powered by goodbeer.dk
79 Ølanmeldelser
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: kulsort
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 10.00 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: SORT
Anmeldt af Janchik
Sammen med den Sri Lankanske "Lion Stout" og svenske "Slottkällans Imperial Stout" er det her den bedste og mest tilfredsstillende Stout jeg har drukket. Hvilken duft: Kraft, Chokolade, Lakrids, Ristet Malt, Bitterhed - masser af Bitterhed. Øllen er fyldig og blød, med tydelig og meget autentisk chokoladesmag - svært at tro at der faktisk ikke er tilsat rigtig chokolade i denne bryg - lakrids, mørke frugter a'la rosin eller figner, sirup og stor afsluttende bitterhed som holder sødmen på plads. Det kan næsten ikke bliver bedre end det her
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Stort flot og imponerende lysebrunt skumt omlsutter denne røgstout fuldstændigt. Jeg elsker Jeppe's (brygmesteren) egen omtale af denne øl: Usandsynlig tyktflydende, forførende mørk og smoking good. Ja en rigtig hjerteknuser. Vi anbefaler, at kun de virkelig veltrænede ølchamps tager kampen op med denne frygteligt vanedannende og overvældende gode røgstout. Pas på, mange oplever en mindre placebo-effekt ved indtagelse.

Om jeg er en veltrænet ølchamp ved jeg ikke, det er nemlig aldrig en betegnelse jeg har brugt om mig selv. Ellers er jeg helt enig i omtalen. Den er tyktflydende og forførende og virkelig røget. Det er en Nils Oscars Rökporter og en Aecht Schlenkerla på samme tid, nemlig med en god portion røgmalt. Lidt til den fede side, hvor man nærmest fornemmer hvordan det må føles at slikke på skindet fra en røget ål. Overvældende god er den også, fordi der efterlades rum til kaffesmag og mørk bitter chokolade. Vanedannende vil jeg også gerne tilslutte mig. Især på en kold efterårsaften som idag. Den bringer nemlig varme og velbehag i hele kroppen, og det er da helt sikkert vanedannende på sigt. Placebo-effekten er dog straks værre at forholde sig til, for er det ikke noget med at f.eks. syge patienter kan føles sig raske blot ved troen på at lægens ordinerede kalktabletter er en nyudviklet vidundermedicin? Hvis Jeppe dermed mener at øldrikkere kan narres til at tro at Ashtray Heart er en gennemgribende delikat røgstout, som i virkeligheden er brygget ud fra tilfældigheder, så tager han fejl. Jeg kan nemlig godt gennemskue at det her er virkeligt godt og velbrygget håndværk. Så måske er jeg i virkeligheden en veltrænet ølchamp?

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
En meget grim og utiltalende etiket som man næsten får ondt i øjnene af at se på. Det er måske en af grundene til at den har været gemt af vejen siden 2005. Men nu kan jeg ikke længere vente, for den har jo fine anmeldelser fra andre brugere. Derfor må der være noget der abstraherer fra etiketten.
Skummet findes næsten ikke i denne øl. Duften er derimod skarp af både frugt, malt og alkohol. En udtalt vinøs aroma, som er fuldt på højde med de bedste årgangsvine jeg har smagt. Og sikke en smagsoplevelse! Den eksploderer i munden med et væld af frugt (blommer, appelsin, rosin og en masse mere). Derefter træder alkoholen kortvarigt på scenen og efterlader en god varmende fornemmelse før maltsødme og humlebitterhed forenes i noget jeg aldrig har smagt bedre før. Den sender mig direkte til himmels, så hvis der ikke kommer flere anmeldelser fra min side, sidder jeg sikkert deroppe endnu og lever højt på smagsoplevelsen fra denne helt uimodståelige barley.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Blom
Uha, uha... Endnu et monster fra Brooklyn; denne gang i sort beklædning. Skummet og duften er ikke så ophidsende, men smagen er helt vild! Kold kaffe og mørk chokolade i ét stort fyldigt og potent 'kog'. Det er ganske sublimt og uden tvivl den bedste stout, jeg nogensinde har smagt. Det er samtidig en af de øl, som man kan opleve over lang tid ved at lade den langsomt varme op - den har en række forskellige smagsudtryk, som man kan dvæle ved og forbløffes over.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 9.50 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Juleaften på et hotelværelse i New York lyder spændende, men jeg tror brygmester Jeppe Bjergsø med dette ølnavn hentyder til noget som skal opfattes kedeligt. Skumkronen er nougatbrun og fattig, men eftersom styrken er på hele 10%, så er fyldige skumkroner ofte sjældne. Tydelig stærk aroma af mørkt chokolade og stærk kaffe. Sødmefuld forsmag af tørrede frugter (svesker og rosiner) og derefter en god og fyldig mætning af mørkt chokolade, hvor stærke kaffenoter banker på i baggrunden. Alkoholen bidrager med vinøs varmende fylde, og mod slutningen overgår smagen til en skøn mokkasmag der trækker lang behagelig og mættende eftersmag. Karboneringen er helt væk i denne Imperial Stout, men da den i forvejen er stopfyldt med gode smagsnuancer ville selv en svag prikken i mundhulden forårsaget af karbonering nok forværre de gode indtryk den besidder. En helt og aldeles velbrygget Imp. Stout, som passer fint til vinterhalvåret. Stort bifald herfra.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Meget lidt skum på denne IIPA, men det skyldes sikkert dens høje alkoholprocent på hele 12%. Både aroma og smag er tung og fyldt med tropisk frugt, såsom fesken, ananas, mango, passionsfrugt, bitter appelsinskal og citrusfrugter. Den har en fantastisk fyldighed med potent og elegante smagsnuancer som er vedvarende til det næsten uendelige. Bestemt ikke en øl der kan anbefales til humlefølsomme ganer, men er man IPA-freak vil man nok elske den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay

Skummet er cremet og lysebrunt. Duften er præget af hårdtristet malt, chokolade og kaffe samt en lille smule frugt. Smagen er noget helt specielt. En varmende følelse af alkoholen er med til at sprede smagen af malt og mørk bitter chokolade i munden. Senere fremkommer smagen af fyldig frugt (rosin/blomme) som til slut afsluttes med en god afrundet smag af kaffebønner. Den er meget fyldig og robust, og jeg synes den kan minde mig ret meget om The Czar fra Avery Brewing Company. Forskellen er en mere afdæmpet alkohol i denne stout, og bevirker også at den samlet skal have højere karakter end Czaren fik. Et stort 9-tal er helt fortjent.Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys - ravfarvet
Anmeldt af Storm
Smager super godt, har en stor fylde med en smule sødme i smagen der fremkommer en lang tør og let snerpende efterbitterhed.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8

I Databasen: 11389 Anmeldelser af 224856 øl fra 246 lande og 12055 bryggerier. Billeder: 87646


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!