powered by goodbeer.dk
265 Ølanmeldelser
Side 1 af 27 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Orange
Anmeldt af Teejay
Mango Colada fra Brewski er en eksplosion af tropiske smagsnuancer, der inviterer dig til at tage en slurk og drømme dig væk til en fjerntliggende strand. Denne øl kombinerer mango og kokos i en forfriskende og inspirerende bryg, der skiller sig ud med sin eksotiske profil. Øllen præsenterer sig med en smuk, let uklar gylden farve, der leder tankerne hen på saftige tropiske frugter. Et cremet og vedvarende hvidt skum danner sig, og det tilføjer en indbydende touch til øllets udseende.

Mango Colada frister næseborene med en overvældende aroma af frisk mango og cremet kokos. Duften er intens, sød og indbyder til en oplevelse af sol og sommer. Den første tår af Mango Colada bekræfter løfterne fra duften. Den saftige mangosmag dominerer, og den suppleres smukt af den delikate sødme fra kokosnødden. Øllen formår at skabe en lækker balance mellem de to hovedingredienser uden at blive for overvældende. En let syrlighed bidrager til kompleksiteten og tilføjer en ekstra dimension til smagsoplevelsen. Øllen har en blød og fyldig mundfølelse, der passer godt til den tropiske karakter. Den moderate kulsyre og den bløde tekstur skaber en behagelig drikkeoplevelse fra start til slut. Mango Colada er en sand fornøjelse for dem, der søger en smagsfuld og eksotisk øloplevelse. Den tropiske symfoni af mango og kokos skaber en øl, der for en stund, transporterer dig til en palmeomkranset strand. Med sin velafbalancerede smag og forfriskende karakter er Mango Colada en oplagt valgmulighed for ølkendere og dem, der ønsker at udforske ølverdenens mere kreative og frugtagtige sider.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay
Meget spændende og yderst flot diset rød øl med lyserødt skum. Den dufter vældig dejligt af frugtmarmelade og nybagt tærte. Smagen er fantastisk lækker af både hindbær, jordbær, solbær og blåbær. Mellem de mange delikate frugtnuancer efterlader den noget sødme af vanilje i ganen og afslutter med en fin og perfekt frugtig syrlighed som balancerer helhedsindtrykket meget flot. Meget speciel Berliner Weisse med meget stor nydelsesværdi.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mörk kobber
Anmeldt af Janchik
Jo, det kan virke som om at jeg sidder og giver mine egne öl 10 point to gange under samme dag så for retfärdighedens skyld så var jeg kun med til at brygge denne öl og det er joel der er manden bag opskriften til denne så lad ären tilfalde ham Det er en öl med et stort dejligt cremet skum. Näsen fyldes nästen bogstaveligt af frisk humle, med undertoner af nödder og karamel. Den er fyldig, blödt karboneret og en ren smags eksplosion med en humle der er med hele vejen fra start til finish, malt, karamel, nödder, ristede nuancer, citrus-frugtig humle og en pågående bitterhed, der dog er mere behagelig end de värste ekstremiteter. En virkelig suverän nyde öl. Kanon öl Joel!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Janchik
Jeg har, efter jeg bare læste om Fraoch været intereseret i lyngale som øltype, og denne blev ikke mindre efter at have smagt samme. Jeg har siden ved 2 tidligere tilfælde brygget en lyngale, med et ok resultat, men med visse defekter. Dette skulle revancheres en dag i september måned 2006 Det interesante er at jeg dyrkede en egen gærkultur bestående af lokale mikroorganismer og gærstammer, frem til brygningen af denne øl for at være mere tro mod typen. Ingen har jo en anelse om, hvordan de oprindelige keltiske lyngales smagte, og disse var jo spontangærede, så hvorfor ikke prøve det til denne øl?

