powered by goodbeer.dk
122 Ølanmeldelser
Side 1 af 13 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Maghogny
Anmeldt af Teejay
Meget velduftende Barley Wine der trækker tykke blonder på glassets inderside. Den har ganske enkelt alt det der skal være tilstede i den perfekte Barley Wine. Duften er våd skovbund, bourbon, blomme, figen og tørrede frugter. På trods af dens 13% alkohol er den ikke stikkende eller anmasende i sin smag, men udfolder sine smagsnoter i små elegante doser så man får hele sprektret serveret. Jeg smager figner, blomme/svesker, udefinerbare tørrede frugter, mørk chokolade, noter af kaffe, mørk karamel og fornemmer både skovbund og egetræ i smagen. Den skal endelig ikke serveres for kold for så tror jeg mange af de små diskrete smagsnoter falder bort. Ud over hvad min smag kan opfange kan den sikkert meget mere hos andre. Jeg synes dog at have fået rigelige indtryk til at kaste en topkarakter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Orange/rød
Anmeldt af Teejay
Dette er måske den mest særprægede øl jeg nogensinde kommer til at smage. Øl brygget på Sake-gær fra et af de førende Sake-bryggerier i Japan, nemlig Masumi. Metoden går ud på at brygge en øl der gærer i meget lang tid, netop fordi sake-gær ikke udgærer så hurtigt som ale-gær. Dermed kan man også frembringe mange frugtige nuancer og opnå en ale der er meget stærk. Det har sikkert været nødvendigt at spæde med sukkerstoffer under gæringen, men det beror udelukkende på mit gæt for brygteknisk er jeg ikke.

Red Horizon er nærmest en hedvin, som Sarek så rigtigt udtrykker det. Den er frugtig sød med noter af af fersken, passionsfrugt og mandarin. Dejlig varmende alkohol med god fyldighed der minder rigtig meget om cognac. Ikke den kedelige og billige slave-cognac, men en rigtig fin og blød cognac/armagnac. Den kan (og skal) man ganske enkelt nyde meget længe for der er virkelig tale om et mesterværk.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød gylden
Anmeldt af Sarek
Rødgyldent øl fylder mit glas, et beigefarvet skum svinder hastigt ind.

Normalt er dåseøl ikke ligefrem min yndlingsøl, med mindre jeg har slået græs ( og det er der heldigvis ikke meget af her på anden sal), men når øllet er fra norske Nøgne Ø og der gemme sig en flaske inden i, så skidt da.

17%, brygget på byg og hvede med Sake gær, 25 cl. flaske i en flot rød dåse. Udstyret er i orden.

Er øllet det også?

Jo. En flot vinøs næsten cognac-agtig øl. Hvis jeg ikke vidste at dette var en øl, kunne jeg sagtens tro at det var en hedvin, og ovenikøbet en jeg kan lide.

Dette er absolut en nydeøl. ikke kun på grund af prisen (som nok gør at det er sidste gang jeg smage denne øl), men mest fordi vi her har enn øl der kunne snyde sig ind som værende en god hedvin. Desværre (heldigvis) er flasken for lille til at dele.

Nå ja humlingen er begrænset hvilket er passende for denne dessert-øl.

En god øl at servere som "dessertvin" til øl-ignoranter.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
4
07/11-2006
Farve / udseende: Sort m. rødt skær
Anmeldt af Janchik
Som sagt: Nøgne Ø = Kommercielt hjemmebryg = Super øl, og dette gælder også for denne juleøl. Hold kææææft en øl og så pisse sejt med en juleøl der ikke stinker af Belgien, sødme og alt dette. Øllet er næsten sort med et rødligt skær og hældes op med et fint stabilt skum. Duften er præget af ristet malt, og mørk chokolade. Og så kommer smagen og den brugte røgmalt brager i gennem som satan, med noter af chokolade, kaffe/ristede nuancer, karamel og en afsluttende bitterheden. Øllet er desuden herligt blødt, fyldigt og med en lav kulsyre der passer perfekt.

