powered by goodbeer.dk
35 Ølanmeldelser
Side 1 af 4 : 1 2 3 4
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay

A great cigar beer.....Ja, når man læser det fra bryggeriets omtale af denne stout så fortryder jeg (næsten) at jeg har været røgfri i snart 2 ½ år, hvor jeg snuppede den kolde tyrker og nu næsten er holdt op med at irritere mine omgivelser!

Alene duften fra denne, totalt skumforladte, stout indbyder til kæderygning. Den er frugtig som en barley, røget som et lejrbål, dufter af træ som fra Emil's værksted i Lönneberg (det var det bedste som jeg lige kunne finde på!), kaffe som er nymalet og vinøs varmende alkohol med tydeligt strejf af amerikansk bourbon. Og så har jeg stadig ikke smagt på den!

Den fylder hele mundhulen med en cremet og tyk fornemmelse til følge. Tydelige noter af røg, stærk vinøs karakter med druer og rosiner, lette delikate kaffenoter som mødes med mørk bitter chokolade af højeste kvalitet. Det hele virker næsten for sammensat og velfunderet, men i eftersmagen finder man dens vildskab i form af utæmmet amerikansk bourbon der efterlader alkoholens varmende virkning ned gennem svælget. De 13% alkohol er godt gemt af vejen i førnævnte smagsnoter, og helhedsindtrykket er en blød, rund, smagsfuld og varmende stout som jeg med sikkerhed kan anbefale til alle. Den smager simpelt hen for godt - osse uden høj cigarføring!

Skynd dig til Ølbutikken på Vesterbro i København. De har den vist nok endnu!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Sarek

Som TeeJay ganske rigtig skriver, så er dette bare en øl man SKAL smage. I denne øl er alt det bedste samlet fra Hancocks Old Gambrinus Dark (dobbelbock), Raasteds Imperiale Stout og Gourmetbryggeriets Barley Wine.

Fyldig som en god dobbelbock, med masser af kaffe, chokolade og lakridsnoter i smagen som en ægte I.S. og en flot vinøs afslutning som kun en Barley Wine kan lave.

Havde jeg penge lige som Christian Kjær så var denne øl min "hof"drik, men selv om at den umiddelbart er dyr, (jeg gav 50,- pr. 33 cl. flaske), er hver en krone godt givet ud.

Advarsel!!! Når du har smagt øllet, vil du ærgerer dig over at du ikke købte flere flasker.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort, fed tjære.
Anmeldt af gbjensen

Jeg står på ølfestivallen i Esbjerg og nyder den bedste øl som jeg har smagt i lange tider, jeg tror jeg skal tilbage til et privat goodbeer.dk arrangement, hvor vi smagte på Barley Wine fra Kattejammer i Umeå, for at finde noget der kunne fornøje mine smagsløg lige så meget.

Jeg er ført tilbage til herreværelset, der er tændt på i kaminen og den gode cigar er fundet frem, det er efter en god middag, damerne har trukket sig tilbage til køkkenet og de huslige pligter, det er nu blevet tid til det gode øl og der skænkes en sort tyk væske i mit glas, der ligger sig et creamet lag skum på toppen, lysebrunt og stabilt.
Det dufter lidt røget, behageligt selv for en ikke ryger, smagen er creamet, fyldt med kaffe, lakrids og fløde. Utrolig meget smag er der i denne øl. Fantastisk hvis man er til det sorte øl!

Den skal jeg ha' fat i så snart som muligt.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Sarek

Nyeligt indkøbt på Ølmessen i Sønderborg til den beskeden pris af 75 kr. for 75 cl.

ADVARSEL. Dette er ikke en øl for nybegynder ud i ølverden. Hvis du tror at Hof er "the best beer in the world", kan du ikke drikke denne øl (lad være så der er flere til os andre). Hvis du mener at weissbier er den bedste øltype, så hold dig fra denne øl.

Den smager af kaffe, chokolade og lidt lakrids i en perfekt blanding. En rigtig "cigar ved kaminen-øl". Må tale med boligforeningen om jeg ikke kan få lov til at opstille en kamin i min lejlighed. Nå nej så skal jeg til at ryge. Skidt være med det, jeg drikker øllen alligevel.