Det er sjovt hvordan denne øl har ændret sig - det er 1 måned siden jeg drak den sidste flaske, og det er sidste oplevelse denne anmeldelse tager udgangspunkt i. Den er blevet bedre, trods at den hele tiden har været rigtig vellykket. Nu til selve anmeldelsen:

Øllet hældes op med et stort, middel stabilt skum. Øllet har en stor aroma bestående af malt, lynghonning og ret blomstret. Øllet er middelfyldigt, lavt karboneret og er dejlig blød. Smagen består af lys malt, let æble (fra porsen), let krydret, honning og let blomstret med en afslutning der kan minde om en tør hvidvin. Den har en meget meget svag syrelighed, men tusinder og atter tusinder km. fra lambic syrelighed. Rigtig smagsfuld og frisk dejlig øl dette her, som jeg kan tillade mig at være stolt af.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk, brunrød
Anmeldt af gbjensen

Længe har jeg gået som katten om den varme grød og ventet op at dagen skulle oprinde hvor jeg endelig kunne få lov til at smage på dette spændende bryg fra Alebryggeriet Hel.

Der kom et fint lille pift, og den står nu og perler fint i glasset forand mig, jeg venter lige lidt med at smage, for jeg kan fra Teejay's anmeldelse forstå at det gør den kun bedre.
Skumhatten er baige, ikke særlig høj men stabil, der tilføjes hele tiden nye bobler fra "perlene" i glasset, så det tynder ikke så hurtigt ud.
Den har en maltet og let frugtholdig duft. nu kan jeg altså ikke vente længere, om den er kold eller ej, smages det skal der altså. Hvilken fryd, fed mund fornemmelse, nærmest creamet og blød til en start. Det er virkelig en øl som der skal bruges god tid på, for den rummer så meget godt, er både frugtrig, dejlig maltet og humlet på samme tid. Jeg vil nu varme den lidt op ved at holde glasset i mine hænder og langsomt varme op til en temperatur der vil åbne helt op for alle dens nuancer.
Jeg ved næsten ikke hvor jeg skal begynde, men jeg kan smage kirsebær, appelsinskal, kaffe, lakrids, karamel fra den ristede malt. Det hele holdes fint på plads af en humlet finish, der kun lige kikker frem som et let bittert punktum, men som så er lang tid om at slippe min gane igen. Det er længe siden at jeg har smagt så dejlig en øl, en krop der er flødeagtig, klæber sig fast inden i munden og dens aroma buket er så intens og dejlig afrundet med den humlede finish. Hvis jeg skal finde andre øl i samme klasse, så bliver det en Rochefort 10 eller måske en Westvleteren 12 der er ikke mange andre der kommer helt her op.
PS. Skumhatten holder sig til det sidste, det er flot af en øl med disse høje %'er.
Jeg håber at disse fine anmeldelser giver Jan mod på at genoptage brygningen, og hvis der er et bryggeri, der står og mangler en brygmester et sted, så får han mine højeste anbefalinger! {#emotions_dlg.thumbs_up}

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Maghogny
Anmeldt af Teejay
Denne specielle bock har stået gemt og lagret i mit køleskab i næsten et år. Jeg har haft et særligt forhold til den, idet den var en del af den præmie som 2. pladsen i sidste års anmelderkonkurrence indbragte mig. I næsten et år har den altså stået til modning efter anvisninger fra brygmesteren Janchik og næsten daglig har jeg tilset den og glædet mig til denne dag. Jeg åbner den meget forsigtigt og der fremkommer et svagt pift da kapslen nænsomt slipper sit tag i flasken. Den hældes op under stor forsigtighed og et skønt hvidligt stabilt skum lægger sig på toppen.
Aromaen har tydlelige noter af kirsebær og krydderi og allerede i duften fornemmer man øllets vinøse karakter. Den smager let syrligt af citrus inden smagen af frugt (igen kirsebær) overtager med en let sødme. Den er meget vinøs og minder ikke ret meget om en bock. Alkoholen kan godt antydes, men er ikke dominerende på trods af den ellers høje styrke. Den har en meget varmende virkning og jeg brugte da også det meste af en time på at nyde mig igennem hver en tår. Hele øllen blev ophældt fra start og efter ca. 1 time har den stadig bevaret sin fyldige frugtsmag, den maltede sødme og alkoholens varme. Smagsmæssigt blev den væsentlig bedre efter at have opnået en temperatur omkring 10 grader. Det var sgu besværet værd at deltage i den anmelderkonkurrence! Den holder max.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kobber
Anmeldt af Janchik
En fantastisk dejlig törsteslukker. Öllet häldes op med et stort cremet og stabilt skum og fylder ca. 1/3 af et halv liters glas. Farven er lidt mörk rav/kobber, let uklar men i forhold til andelen hvedemalt er den forblöffende klar. I duften er der frugtig humle der kan lugte af tropiske frugter, måske med god vilje lidt drue, let krydret og ristet mat. Pga af vores blödevand heroppe i nord bliver öllet derefter. Öllet er middelhöjt kulsyret. Smagen er virkelig som visionen - at skabe en hybrid mellem ale og hvedeöl. Gäringsprofilen er meget ren med ringe frugtighed, hvilket i vores verden er et plus da vi vil fremhäve råvarernes smag. Smagen består af hvede, let krydret tone fra rugen, let ristet malt, en udmärket cremethed fra havren og en frugtig humlesmag og (markant men ikke ubehagelig afrundet ) bitterhed der er med fra start til slut og sidder länge derefter med toner af tropisk frugt og måske (igen med god vilje) vindrue. Det er öl efter mit hoved: en öl med lav alkoholprocent der udover at väre forfriskende fylder munden ud med god smag. Perfekt i sin klasse og en öl jeg vil fremhäve som blandt det bedste fra mig og joel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mörk kobber/rödbrun
Anmeldt af Janchik

