlingen er blomsteraromatisk og helhedsindtrykket er lidt af en kraftig aromatisk Wittbier. I så fald den bedste jeg har smagtsammen med Bernardus Wittbier. Alle de lækre indtryk fader samlet ud i eftersmagen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af gbjensen

En dejlig fyldig lager øl med en fin smag, der giver noget mere end alm. lagerøl.

Smagen er let maltet, uden de store aromaer, men ikke kedelig.
Finish er let humlet og varm.

Den varmer let og smager godt til en spansk Paelja (er sikkert stavet forkert)

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
En komplex øl, med en meget syrlig smag og opføre sig meget livligt i munden havde givet højer karakter hvis det ike var den helt uhørt høje pris.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8

I Databasen: 10877 Anmeldelser af 193654 øl fra 244 lande og 11019 bryggerier. Billeder: 76693


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!