powered by goodbeer.dk
44 Ølanmeldelser
Side 1 af 5 : 1 2 3 4 5
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af tux
Fyldig smag af belgisk gær, og let spritet. Næsten ingen humle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Stig J
En special med stort S. En af de stærkere øl, og det er noget af det første man oplever når man får øllen ind på tungen. Den lidt stærke og bedske øl, men som vender 180 grader når eftersmagen træder ind. Så bliver smagen pludselig sød, og fyldigt. Meget speciel oplevelse. En flot gylden grumset øl, med hvidt skum.

En øl med stor karakter og smag. !
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig mørk
Anmeldt af tux
Let humlet, og noget tør i eftersmagen. Sødlig i det første. En god ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
Sødlig, og godt maltet. En mørk og saftig sag, der til den negative side er lidt for syrlig i eftersmagen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uklar gylden
Anmeldt af tux

Meget frugtagtig øl. Den smager ikke så sprittet som mange øl på 9% ofte gør, og den fylder godt i min mund.

"La fin du monde", eller "anus mondi" på latin, betyder verdens ende. Underligt navn, men hvis det er den øl man får serveret der, er det vel ikke så ringe. Hvor ligger det så?, tjo... stedet findes i hvert fald på Als

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af Sarek

Efter at have smagt Carlsberg light, måtte der andre boller på suppen, så jeg griber ind i mit køleskab og få fat i en "light"-øl?

Coors Light er 4.5%, så det er vist farven der har givet øllet navn, ligesom Hancock´s Old Gambrinus Light uden at de to kan sammenlignes ellers.

Købt i en halvliters dåse, hvor der er påtrykt nogle bjerg, som skulle blive blå ved den rette drikketemperatur. Denne temperatur er så under 5 grader, for øllet har stået i mit køleskab i over en uge og bjergene var stadigvæk grå.

Øllet i sig selv er en kedelig amerikansk pilsner med hvede, der gør den blød i smagen. Beskeden humlet og den dominerende smag er udkogte grønsager. Må nok forbi vasken inden jeg igen må besøge køleskabet. Ikke en øl til at går i seng på.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay

Groft skummende porter som jeg fandt i en bod med Canadiske specialiteter ved Tivolis julemarked 2009. Den har god aroma af mørk chokolade. Smagen er ristet malt med toner af chokolade, lidt vandet i sit udtryk og med en tør eftersmag. Ikke en porter der byder på helt store smagsoplevelse, men en porter der holder sig på det jævne. Den er meget let drikkelig, og holder lige akkurat niveauet for hvad man kalder acceptabelt.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset mørk rav
Anmeldt af Teejay

Store mængder gærrester svæver rundt i glasset. Skummet er moderat, men hurtigt svindende. Aromaen er rig på karamel og frugt. Smagen er helt i top for typen. Den afslører melon og fersken før karamelmalten toner igennem med sin sødme der varer i forholdsvis lang tid inden en behagelig humlet afslutning. I finalen finder man også lidt krydderi med meget svage undertoner af chilipeber. Born to be brewed! - står der på etiketten, og det skal selvfølgelig hentyde til Steppenwolf og filmen Easy Rider fra 1969. Meget passende udtrykt, for i både etiket, udtryk og smag sanser man en vis vildskab der venter på at bryde igennem, og det lykkedes faktisk rigtig godt. En støvet landevej, en flot motorcykel, en fedtet cheeseburger og en kølig Reb'Ale. Kan du fornemme stemningen? - Så hop op bagpå, for nu kører vi!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Teejay

Amber ale med groft skummende krone. Tydelig karamelaroma med noter af fersken og blommer. Smager også af fersken og karamel samt lidt citrus hen mod slutningen. Humlebitterheden er afløst af en maltsødme der gør den til en noget sød øl med lette brændte malttoner, men dens fyldige karamel og frugt holder den oppe så den aldrig bliver for klistret sød. Det er en nydeøl, som jeg ikke lige kan sætte i forbindelse med madretter, men som vil være bedst til hyggelige stunder efter en god middag. Jeg vil tro at selv mennesker der ikke bryder sig om øl (de findes faktisk), vil kunne finde lidt behag i denne amber.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af tux

Hold da op. Ingefær og chili....Den smager måske godt, men som en anden anmeldelse, så dur den slet ikke til at drikke alene. Åbner lige en pose chips til....Det hjalp da lidt.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 5 : 1 2 3 4 5

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249250 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95414


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!