Jeg er egentlig ikke glad for at sidde og rose mig selv til skyerne så på en måde er det heldigt at joel har medvirket ved tilblivelse af denne öl og lagt hus til brygningen af denne og passet og plejet den efter brygningen. Det er helt enkelt en fantastisk öl vi har brygget sammen og jeg bliver nöd til at väre ärlig og erkende at dette er den bedste öl jeg har smagt og bedste öl jeg nogensinde har väret med til at brygget. Det mest fantastiske er at den så ung - kun 5 måneder siden vi bryggede den og den er allerede så god som den er, og hvad kan det så ikke blive til om nogle år. Vi er enige om at det er en tilbagevende öl hvert år for den er simpelthen for god til ikke at blive brygget en gang om året selvom vi er meget afhängige af at vejrguderne vil som vi vil og sörge for at vinteren bliver rigtig kold! Vi havde en mild vinter i år men heldige med at det en nat frös -15 grader og Joel så kunne stille den ud og fryse 1/3 af öllen väk som vi ville. Öllen er mörk kobber, närmest rödbrun og häldes op med et middelstort kompakt skum som er overraskende stabilt - faktisk ligeså stabilt som ved de fleste öl. Duften er et kapitel for sig selv: Karamel, blommer, svesker, lakrids, sherry. humlet og man kan sidde og fordybe sig i dens intensene vinöse buket i lang tid. Öllen er virkelig fyldig, eller rettere fed og flödeagtig med en först intens södme, og nuancer som svesker/rosiner, mörk sirup, sherry, blommer, lakrids, citrus, karamel og södmen bliver aldrig for meget dels pga disse behagelige nuancer men tillades aldrig at blive vammel for pludslig gör bitterhumlen sit indtog med en perfekt, afrundet bitterhed der nägter at give slip i finalen. Jeg er stolt men meget meget mere lykkelig for at vi har lykkedes så godt med denne Barley Wine og at det er en Ice-Barley Wine gör det endnu mere unikt. Alkohollen er til stede men bliver aldrig nogensinde sprittet men varmer bare godt på en behagelig måde. Det er simpelthen sindsygt - en öl med den styrke må bare ikke väre så god allerede men det er den. 2 Flasker er afsat til en meget lang lagring (til min 40 og 50 års födselsdag - dvs i 7 og 17 år skal de lagres). Resten skal gemmes og når näste batch er brygget og på flaske er det tid til at give et par flasker ud - og husk - her bliver det vinter tidligere så hvem siger det bliver evendelig ventetid?? Virkelig lettet at vores vanvittige ide om at brygge noget stärkt og göre det endnu stärkere samt intensivere smagen gav sådan en jackpot - var virkelig bange for alkohollen (hvordan den ville påvirke smagen). Men de 12,3 % märkes ikke i smagen men så sandelig at ben og hoved får föle på varerne når man har drukket denne!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kobber
Anmeldt af Teejay

Egentlig kan man bare slå op i Den Store Danske og læse deres definition af barley wine. Der står nemlig:

Barley wine, (eng. 'bygvin'), britisk betegnelse for stærkt ale, dvs. øl på ca. 8-12% vol. alkohol. Traditionen opstod i England i 1700- og 1800-tallet, hvor sande patrioter fra overklassen hellere ville drikke stærkt ale end franske vine. Øllet brygges bl.a. med pale malt og lagres gerne 18 måneder eller to år. Smagen er vinøs og fyldig som sherry eller portvin. - Og så kan man give de 10 point som denne barley wine har fortjent, og så er den anmeldelse overstået!