Hvem kan, Nøgne Ø kan (fordi deres øl er stort set hjemmebryggede blot i større skala!)
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay

Selvom Haandbryggeriet tager fejl når de mener at være de eneste i verden der stadig brygger hvede stout, så kan de meget vel være det bedste bryggeri i verden til at brygge denne noget oversete øltype.

I hvert fald er det et flot og meget perfekt lysebrunt skum der rejser sig på deres Dark Force, som også bærer undertitlen Double Extreme Imperial Wheat Stout. Lige hvad man trænger til på en kold efterårsaften!

Tydelige noter af hvedemalt stiger fra glasset og blander sig lifligt med strejf af kaffe. Smager dybt og længe af kaffe/mokka med engelsk lakrids. Hvedemalten tilføjer en tilpas sødme og friskhed som står i et næsten for perfekt relief til de førnævnte tungere smagsnoter. Som en lille ekstra gave er flasken forsynet med en mærkat der fortæller at det eksemplar jeg nyder er tappet fra batch 112 i december 2007 med holdbarhed til 2010.

Lækker, lækker, lækker....

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sherrybrun
Anmeldt af gbjensen
Et flot glas øl med et fint skumlag der dufter af det røgede malt. Smagen er meget intens med en fed, tyk krop og en stor aroam af tobak, lidt tjære men sjovt nok ikke så meget røg. 

Der er også en antydning af lakrids, af den engelske type.

Som Festival gæst, fik jeg kun et glas, det var alt for lidt, denne her må jeg bare ha' fat i!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af yngwie

Siden jeg bor bare 50 kilometer fra bryggeriet, har jeg vært så heldig at få smage denne mange ganger fra den var på lagringstank, til den kom på flaske, og har heldigvis mange igjen i kjelleren, som skal nydes de kommende år. Den har en nydelig aroma med chocolade, kaffe, noget alkohol, vanillie og man kan sidde og stikke nesen ned i glasset i mange, mange minutter. Den er sort som fanden, uden bundfald, og har et lide brunt skum på toppen. Dens 16% alkohol er tydelig i smagen også, men ikke påtrængende, for der er så meget smag av kaffe, chokolade, vanillie og mocca at man ikke merker det. En dejlig øl!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay

Frisk fra fad på Mikkeller Bar står denne flotte imperial stout med nougatfarvet skum. Den har en fantastisk aroma af frugt, flødekaramel og vingummi. I smagen har den lidt af disse ting også, men det er mest kaffetoner og mørk bitter chokolade der forener den og gør den til en utrolig lækker stout med stor fyldighed. Den er nærmest cremet i munden og har stor bitterhed i finalen. Rigtig flot og velsmagende.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
9
01/12-2007
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Her har jeg fat i en juleøl der bestemt ikke er som de andre juleøl der i disse dage invaderer supermarkedets hylder. Jeg har netop læst at man i år (2007) forventer ca. 140 forskellige juleøl fra de danske bryggerier. Hvad sjovt er der ved det, hvis de alle er nogenlunde ens? Denne her juleøl fra Norge tør skille ud blandt mængden, og alene det faktum høster allerede point fra mig.
Foruden en flot skumkrone dufter den rigtig godt af chokoklade og en hårdtristet malt der både er karamelagtig og røget. Smagen forventes at være meget sød, men det er heldigvis ikke tilfældet. Den smager lidt af bitter chokolade, lidt karamel og så er den også lidt røget i smagen. Jeg kan sådan set ikke fornemme hvorfor den skal kaldes God jul, for den har ikke noget specielt julesmag over sig. Den kunne sagtens brygges året rundt, men er måske god at glæde sig til i juletiden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
det bedste fra 3 af de bedste Nøgen Ø, mikkeller og brewdog, inspirationen er fra us, malten fra england, flaskerne fra tyskland, navnet fra Japan, sukker er fra Mauritius, humlen fra Pacific New Mexico, gær fra Canada, kaffe fra Colombia, vand fra Norge. Det er alt der gå op i en højer enhed, dufter lidt af træ, nok fra lagringen, meget kraftig øl, den har en meget varmsmag.

Koster forresten 95 kr for 25 cl. hvis man kan finde den nogen steder.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 13 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 12195 Anmeldelser af 267228 øl fra 247 lande og 12847 bryggerier. Billeder: 102322


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!