powered by goodbeer.dk
1370 Ølanmeldelser
Side 1 af 137 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: (Uklar) Rødgul
Anmeldt af Janchik
En fantastisk ale (endnu engang) fra Belgien. Farven er uklar rødgul med et stort fint skum. I lugten er der frugt, karamel, lidt blomster og godt bitter. Den er fyldig og i smagen er der frugt, karamel, humle, en god og tilpas stor bitterhed og i sin afslutning er der en let smag af alkohol (uden at det bliver vammelt) der nærmest bærer den ind. Jeg synes personligt at det er den bedste belgiske lyse ale og slår den mere kendte "Duvel" med flere længder. Der er gærer i flasken, hvilket indebær at man kan lagre den i mange år fremover. Man går ikke galt i byen med denne her!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Janchik
Skal man endelig gå på pub i Sverige skal man gøre det ordenligt. Dette var faktisk den første øl jeg købte da jeg kom til pubben. Grunden til dette var at jeg endnu ikke havde set de noget så vidunderlige Westvleteren. Da jeg opdagede det og sprugte om prisen nød jeg denne øl færdig og skyndte mig afsted til nærmeste bankomat. Sjovt nok at sådan en tilfældighed kan lede til at man smager en så herlig øl. For visse personer der fortrækker en rigtig rå stout er dette ikke sagen, men da jeg praktisk talt kan lide alle øltyper der samles under kvalitet frem for kvantitet, så kan jeg også lide denne - eller jeg elskede denne, og det var kærlighed ved første blik Øllen er sort, med et stort tykt skum. Den har en tydeligt duft af chokolade. Udover det aner man tørret frugt, krydderier og humlebitterhed. Øllen er elegant og blød, men man mærker dog at det med sikkerhed er en stout, så den er ikke vinøs som f.eks. en Trappist ofte kan være. Udover har den en god fylde (dvs at den er fyldig). Smagen består af en rigtig lækker mørk chokolade, antydninger efter tørret frugt (f.eks. tørret blommer), en sirupsartet smag, kompleks krydrethed og en afsluttende bitterhed. Der er masser af chokolade og frugt i dens lange eftersmag som blander sig med en snerp fra humlens bitterhed. Det er ikke en overvældende tung stout, men den har en relativ "frisk" udtryk, og det er altid rart med nye indtryk og dejligt at vide at en god stout ikke altid behøver at være tunge, ristede og have en rå bitterhed. Spændende med flere fortolkninger af denne ellers så dejlige øltype - især med et så godt resultat.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brun
Anmeldt af gbjensen
Varm og meget intens øl, den har mange smags nuancer, lidt jordagtig, smager også af brændt malt og karamelliseret frugt. Det er selvt for trappist øl, en stærk sag. Jeg vil uden tvivl, fint kunne servere den til en sød desert
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 10.00 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørkebrun
Anmeldt af Paulaner
Flot brunt fyldigt skum. Mørkebrun farve med en del gærsvæv ofte delvist i store klatter (som nok vil virke lidt skræmmende på mange første gang). Massiv duft af ristet malt og humle. Enorm varmende frugtig mundfylde. Nok den mest maskuline øl jeg nogensinde har smagt. Masser af ristet rugbrødsmalt, mørk farin, tørret frugt (figner, dadler, rosiner og svesker), karamel og især kraftig smag af ølgær. Alt sammen afbalanceret af en både kraftig krydret og let skarp humling, der holder det sødlige indtryk perfekt i skak. Alle smagsnuancer er uhyre velafbalancerede og klinger langsomt ud i en lang, lang lækker eftersmag. Rochefort 10 ligger sammen med Westvleteren 12 på de to øverste pladser på verdensranglisten. Jeg har derfor gensmagt og anmeldt dem begge inden for en uges tid mhp. en direkte sammenligning. De to øl er meget forskellige. Mens Westvleteren 12 står for den lidt forfinede tilbagelænede finesse, så leverer Rochefort 10 det ultimative punch af rå maskulin kraft. Jeg holder lige meget af dem begge. De passer til hver sin lejlighed og kan vælges, nøjagtig som man fx foretrækker sin eventuelle single malt godnatwhisky blød eller røget efter dagsaktuel sindsstemning. Begge er simpelthen toppen og fortjener stille andægtighed, når man under sig selv det privilegium, at skænke dem op i et godt trappistglas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Ulrik
Måtte lige vende tilbage til en gammel kending, som jeg dog ikke før har anmeldt her
For 11 år siden blev mit hjerte "tabt" til belgisk øl, ikke til denne øl men til til en Leffe Blonde.
Siden da er der løbet en del øl gennem min hals, øl fra forskellige lande og forskellige typer.
Efter nogle uheldige oplevelser med danske ø,l som bare lille levede op til forventningerne måtte denne Rochefort 10 lade livet for at jeg igen kan findet troen på at der findes godt øl.
Farve, skum og duft lever op til forventningerne og i munden breder der sig en fantastisk oplevelse af at sådan skal en mørk belgier smage.
Sød brændt frugt, perfekt syrlighed og en restsødme vil jeg beskrive denne øl som.
En nippe øl som skal nydes stille og roligt og det blev den Smile
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk/brun
Anmeldt af tattooz
Jeg ville egentlig anmelde denne øl, men det der skal siges er sagt om denne øl. VERDENSKLASSE!!!! herfra mig  
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Sarek
Alt hvad der kan siges om en verdens bedste øl er allerede skrevet.

