powered by goodbeer.dk
13 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Meget fin vedvarende skumkrone og en dejlig aroma af malt og karamel. Smagen er lidt karamelmalt og en lidt krydret smag af nyslået græs. Det er en god og typerigtig pilsner som smager henad de Bayerske og Tjekkiske pilsnere og det er sikkert også fra disse egne at dette Kroatiske bryggeri har deres brygtraditioner. Den har en dejlig blød finish og en tilpas balanceret humlebitterhed hvor jeg synes den har lidt krydret islæt som minder lidt om tørret timian. Den er let i smagen og samtidig tørstslukkende og her i den danske sommer falder den bestemt heller ikke ved siden af.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En dejlig mild og behaglig stout med smag af kaffe, og let ristet, ikke meget eftersmag. duften er let røget og med noter af kaffe
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
En meget humlet pilsner, og endnu mere i forhold til resten af øllet, fra balkan, da de ellers ikke bruger meget humle, så virkelig en øl er skiller sig ud, den smager lidt af blomster
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
En lidt kedelig øl der ikke rigtig smager af så meget men en god tøste slukker
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
en meget kedelig øl, der faktisk ikke smager rigtig af noget, ikke noget at gå efter
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: meget mørk
Anmeldt af reneac
En dejlig øl, der smager lidt af humle og brændt sukker, en mørk men god tørste slukker
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
En fyldig rund mørk Lager med brunt flygtigt skum og sødlig brændt duft. Smagen bringer brændte malttoner, en anelse ristede nødder og en del sødme. Indtryk som kan minde om den danske klassiker Rød Tuborg. Men i forhold til denne mangler Ozujsko Rezano - skønt sin udmærkede malt/humle balance - Rød Tuborgs nuancer og fremstår enstonig og uden megen hurraværdi.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt ret flygtigt skum og sødlig kornpræget duft. Smagen i Karlovacko Pivo har korn og sødlige toner hen ad søde majs på maltsiden, mens humlingen bidrager med svage aromatiske krydrede citrustoner. En rimelig syderopæisk standardpilsner fra Kroatien, som smager godt på varmen men ikke løfter øjenbryn.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Kroatisk porter er noget jeg smager for første gang, og det er takket være min gode kollega, Christoffer, at det lader sig gøre. Det er nemlig ikke noget man sædvanligvis kan købe her i landet, men Christoffer rejser tit ud og servicerer firmaets kunder og så tager han ofte spændende øl med hjem. Tomislav er af typen baltisk porter og en har flot lysebrunt, hurtigt svindende skumkrone. Lidt hårdtristet malt er eneste aroma. Smagen er god og fyldig, varierende over brændt malt, lette kaffetoner og en god portion mild lakrids. Den er ikke så tung som portere af baltisk oprindelse mange gange er, smagsmæssigt ligner den en god London porter. Alkoholen er dog på den høje side (7.3 pct) og efterlader en let varmende fornemmelse i svælget. Det er en meget lækker og delikat porter, som helt bestemt lever op til hvad man kan forvente af en sådan. Den efterlader fine blonder i glasset, men virker slet ikke så tyk og fed i smagen. Det er en yderst velbrygget porter som fortjener stor opmærksomhed.

P.S.: Christoffer, jeg ved at du besøger Goodbeer.dk med jævne mellemrum. Hvornår mon du tør kaste dig ud i din første ølanmeldelse? Jeg ved jo at du har en god ølsmag!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav/rød
Anmeldt af Teejay
En øl som bærer betegnelsen limited edition vækker altid en særlig opmærksomhed hos mig. Denne wienerøl er brygget som særlig hyldest til bryggeriets 120 års jubilæum, som altså først falder næste år (i år 2013). Derfor kan man selvfølgelig godt tage glæderne på forskud og brygge jubilæumsøl med titlen limited edition allerede året før, og jeg har reserarchet grundigt og fundet ud af at bryggeriet i Zagreb rigtigt nok først runder 120 år i 2013, så derfor tror jeg at denne limited editon er brygget i temmelig stort omfang og måske slet ikke er så sjælden som tituleringen kunne antyde. Men så længe bryggeriet kun vælger at brygge den i begrænset periode (som måske dækker over nogle år), så er det jo strengt taget en limited edition alligevel. Det er en smuk klar ravrød øl med moderat skumkrone og den har en fin elegant aroma af malt og karamel. Smagen er maltsød og meget lidt humlet. God frisk fyldighed vidner om byg- og wienermalt som er udvalgt med omhu. Lette karamelnoter melder sig sammen med lidt citruspræget humlebitterhed mod slutningen, og alt i alt er det en velsmagende dejlig wiererøl som ville passe flot til lyst stegt kød, evt. en sommeraften med alt godt fra havegrillen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!