 

Man kan også forsøge at beskrive den stemning der opstod blandt fanatiske ølentusiaster, da Stockholmeren blev hældt i glassene en lørdag aften i april - nemlig stilhed. Nu er stilhed jo en vanskelig tilstand at beskrive med ord, for det ligger jo allerede i ordet at der ikke sker så meget når stilheden har sænket sig. Man plejer at bruge vendingen En engel gik gennem stuen og netop en engel er meget passende om Stockholmeren. Jeg kommer til at tænke på et digt af Mette Hove som lyder:

 

 

En lysende engel

Viste vej

Gennem natten

Svævede rundt i rummet

Varmede sjælen

Så morgenens lys

Kunne modtages

Uden depressionens

Svøbe

Vær du nær

Lille lysende engel

I alle de mørke skumle

Nætter

Vær du nær

 

 

For mig giver det mening, jeg ved ikke om det gør for jer! Stockholmerens varme vinøse frugtighed går ind i sjælen og erindrer mig om hvorfor livet er så værdifuldt. Hvorfor det er vigtigt at nyde livet og samværet med sine medmennesker, mens man har begge dele. Stockholmerens dybe vinøse smag af rosin, svedske, blomme og lidt delikat strejf af modent æble giver englelyd i ørerne og alle sanseorganer mættes til fulde. Den totale nydelse er opnået. Og inde midt i englekoret sidder Jan og skraldgriner af mig……Han ved nemlig godt at han igen har overgået sig selv, og jeg vil så gerne finde bare en lille bitte banal detalje som holder 10-tallet uden for rækkevidde. Men den lille lysende engel er nær.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Sarek

Skæld mig ikke ud for ikke at huske farve korrekt Jan, men efter 17 at have smagt på 17 spændende og meget forskellige øl kan det knibe at huske at skrive den slags små detaljer ned. Hvad jeg dog huske er at samtlge "ølnørder" nærmest udbrød et fælles "Uhm, Det er guf det her" bare ved duften.

Nu er det at gøre en øl stærkere og/eller mere intens via frysning ikke noget nyt. Schneider´s Aventinus Eisbock er et (mindre) godt eksempel på at man tager en god øl med masser af smag og så fryser den ned for at forstærker virkningen. Mikkeller tænker på at gøre det samme med hans Black for at få en øl på 35 %.

Nu stopper vi lige proffesoren i kisten og koncenterer os om øllet.

En lækker duft kommer fra øllet som bare føles rigtig. Jeg har svært ved at beskrive hvad der er i duften som er så lækker, men TeeJay har skrevet en masse ned omkring duften og han har sikkert ret.

Smagen. Nu er Barley Wines ofte være lidt syrligt vinøse. Faktisk bør der være noget vinøst, ikke nødvendigvis syrligt, for at det er en Barley Wine. Stockholmerens Barley Wine 2007 er ikke syrlig men til gengæld vinøs med masser af frugt i smagen i balance med en fin bitterhed som gør at det ikke er saftvand man drikker.

12,3 % i alkohol burde kunne smages, men nej. I en blindsmagning ville man måske gætte på 6 - 7 %, og mest på grund af den massive smagsbombardement som øllet er.

Faktisk er denne øl en perle som man kun bør lukke op til virkelig specielle anledninger så som sin førstefødte fødsel, brylluppet med sin livs kærlighed, sin doktorafhandling eller hvad der nu bør være milesten i ens liv.

Jan har begået en perle, og der er kun en ting som gør mig lidt ked af det. Nemlig at han mener at det er hans bedste øl. For så er det at smage andre øl fra han jo (måske) en nedtur i forhold til Barley Winen.

Skidt med det. Jeg vil glæde mig til at smage øl fra Jans bryggeri, og jeg er sikker på at øllet er uden mislyde på trods af navnet.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 27 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 12195 Anmeldelser af 267228 øl fra 247 lande og 12847 bryggerier. Billeder: 102322


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!