powered by goodbeer.dk
244 Ølanmeldelser
Side 1 af 25 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: meget lys gul
Anmeldt af reneac
ville gerne give højer karakter da jeg elsker meget af deres øl, men denne er simpelt hen for sur, og den dufter hengemt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden/orange
Anmeldt af Teejay
Mjødøl fra svenske Mjödhamnen og samtidig min ølanmeldelse nr. 1800. Hver gang man runder sådan en milepæl er det nærmest blevet tradition her på Goodbeer.dk at man gør noget særligt ud af sit ølvalg. Jeg har nu ikke researchet noget særligt forud for denne anmeldelse, men mindeværdig bliver den alligevel. Det er en flot orange/gylden øl brygget med honning og fyrrenåle fra Bergslagen i Sverige, men det vender jeg tilbage til. Aroma og smag er vild honning, fyrrenåle, lidt rosin og friske grønne druer. Humle tror jeg ikke der er anvendt, for bitterheden er nærmere lidt bitter appelsinskal og fyrrenåle. Den holder en fin sødme helt til finalen og har også denne fine bitterhed af fyrrenål samt lidt krydderier som jeg ikke helt ved hvad kan være. Der er noget meget jordnært og naturligt over denne ale som jeg ikke kan sætte ord på, men som føles naturligt og lige til. Bryggeriet nævner selv at fyrrenålene er høstet i Bergslagen, hvor også digteren og visesangeren Bellman fik meget af sin inspiration. Så derfor åbnede jeg lige en fane mere i min browser og lyttede til visen Fjäriln Vingad syns på Haga, mens jeg nød denne lidt anderledes og meget velsmagende ale - og så gik alting pludselig op i en højere enhed hvor nydelse akkompagneret af Bellmans smukke tekst og toner forenede sig i noget jeg slet ikke har ordforråd til at beskrive. 

Teejay's ølanmeldelse nr. 1800
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Mjödhamnen i Hällefors, Sverige, producerer hovedsaligt mjød, men ved et tilfælde fandt jeg denne mjødøl i en gårdbutik nær ved Roskilde. Skumkronen er fast og vedvarende og aromaen er let brændt karamel. Smagen har lidt rugbrødsagtig maltsødme og smager også fint af tørrede frugter hvor nok rosiner er hovedtema. En smule honning bidager med fin sødme, mens den let brændte smag af malt sammen med en middel bitterhed som måske, men ikke nødvendigvis, stammer fra humle. Den er brygget efter Vikingernes gamle opskrifter for ale, så jeg tror nærmere bitterheden er en blanding af gamle kendte krydderurter uden at jeg dog med sikkerhed kan fastslå det. Den har stor så fyldighed at det i længden bliver en lidt for tung og ensformig ale at drikke. Jeg kunne godt ønske mig lidt mere genkendelighed i smagsnoterne. Den bliver lidt for sammenrodet i længden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Meget skummende, dufter meget af blomster. Smagen er meget kraftig humle, noteraf noget frugtagtigt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys let tåget
Anmeldt af reneac
En dejlig øl, meget flot frugtig duft, meget lækker Ipa, meget juice frisk smag af frisk humle og sommelig smag. Et af de mest spændene bryggerier i sverig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys tåget
Anmeldt af reneac
lille fint hvidt skum selv farven er meget lys og noget tåget, smagen er humlet, med meget citrus, den dufter meget frisk
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
En rigtig god meget trationel IPA, som de skal smage hvis man ikke tilsætter alt muligt andet til dem, der er rigtig meget tør humle og bitterhed. og høj alkohol
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Let grov skumkrone. Behagelig aroma af humle og fin smag af lys karamelmalt med lidt tungtvejende humlet bitterhed til følge. Den har lidt mere malt og humlepræg som hæver den en smule over almindelige gennemsnitspilsnere. Humlen byder på let strejf af både citrus og blomst. Den er godkendt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Jeg er nød til at falde på knæ for svenskerne for denne Pale Ale. Det er intet mindre end en vidunderlig øl. Skumkronen er vedvarende og aromaen er skøn med islæt af frugt og lidt frisk korn. Den er brygget som en Pale Ale, men med havregryn, og dens sødlige malt som fornemmes i begyndelsen bærer tydeligt præg af havregrød. Det er en fyldig og fuldendt Pale Ale som har fantastisk humlebitterhed med smag og aroma af abrikos, fersken og citrus. Det er en meget velafbalanceret Pale Ale som ligger på kanten af en IPA, uden dog at træde over tærkslen. Sikkert den bedste Pale Ale jeg indtil videre har smagt. Jeg elsker den højt, og tror at alle humlefobikere vil synes det samme.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Grumset rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og ristet krydret duft. Smagen er sødlig med ristet malt, lidt karamel og ristede nødder, kanel - og ja, et indtryk som duften af solsveden jord. Ja, jeg ved det lyder underligt, men jeg kan ikke beskrive det sidste nærmere end sådan. Humlingen er svag og aromatisk med en lang lidt fad krydret eftersmag. På etiketten skrives, at brygget er en hyldest til den røde skovmyre – deraf navnet. Typen er angivet til Amber Ale - En type som jeg har meget svært ved at skyde mig ind på med hensyn til fælles karakteristika fra gang til gang. Heller ikke denne er mig. Det er simpelthen for speciel med den fade finish og sine rodede besynderlige disharmoniske indtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 25 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11543 Anmeldelser af 240802 øl fra 247 lande og 12350 bryggerier. Billeder: 92813


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!