powered by goodbeer.dk
19 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og maltet ristet duft. Malten er noget rodet i sit indtryk og præget af karamel, brunt sukker, lidt ristede nødder og en anelse mørk tørret frugt. Humlingen er enstonig, bitter med mentoltoner (som ikke lige var mig), middel i styrke men uden særlige nuancer. De proklamerede røgtoner kunne jeg ikke identificere på mine smagsløg, men procenterne skjules fint. Mundfølelsen er sødlig og middel tenderende til fyldig. En sammenligning med den ægte skotske Wee Heavy fra Belhaven falder ud til dennes fordel pga. flere nuancer, bedre balance og bredere humlespektre. Ikke det store sus og skuffende i forhold til den høje rating på Ratebeer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
Smagt og duftet rigtig meget af blåbær, møske en god øl kold en dag, men ikke sådan jeg fik den, ok frisk smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende porter der efterlader en lille, men kompakt og vedvarende skumkrone. Aromaen er svag med har dog lidt ristet malt. Smagen er ldt mørk chokolade, ristet malt og lidt kaffe. Karboneringen er tilpas og holder porteren livlig og fyldig længe. Eftersmagen har en smule humle og efterlader en tør eftersmag. Fyldigheden er tilfredsstillende og det er en god gennemsnits porter som ikke er anmasende på nogen måde. Lidt lakrids i eftersmagen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
flot mørk skum, en øl der overrasker det er en nem drikkelig porter uden at den er kedelig, en god smag af røg, ingen eller eget lidt humle og lidt malt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af baaj
Maltet og en lille smule tjæret i dufen

Lysebrunt ikke særlig holdbart skum

Krydret smag som går over i lakrids med en lang lakrids eftersmag
Den ender i en svag humlet bitterhed/lakrids

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gulbrun, uden skum.
Anmeldt af gbjensen
Skummer op, flader ud og efterlader øllet uden spor af skum. Sodavands effekten er lige tydelig nok. Er der aktiv gær i dåsen tænker jeg?

Duften er ok, lidt antydning af gær og brød. Smagen er faktisk også ok, ikke et mesterværk som de kan frembringe i Bayern men den er da ok med en let citrus antydning og hvedesmagen er ganske god.

Havde skummet været mere stabilt, eller bare tilstede så havde denne øl importeret fra Island af min datter nok fået et glas mere.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Nu er jeg ret glad for røgøl, men den her er nu også en god en af slagsen. Den har røgsmagen, og der er ikke for meget humle og sødme fra malten i. Lige som det skal være.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af tux
En helt igennem fantastisk øl. Der er smag for alle pengene, der er sprit, lakrids og humle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En let øl, der er ikke meget varme til det islandske vejr i den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Frisk og meget blomster i, næsten ingen humle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11389 Anmeldelser af 224856 øl fra 246 lande og 12055 bryggerier. Billeder: 87646


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!