Har du smagt Bourbon County Stout fra bryggeriet og kunne lide den, vil du også falde for "Nattevandreren"

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Good eeeevening......

Night Stalker - Nattevandrer. Tyg lidt på ordet, og fornem uhyggen brede sig!

Natten er sort. Natten er stille. Natten er kølig. En mand vandrer rundt i natten på må og få. Han er night stalker. Hvem er han? Hvor vil han hen? Hvorfor om natten? Alt sammen er sikkert allerede brugt i adskillige gyserbøger og -film, og det er sådan set virkelig uhyggeligt, for nu kan alting ske. Lige indtil man finder de rigtige svar på spørgsmålene, for så giver det hele mening og bliver istedet til desperation og længsel efter netop en Night Stalker.

Manden er naturligvis en ølentusiast. Det kunne være Sarek eller mig selv, eller måske en helt tredje som også har smagt Night Stalker. Manden er rådvild, for hvordan bliver hans fremtidige dømmekraft nu, hvor han lige har smagt en af verdens absolut bedste Imperial Stouts?

Køber man Night Stalker fra Goose Island (som iøvritgt koster ca. 120,- kr. i København for 0,7 liter), så vil man opleve noget af det bedste øl som denne verden kan byde på. Det er en stærk sag på 11.7%, så selvfølgelig skummer den ikke ret meget. Den er tyk som olie og hænger i tykke blonder på glassets inderside. Røg og tørrede frugter stiger fra glasset i skøn vinøs forening og uhyggen forvandler sig hurtigt til hygge, hvor netop Sarek's ønskepejs ville være perfekt. Jeg må desværre nøjes med et par sutsko og et stearinlys!

Smagen er meget fyldig og cremet og ligger tungt i munden. Svesker, druer, blommer og portvinsfylde kæmper om smagsløgene sammen med den tydelige smag af røg og egetræ. Alkoholen varmer så meget i kroppen at jeg må puste mit stearinlys ud, men sutskoene beholder jeg på. Det er nemlig ikke anbefalelsesværdigt at betræde Københavns brosten barfodet, når man ikke kan sove af bare begejstring over at sådanne mesterværker kan frembringes af menneskehænder.

Hvis du ikke er til ekstreme stouts, så gå tidligt i seng - men hvis du tør, så prøv en Night Stalker. Din opfattelse af hvad der før var godt øl vil falde til jorden, så indstil dig på at dit ølunivers vil nå nye højder! Godnat og sov godt!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
er i dag oppe på 15 %, den stigger lidt for hvert år, en fantatisk øl, der duft og smager lidt af god whisky, og den skaber en Morten Koch ideyl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød brun
Anmeldt af Sarek

Kraftigt skum der lægger sig som et tykt lag ovenpå øllet. Frisk duft af aromahumler. God maltsødme med noter af frugt og nødder, samt en delikat og fyldig humlet bitterhed gør dette til en virkelig lækker øl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden rav
Anmeldt af Sarek

Lækker IPA på den amerikanske måde med masser af aromahumle. Skøn detalje at der på bagetiketten er angivet det optimale glas til øllet

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav farvet
Anmeldt af gbjensen

Dufter syrligt, som en belgisk Sour ale, her tænker jeg på en Rodenbach, der er i en klasse for sig. Jeg har derfor store forventninger til hvad den mon smager af, nu når jeg er så vild med denne her øltype.

Den viniøse, smag er der som den skal, med syrlige frugtaromaer og en afdæmpet maltsmag. Dens finish er ikke uventet syrlig, dejlig syrlig. Ikke alle vil kunne li' denne her øl, er man kun til pilsner, så er der meget langt til denne øls buket af smagsoplevelser.

Alt i alt en øl der fint kan måle sig med Rodenbach.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af gbjensen
Imperial stout, humlet, maltet, krydret og fyldig. Lakrids, engelsk type - maltet smag, let røget. humlet finish, bitterheden har lang holdbarhed, er for mig lidt for dominerende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 4 : 1 2 3 4

I Databasen: 11290 Anmeldelser af 217769 øl fra 246 lande og 11938 bryggerier. Billeder: 85435


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!