Så jeg vil bemytte lejeligheden til at skrive om snobberi.

I Danske Ølentusiaster er der en del debat om hvorvidt det er godt at samarbejde med COOP.
Det presser vinhandler og andre mindre sælger af specialøl og det tvinger mindre bryggerier til at være afhængig af COOP er blandt argumenterne.

Og det er rigtig nok. Men vinhandlerne med mere sætter også sig selv under pres når de tager 10 kroner mere for en øl end den koster i det lokale supermarked.

Og lad os bare tage vinen som et eksempel.

For 40 år siden eller der omkring eller måske tidligere var vin i supermarkederne noget billigt sprøjt, og skulle man have kvalitet gik man til en vinhandler, men det ændrede Børge Olsen (Irma). Pludselig kunne man få en rimelig god vin til en rimelig god pris.
Andre supermarkeder fulgte efter.
Betød det at vinhandlere måtte lukke på stribe? Det er der ikke noget der tyder på at der skete.
Faktisk blev kunderne introduceret til begreber som druesorter, terroir, og spätlese for bare at nævne nogle og derfor var de nye kunder derfor en smule mere oplyste når de gik i en vinhandel for at få den ekstraordinære oplevelse som en vinhandel oftest er bedre til at levere end et supermarked.

En ordentlig vinhandel ville advare en "slots classic" fan imod at købe en Rochefort 10 fordi vedkommende ville blive slået ud af øllets kompleksitet. Men på den anden side ville en "slot classic" ikke komme i en vinhandel før han/hun havde prøvet nogle øl fra Fakta eller andre discountbutikker.

Når man kan få Amaroner, Chateau De Pape og hvad ellers der findes af udtryk for gode vine til rimelige priser, hvorfor skal vi begrænser os når det drejer sig om øl..


De bryggerier der leverer til de store kæder har i fleste tilfælde leverance til flere kæder samtidige, så de er ikke afhængig af en enkelt kæde.
Kravet om at kunne levere i tilstrækkelige store mængde for at kunne være med i et landsdækkende tilbud, udelukker selvfølgelig en masse bryggerier men udelukket er de ikke da mange kæder har afdelinger for lokal produceret produkter.

Jeg er positiv, og Rochefort 10 er en fremragende øl til 35 kr.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brun / uklar
Anmeldt af gbjensen
Har en en meget fyldig smag - stor krop, men er blød alligevel, er tilpas bitter, har en lidt krydret smag som af brændt kaffe. Smagen er varm, bør ikke nydes for kold, hellere ved 12-14 grader. Farve: Brun / uklar med lysebrunt skum, meget stabilt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk, rødbrun
Anmeldt af gbjensen
Den har en fylde og en krop der er langt ud over det normale, selv inden for gode Belgiske øl. Der er en nøddeagtig frugtsmag som passer perfekt til dansk julemad, jeg tror at selv syltet rødkål, kan ikke ødelægge denne pragtfulde smagsoplevelse. Den indeholder mange smagsnuancer af frugt + karamel (krisebær, brombær, nødder osv.) Dens Finish er langvarig, behagelig og lettere humlet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 137 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11522 Anmeldelser af 237301 øl fra 247 lande og 12290 bryggerier. Billeder: 91728


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!