powered by goodbeer.dk
4 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys gullig
Anmeldt af Paulaner
Det hvide skum er lige så lidt potent som Budweisers farve og smag. Jo, råvarerne er der, men resultatet virker svagt og fortyndet med svage noter af malt med lidt honning og lys karamel. Det lige så kraftløse modspil udgøres af en afdæmpet aromahumle. Alt i alt er Tom Cruise's yndlingsøl fra Top Gun tynd og intetsigende som ølsaftevand. Den mexikanske Sol er af samme type og støbning men bedre i maltsiden. Som øl er Busweiser perfekt øl til den, der ikke ønsker at tænke nærmere over, hvad han drikker.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Sarek
Når nu månedens øl er amerikaner, er det nærliggende at anmelde den mest kendte nemlig Budweiser.

Budweiser er et barn af prohibitionen (alkoholforbuddet), der ud over at give Mafiaerne ekstremt gunstige forhold til at udvikle sig også var skyld i at mange bryggerier forsvandt. Hvor mange fremragende øl der forsvandt på grund af et tåbeligt forbud er ikke til at vide men helt sikkert forsvandt der mange fordi at USA havde indvandrer fra mange lande og alle havde de taget deres brygkultur med.

Bryggerierne prøvede i forbudstiden at klare sig igennem med sodavand og maltøl, men kun et fåtal klarede sig.

Da forbuddet blev ophævet var der mangel på øl, så de bryggerier der var tilbage kunne hurtigt vokse sig store.

Anheuser-Busch blev hurtigt den største med deres letdrikkelig Budweiser.

Budweiser et pænt hvidt skum som dog hurtigt forsvind. En let krop uden den store fyld, hvilket skyldes brugen af majs i brygningen og en fin humling.

Alt i alt en fin græsplæneklipper/hækklipper øl. Skabt til at drikkes ved grillen og ikke til nydelse.

 

P.s. og så kom jeg slet ikke ind på de mange juridiske slagsmål med bryggerierne fra Budvar

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux

Så skulle verdens mest solgte øl (og dermed vel også den flest køber). Hold op hvor er det tyndt! Næsten ingen smag, og smagen af humle er næsten ikke tilstede. Bare fordi man er flest, behøver man ikke at have ret.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gul
Anmeldt af Teejay

Den mest solgte øl i verden, og så er den ikke engang anmeldt her på goodbeer! I hvert flad ikke før nu.

Den skummer som en gennemsnits-pilsner med et tæt hvidt, men hurtigt svindende skum. Aromaen begrænser sig til humle. Smagen har en let maltet karakter, der hurtigt ændrer sig til en noget markant humlebitterhed der er udemærket uden dog at overraske. En ganske god gennemsnitspilsner trods alt. At bryggeriet selv kalder den King of beers er efter min opfattelse en stærk overdrivelse. Men smag og behag er selvfølgelig forskellig.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11365 Anmeldelser af 222938 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87196


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!