powered by goodbeer.dk
187 Ølanmeldelser
Side 1 af 19 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Rubinrød
Anmeldt af Janchik
Det her er uden tvivl dem bedste og mest tilfredsstillende Barley Wine jeg har prøvet. En herlig karamelsmag, som blander sig med krydrede nuancer og en frugtig undertoner henad abrikos og enmiddel humlet afslutning. Fantastisk øl og er helt enig med Lars - -- -- der er for lidt i flasken!!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Sarek

På min fødseldag skulle der anmeldes en rigtig god øl. Valget faldt på Ryan Sullivan´s Imperial Stout. At den havde intet mindre end 19 udmærkelser bl.a. 3 world Beer Champion, gjorde mine forventninger ikke mindre.

Jeg blev ikke skuffet.

En velafrundet klassisk Imperial Stout. Der er alt hvad man kan ønske sig, bortset fra en mere rimelig pris.

Sød af malt, afbalanceret humlet, masser af de klassiske stout noter, bare i en højere grad.

Hvis man elsker stout er dette en perfekt belønings-øl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 10.00 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Dyb Rav
Anmeldt af Janchik
WOW - sådan skal en Barley Wine brygges. Helt vildt det her: Kraftig duft af Chinook humle som har lidt grape over sig, Carscade humle, med sine citrusagtige dufte, malt, karamel og alkohol som slår mig på fjæset og ligesom spørger: Do you dare to taste me you fat old dane?????? Jo da - det gør jeg da, og jeg bliver som ramt af et lyn: Tydelig og meget bomberderende smag af de føromtalte humletyper - Chinook og Carscade med sine grape og citrusagtige nuancer. Bagved lurer alkoholvarmen, tydelig maltsmag og karamelsødme og stor bitterhed der næsten river tungen ud af munden på mig. Øllen er samtidig fyldig og der er virkelig kraft i denne øl - men hey - er det ikke det jeg kan lide ved en Barley?
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Sarek

Bigfoot´en skulle smages i anledning af dens 25´års jubilæum. I modsætning til andre jubilarer i for eksempel landsholdfodbold, har vi her en der spiller på højeste niveua, også i jubilæumsåret. En lækker rød øl med lidt skum med kraftig frugtagtig smag, let prikken fra alkoholen og en fantatisk velhumlet finish. Et must for elskere af Barley-Wines. Man forstår Michael Jacksons rosende ord fuldt ud.

Citat:

“…Bigfoot® captures the imagination, and its character is as big as the name implies, with a huge hoppiness in its earthy aroma, a chewy palate, and a great depth of flavor.”

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay

Dengang jeg smagte min første barley blev jeg for en stund revet ind i en ny verden. En verden som var helt ny og uudforsket for mig. Ord som syrlighed, frugtsødme og vinøsitet lå slet ikke indenfor mine rammer af hvad øl kunne rumme. Jeg kan huske at jeg ikke ville forlade denne verden igen, og at det vistnok var Grauballe Bryghus der havde ført mig derind. Da glasset var tomt sad jeg dog og længtes tilbage og har siden forsøgt at nå derhen igen......

Mange barleys er prøvet siden, og sammenligningsgrundlaget er blev styrket væsentligt. Men idag trådte jeg indenfor igen...Bigfoot har kirsebær, blomme og meget andet frugt. Den har også en smag af svag anis som står i perfekt relief til frugten og gør den uovertruffen delikat. Vinøsiteten er på højde med den bedst tænkelige Amarone (fyldig, frugtig, fed og let syrlig). Jeg er tilbage hvor det hele startede...endelig! Dens tørre eftersmag efterlader det bedst tænkelige minde om den perfekte drik der er en anden (og bedre) verden værdig! Et mesterværk!

P.S.: En årgang 2007 lagret køligt og mørkt i 2 år. Gad vide hvad der sker hvis man gemmer den i 5 år? Dør man så af lykke?

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Bransmark

Barley wine er en type jeg aldrig helt er blevet dus med. I reglen finder jeg dem for søde.

Dette er undtagelsen og er en meget, meget stor øloplevelse, hvor sødmen i hele forløbet bliver holdt skak af det bitre hug fra Chinook-humlem, som er min favorithumle.

Eftersmagen holder længe og tak for det.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkegylden/rav
Anmeldt af Janchik

En virkelig lækker IPA som jeg opfatter det, som jeg drak med et par venner ved brygning af en røget doppelbock. mørkegylden/rav farve, med fint skum, helt blank og flot. Lækker blomstret duft, med citrus toner, med baggrundstoner af malt. Fyldig, middelblød med en god maltet baggrund, og kragtig humlebitterhed, blomstrede nuancer, citrus og fyrtræ og lang eftersmag. Uhhhm hvor godt!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Janchik

Endelig skal jeg smage en IPA fra dette mit ynglings bryggeri. Noget af det jeg kan lide ved dette bryggeri er at de formår at lave øl der både er meget karaktersfulde, uden at det går ud i den amerikanske ånd med bigger the better og bliver alt for ekstremt. Bevares, jeg elsker også de øl, men hvis jeg skal have mere end en øl samme dag, eller mere regelmæssigt som 2-3 om ugen, så fortrækker jeg øl, der naturligvis er kvalitet, karaktersfulde, men ikke går ud i det helt ekstreme som super duper bitte, megabomstærk (selvom jeg naturligvis som alle andre nyder de øl en gang i mellem). Nu babler jeg, men ihvertfald, elsker jeg dette at kunne gøre rigtig karaktersfuldt øl uden at det skal være alt for estremt, selvom det naturligvis også er sjovt i ny og næ.Jeg var vild af lykke da jeg plukkede den øl ned fra øl. Mit ynglingsbryggeri, med en af mine ynglingsøltyper - det må være godt (amerikansk normal pale ale er min ynglings hvis jeg endelig skal vælge, men jeg sætter stor pris på alle typer der er brygget for kvaliteten og smagen). Jeg blev heller ikke skuffet. Den er meget humlet men ikke så ekstrem som visse amerikanere har det med at være.

Hældes op med et stort, flot og cremet og ikke mindst meget stabilt skum. Den har en meget flot ravfarve. Duften er dejlig humlet, super frisk og virkelig indbydende. Udover det er der noter af malt og karamel.

Det er en fyldig øl, med en solid maltsmag der sammen med nødder og karamel balancere humlen perfekt. Typisk amerikansk humlesmag med fyrnåle og citrus, let parfumeret, og rundes af med en eftertrykkelig, men aldrig overdrevet bitterhed.
10/10

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød Rav.
Anmeldt af Sarek
Tja Janchik har sagt det hele.

Fremragende IPA, som p.t. kan fåesi Føtex og Bilka til en rimelig pris.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 19 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11178 Anmeldelser af 211810 øl fra 246 lande og 11788 bryggerier. Billeder: 83664


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!