powered by goodbeer.dk
262 Ølanmeldelser
Side 1 af 27 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Dyb Rød
Anmeldt af Sarek
Flot let brunligt skum på en øl med en flot dyb rød farve.

Duften er klassisk let sødlig som det er typisk for de fleste tjekksike mørke lager-øl.

Smagen læner sig op af Kozrel Dark, men Cernovar har en lille smule bitterhed, der står godt til øllet og faktisk gør at den er bedre i mine øjne. Der er sødmen fra Kozel og tørheden fra Köstritzer i en perfekt blanding.

Som øl generelt måske et nital men som mørk lagerøl/schwartzbier et rent 10 tal.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Janchik
PILSNEREN!!!!! Da jeg købte da jeg var hjemme i Danmark i min dejlige hjemby Silkeborg hos Piafs Vinhandel, var det fordi de lovede at dette bryggeri, i modsætning til mange tjekkiske bryggerier nu om dage, faktisk lever på øllens kvalitet og ikke minderne om hvor godt det engang har været! Dette viste sig at holde stik. I duften er der en solid maltet baggrund, med en nærmest kiksagtig duft. Der er humle - MASSER af humle, med en blomstret friskhed der er kendetegnet for Saaz, og en lidt bitter tone. Øllen er naturligvis krystalklar gylden med et stort og stabilt skum. Mundfølelsen er fyldig, blød og helt magisk: Tydelig saftig maltet smag, der får mig til at tænke på den ædle tjekkiske trippel-dekoktionsmæsknings-teknik, yderligere er den spækket godt til med humle, hvor man virkelig mærker at der ikke er sparet på råvarerne. Der er en lang tør, bitter afslutning på denne øl, og pludslig forstod jeg hvor godt en Pilsner egentlig kan smage, når man brygger den som man virkelig skal. Bedre pilsnere findes der ikke, og gå hjem Starobrno, Staropramen, Urquell, Budvar, Krusovice og hvad de nu ellers hedder de store........scenen tilhøre nu Podkovan! Den er karakterfuld, med masser af smagsrigdom - men samtidig så forfriskende at man bare vil have mere & mere & mere.....Skal man skade sin lever skal det være med denne her!!!!!!!!!!!! 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af reneac
Har et rødligt skær, duft kraftig af mørk bær, smagen er kraftig har næsten smag hen af rødvin en meget kompleks og spændende øl 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af reneac
Dufter lidt af tobak og chokolade, ikke meget skum smagen er meget kompleks og rig meget chokolade og lidt røg og en snert af kaffe en virkelig vildt god øl 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Meget mørk
Anmeldt af reneac
Næsten sort, meget lidt skum, ikke meget duft, men let brændt, smart er let røget mild og blid kaffesmag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Sarek

Pænt skum på en flot rød øl. Skummet svinder dog hurtigt ind til et tyndt lag ovenpå øllet. Øllet er næsten helt i den traditionelle tyske stil. D,v,s. en kraftig malt sødme med toner af karamel og lidt frugter. Har dog en mere markant humlebitterhed til at afbalancere øllet.

Absolut vellykket.

Er der nogen der oversætter "Una Papa Romane, Unus Portus Anconae, Una Turris Cremonae, Una Ceres Raconae"

Så vidt jeg husker fra min latintimer så betyder det første "En romersk Pave" og det sidste "En øl fra Rakovnik"

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En virkelig lækker stout uden tilsætning af alle mulige mærkelig ting, let røg i smag og duft og ellers en dejlig ristet smag, med humle og sødme i baggrunden
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tattooz
Tjekkisk bryghåndværk når det er aller bedst. Novopacké pivo Granát er en dejlig mørk øl, som vi kender dem fra Tjekkiet. Denne her skiller sig lidt ud i forhold til Kozel, som mange er tilbeder af. Den har sin helt egen personlighed. Og den er i den grad et ølvalg, som vil få mange til, at forelske sig i den.

Den blev skænket i et stort ølglas. Skummet som var flot brunt, blev hængende som et gardin i glasset og lagde en god top i glasset. Farven minder lidt hen efter en mørk Budjovice. Men smagen, er helt anderledes. Duften byder på en sødmefuld symfoni, der får én til, at blive i et rigtigt godt sommerhumør, og bare nyde det liflige guld fra Tjekkiet.

Smagen byder på flere gode nuancer. Karamel og kryddersmag der går godt i spænd, og humlen runder den af på en flot og elegant facon. Eftersmagen er både mættende og langtidsholdbar. Det eneste minus er, at den ikke er vidt udbredt her i landet. Den kan dog købes i få specialforretninger.

Det er en øl der vil være et fortrinligt valg til, en sommeraften hvor der er tændt op i grillen, og som udgangspunkt et fint valg til lidt kraftige retter. Nyd den!!! Det er lækkerier der rykker!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En pilsner som den skal smage, den har en tør humlet smag, og en frugagtig eftersmag. Den tørre humlesmag, er en lille smule-træagtig i det.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brun
Anmeldt af Blom

Suk... Denne øl er gået lige i hjertet på mig. Den er let og ukompliceret, men den slukker tørsten som ingen anden øl, jeg ellers har smagt! Den er utrolig flot med et gråbrunt skum, som ligner sky-landskaber. Duften er sød og MEGET præget af malt, hvilket overføres i smagen, der foruden den maltede rigdom har spor af frugt. Der er ganske begrænset kulsyre, og øllen glider dejligt i ganen... Ja, jeg kan næsten mærke det, nu jeg skriver om det. Må efterhånden erkende, at jeg har et blødt punkt ikke blot for de tjekkiske pilsnere, men så sandelig også for de tjekkiske mørke lagerøl! Staropramen, Starobrno og Kozel - alle mærker, der har fremragende mørke sager på programmet, og som alle er øl, der ukompliceret kan nydes til de fleste madretter. Skål!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 27 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!