powered by goodbeer.dk
128 Ølanmeldelser
Side 1 af 13 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sort
Anmeldt af tux

Der findes mange former for porter. Eller rettere sagt, to slags, dem der er porter og dem der kun er det af navn. Limfjords porteren er efter menig det man skal stile efter.
De sådan mere smagsmæssige nuancer kan læses i beskrivelsen, men den smager en ad limfjorden. Eftersmagen er meget brændt, faktisk brænder det fortsat på tungen efter et par minutter. Og jeg som troede at italiensk øl var noget tynd pjat.....

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Et af de absolutte toppunkter for mig her ved 2016 festivalen. Svagt beige skum og krydret karamelduft. Smagen har toner af mørk brun blød karamel, chokolade, mørk tørret frugt, kaffe, gær og en lækker aromatisk humling, der er i fin balance med de mange maltindtryk. Fuldt blus på alle indtryk med en sødlig til sød stor mundfylde. Her er i den grad kraft og fylde i alle indtryk, og alle herlighederne toner samlet ud i en lang eftersmag. Lidt mudring i Leons malt indtryk koster ½ glas fra det perfekte, men en vidunderlig øl for alle, der holder af de mørke tunge belgisk inspirerede ales som jeg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Tre Fontanes Sinergia `19 IPA har krydret humlet duft af brun karamel. Humlingen stiger med et brus ved første slurk, men viger igen derefter at indgå i en velafbalanceret helhed med gæren og den brune karamel, som udgør en fin klangbund for en sand symfoni af fine adskilte humlenuancer. Nuancer der forvandler sig efterhånden, som man dels når ned i glasset. I starten er det bitre toner af citrus, grape, knuste citronkerner og appelsinskal, der dominerer. Senere viger bitterheden til afslutningen og mere af malten kommer til orde og de fine appelsinnuancer springer mere frem. Tempereringen bringer flere og flere humle og frugtige maltnuancer frem i dominansen mens andre til gengæld viger, som i en slags øllets forvandlingskugle. Der er i høj grad klasse over helheden i denne IPA, som virkelig rummer så mange fine nuance og lader karboniseringen spille med i smagsindtrykkene. Jeg mindes ikke tidligere en så velafbalanceret og spændende IPA, der er så aromatisk på hele 64 IBU.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Det var for mig 2013 Festivalens ubetingede positive overraskelse, for mig på et totalt wildcard. En italiensk juleøl kunne jo nok gå an på den næstyderste polet når den almindelige mæthed meldte sig. Diset rødbrun med beige skum og en herlig julekrydret duft. Og smagen…  Frugtig fed og smørrund som en belgier, men i charmerede italienske klæder. Fyldig med brun karamel, stjerneanis, mørke bær, gær, orangeskal plus et superpikant islæt af hvad jeg vil definere som kokos, der virkeligt løftede øjenbrynene. Mundfølelsen er meget fyldig sød og rund og øllet skjuler de mange procenter i en intens vinøs varme. Alt i en flot balance med en aromatisk velafstemt humling, der danner fin kant til sødmen. Karboniseringen var blød og ret svag: Men da den blev opskænket fra en 75 cl. champagneflaske, som jeg tipper, har været åbnet en god del tidligere, skal dette ikke komme øllet til skade.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
En meget god øl. Tyk, og fyldig smag af mørke malte.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Nougatfarvet, cremet og vedvarende skum. Meget fyldig aroma af espresso, mørk chokolade og lidt nødder. Smagen er tung og fyldig af stærk espresso kaffe, mørk bitter chokolade og lidt smag af egetræ. Det er en meget kompleks Imperial Stout hvor også lidt røgmalt indgår og en krydret smag af hasselnødder afrunder fint hele smagssprektret. Karboneringen er meget svag og giver lang tør eftersmag til følge. Den skal ikke serveres for kold, for det vil sandsynligvis sløre for mange af de gode smagsnoter den gemmer på. Den er vældig god og fuld af smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En rigtig god IPA. Den har den rigtige tørhed, og smag af hø og græs. Den er ikke så tør at man bliver tør i munden, da den også har en del sødme. God øl!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af tux
Tør, bitter og frisk smag af grapefrugt. En del humle også.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner

Diset rav og beige svagt til middel skum. Typen er belgisk Strong Ale, og duften er syrlig men også bolsjeagtig rund. Smagsindtrykkene af brun farin, kandis, gær, honning og tørret frugt virker velafbalanceret op mod den aromatisk krydrede humling. Helhedsindtrykket virker eksotisk og spændende krydret. Elexir skjuler alkoholen fint, og mundfølelsen er syrlig/sød og vinøs varmende, frugtig fyldig og rund. En øl der virkelig fylder munden og lader indtrykkene passere revy. Den smager jeg meget gerne igen.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af tux
Hold da op en barley wine! Der er virkelig knald på alle tangenter, der er sødme, varme af alkohol og en fed tyk smag af blommer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 13 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11654 Anmeldelser af 248171 øl fra 247 lande og 12487 bryggerier. Billeder: 94944


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!