powered by goodbeer.dk
30 Ølanmeldelser
Side 1 af 3 : 1 2 3
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Janchik

I min ventet efter at årets første øl (trippel og monster kölsch) skal på flaske (triplen næste weekenden hvis alt er vel med den og det samme angående kölschen som skal flaskes weekenden efter) måtte man jo have en god øl. Nu hvor årets oktoberfestøl er ude var det jo passende at prøve en og der har jeg mine favoritter (spatens, paulaner og sam adams samt nils oscar kalasöl der sælges året rundt men dog er af den rette oktoberfes/märzen type som alt for få brygger nu om dage i tyskland men som visse udenfor tysklands grænser gerne prøver kræfter med) men i år ville jeg prøve en ny til at starte med. Da jeg havde forstået at denne var mere hen ad den oprindelige oktoberfest/märzen stil blev jeg mægtigt nysgerrig og så er det jo lidt interesant at det kommer fra den 100% svensktalande del af finland der har et vist selvstyre under finland. Kan finlands-svenskere brygge øl??? Nu ved jeg at dette mikrobryggeri udover denne brygger kun lagerøl men det er der intet galt med hvis man brygger for smagens skyld. Godt velbrygget lagerøl er blandt det bedste man kan få!

Øllet hældes op med et middelstort skum i glasset, der er rimeligt stabilt og kompakt. Farven er rav og man kan lugte en pokkers masse spændende ting nede i glasset som lige skal undersøges nærmere: Den er ret humlearomatisk og noget mere end hvad der er i de originale tyske eksempler men nye tolkninger af traditionelle øl er jeg en stor fortaler for Udover humlen er der malt, karamel og lidt ristede nuancer. Øllet har en middelkrop og middelhårdt/blødt vand. Den har en intensiv maltsmag med noter af karamel, let ristede nuancer, en god balancerende humlesmag og en afsluttende bitterhed der lige stikker frem men som ikke slipper igen og balancere bryggen så perfekt at den fremstår som udover velsmagende også som meget frisk i sit udtryk hvilket jeg sætter stor pris på.

Bedste oktoberfest øl jeg har drukket indtil videre og den må jeg lige få et par flasker til inden den udgår for i år {#emotions_dlg.beer_mug}

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
X-porter er af typen baltisk porter, altså en undergæret porter som den østlige del af Europa hurtigt lærte kunsten at brygge efter forbillede fra de traditionelle undergærede engelske portere som blev eksporteret til de især de baltiske lande. Denne porter har flot vedvarende nougatfarvet skum, og den dufter delikat af mørk chokolade med hårdtristet malt i baggrunden. Smagen har ikke så meget chokolade som aromaen kunne antyde, men den er snarere af lakrids men også med tema af både røgmalt og tørv. Den har en fed og olieret tekstur som fløde og en sødme der minder om rørsukker. Smagen er tør med dejlige ristede maltnoter og blød mundfølelse. Humlebitterheden er perfekt balanceret og trækker dens maltede karakter i langdrag. Alkoholen banker lidt på mod slutningen og bidrager med en god og varm fornemmelse. Der er slet ikke noget at udsætte på denne porter. Den er meget elegant, velsmagende og ikke mindst helt typerigtig. Så er den finsk, og det er ikke så ofte at finsk øl finder vej til mit ølglas (eller til det danske ølmarked i det hele taget), så jeg vil da benytte lejligheden til at opfordre til mere nordisk øl på de danske ølhylder. Det er bestemt lige så spændende at smage som øl fra 'over there'.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
en dejlig ipa, hvor humlen træder dejligt frem en rigtig dejlig tørst slukker, måske ikke så eksotisk igen men rigtig god
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af tux
Emmer er en hvedeart. Den er sammen med Enkorn én af de ældste, dyrkede kornsorter. Og hvem andre end finnere vil bruge det i øl. Der er lidt citrus i lugten, også i smagen sammen med sødlig frugt. En del humle i øllet også.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Teejay

Mørk ravgylden øl med cremet og vedvarende skumkrone. Den dufter dejligt af karamelmalt og smager også delikat af karamel med noter af ristet malt. Humlebitterheden er nænsom og trækker dens sødlige toner i langdrag. Som typen mørk lager ligger den sig tæt op af de tjekkiske mørke lagerøl, dog er den måske ikke helt ligeså sød. Det er en dejlig mørk lager, som dog ikke sætter de største fodaftryk i hukommelsen. Men den er bestemt værd at anbefale.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af gbjensen
En pilsner med en flot skumhat der står længe over den gyldne drik.
Smagen er tør, let maltet med spor af sommer, høst og kornmark.
Afsluttes dejlig humlet med et touch af citrus.
Men når alt kommer til alt, så skiller den sig ikke rigtig ud fra mængden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay
Denne ale er brygget med enebær og har smukt vedvarende grov skumkrone. Den har egenskaber som en amber ale med mørk karamelmalt i hovedtemaet præget med en let krydret bismag af enebær. Let sødme af malt og en hurtigt tiltagende krydret bitterhed hvor enebær er meget tydeligt. Mod slutningen kommer en noget markant bitter afslutning som nok ikke alene kan tilskrives humlen, men sikkert også er enebærrenes fortjeneste. Dejlig og delikat ale som kan anbefales.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af reneac
kryderet enebærsmag, farven er rigtig flot minder om valnødder, en rigtig god øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav farvet
Anmeldt af gbjensen

Sidste sommer havde vi besøg af en finsk familie, ve havde aftalt at bytte hus, men da vi blev forhindret i at rejse til Finland den sommer tog de lidt godt finsk øl med ned til os. Denne her har derfor stået mørkt og koldt i mit køleskab lige siden.

Det er en flot mørk-gylden øl med en tynd skumhat, en fin pilsner duft (humle + malt)
Smagen er ok, den er let maltet, uden sødmen er for tydelig, har fine noter af lidt ristet malt / karamel i det fjerne. Finish er dejlig humlet, ikke for påtrængende, men i balance med sødmen på en fin måde. Der er betydeligt mere krop og sjæl over denne øl end de to fra Carlsberg / Tuborg som jeg smagte i går (Carlsberg og Tuborg LITE)

Det er ikke verdens bedste pilsner, men drikkelig det er den helt klart, og anbefale den vil jeg også gerne.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brun
Anmeldt af gbjensen
Läskende, Smagfuld, Maltet, aromatisk, i balance - afdämpet södme og let humlet finish.

Alt i alt en fin mörk lager öl som jeg kun kan anbefale hvis din vej går forbi en butik i Finland. Den har alt det man kan forvente af öltypem mörk lager.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 3 : 1 2 3

I Databasen: 11152 Anmeldelser af 210768 øl fra 246 lande og 11773 bryggerier. Billeder: 83181


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!