powered by goodbeer.dk
202 Ølanmeldelser
Side 1 af 21 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay

Med kun 816 flasker af denne spændende øl, som er brygget den 22. januar 2009 og flasket den 9. april 2009, så er jeg spændt på at smage min flaske der bærer nummer 795. Jeg fik den i gave til fars dag, og holdbarheden er 25 år, men at bede en ølnørd som mig om at gemme den så længe, er som at lade ulven vogte får.

Jeg synes den er gemt længe nok nu, og nu står den ophældt med smukt nougatfarvet skumkrone i et passende glas. Allerede aromaen afslører at det er tunge sager jeg har med at gøre. Mokka, brændt malt og røg stiger i næsen og forventningen er støt stigende indtil videre. Jeg smager forsigtigt og overraskes lidt af en frugtig sødme hvor sveske og figen kan fornemmes. Brændte malttoner med røgede nuancer overtager smagsløgene, men ikke mere end at der levnes plads til stærk mokka og mørk bitter chokolade. Afslutningsvis runder den af med lidt engelsk lakrids og en let humlet bitterhed. Dette er en imperial stout der har alt hvad hjertet kan begære. Selv om den er meget ung og ligger lige på den farlige side af 10%, så er smagen og helheden helt i top. Den vil helt sikkert kunne gemmes på lager i rigtig mange år, men smager faktisk rigtigt godt allerede nu. Endnu en øl der træder direkte ind i min favoritliste over "øl du bør smage inden du dør".

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: SORT
Anmeldt af Ulrik
Denne øl har jeg fået af en god ølven som har købt den til mig.
Kapslen er forseglet og øllen er nummereret, denne med nummer 1125.
Alkoholen på denne øl er opgivet til 10 %
Yderligerer oplyser bryggeriet om vægtfylden OG 1108 og FG 1026
Vigtige oplysninger for en ølnørd og håndbrygger
Den er sort, svagt skum som er beige og ingen kulsyre af betydning.
Den dufter lidt hengemt, det som nogen kalder vinøs og lidt af linolie, og selvfølgelig af alt muligt andet.....
frugtagtig, ristet malt, og chokolade.
Den er meget kompleks i smagen, helt anderledes end duften, kaffe og vanilie noter og en anelse syrlighed giver en fantastisk balance i øllen som smyger sig rundt i mund og svælg.
En øl man nipper til og nyder over lang tid.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangebrun
Anmeldt af Paulaner

Rystet af andre gode anmelderes eksplosive erfaringer med denne øl sendte jeg først min prægtige sorte hankat i stormkælderen med børnene til selskab. Herefter stålsatte jeg mig og tilsagde min lidt undrende hustru (som ikke læser anmeldelser og derfor var uvidende om eventuelle konsekvenser) at åbne øllet i den fjerneste ende af haven, mens jeg selv fulgte begivenhederne i god afstand gennem beskyttelsesbriller i dækning bag et træ. Seancen forløb vellykket med et lille smæld og en smule let damp. Hverken det mindste øl eller skum gik til spilde. Hvilket antiklimaks! Hvordan behandlede de herrer egentlig jeres øl inden åbningen?

Nå men nu til det egentlige:

Ophældning afslørede et sparsomt off-white skum og bolsjepræget maltduft. Ved første slurk mødes man af en massiv bolsjeagtig sødme, hvor en række smagsindtryk passerer revy efter hinanden, mens en herlig vinøs varme breder sig i kroppen. Primært dominerer bolsjemalten i form af pærebolsjer, men også rosin, karamel, honning og marcipannoter breder sig i munden. Hovedindtrykket er en sherryagtig sødme. Men til slut i den lange eftersmag overtager humlen omsider og runder fornemt denne helstøbte øloplevelse af. En herlig trappist, der egentlig burde aftappes i 25 cl. flasker, idet det sidste halve glas næsten bliver for meget. Fin til desserter og stærke oste, men også god til en eftertænksom sommer aftenstund ved solnedgangstide som her på terrassen

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav/rødbrun
Anmeldt af Blom

Jeg har været utroligt fascineret af denne øl, siden jeg drak den første gang, og det er blevet til mange gange siden. Tænk sig, at en øl kan have en så rig kompleksitet og samtidig være så forfriskende! Den har et flot tykt skum, der lægger sig bredt henover det smukke La Trappe-glas, og man kan i ophældningen både se og høre, hvordan eftergæringen frigiver sin kulsyre, der pibler op fra bunden af glasset som for ligesom at flirte lidt med ens tørst. I det hele taget burde nydelsen af denne øl vist sammenlignes med andre af livets mere frodige glæder, men det hører sig vist ikke til med den slags sammenligninger her. Duften er sød med lidt citrus henover, og smagen har en maltet kompleksitet, som jeg endnu ikke har formået at karakterisere ordentligt; men den er sød og yderst harmonisk med en en meget begrænset bitterhed. Den bedste trippel, jeg har smagt, og måske endda min yndlingsøl. Er man heldig at få en i stort format, så er nydelsen endnu større - stenflasken er et kunststykke i sig selv. La Trappe er på alle måder et bryggeri, der har snuppet en stor bid af mit ølhjerte, og jeg har ingen betænkning ved at give den bedste øl fra bryggeriet maksimal karakter.  

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rubin rød
Anmeldt af gbjensen
Denne bock øl, er et varmt og krydret bryg, der i smagen ligger tættere på sherry end øl. Farven er også utrolig flot.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: dyb rav med et rødlig skær
Anmeldt af Countryman
En fantastisk Hollands Strong Ale, der udmærker sig med en fantastisk blød mundfylde af frugt ledsaget af en lidt sødlig snært af karamel, og på toppen en cremet beigefarvet skum. Minder meget on La Trappe Quadrupel, men syntes at denne Grand Prestige lige har det, der giver den lidt højere karakter. Et stort plus skal da også være at den fås i en keramik flaske, (50 cl) da det er en øl der kan gemmes i op til 8-10 år, og som med årene skulle blive fyldigere og sherry-agtig a la Trappe Quadrupel Oak Aged.

Priser fra 50-60 kr er da også overkommeligt for en 50 cl flaske..


Countryman's første ølanmeldelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Nøddebrun
Anmeldt af Teejay
Flasken er et rent kunstværk. Flot halv liters keramikflaske med champagneprop. Et højlydt pift kommer når proppen trækkes af efterfulgt af en damp af kulsyre som spreder god aroma. Øllet er smukt nøddebrunt og har en dejlig aroma af gær, rom og lidt tørret frugt. Skumkronen er lysebrun og først meget skummende, men falder hurtigt til små skumøer. Smagen er fyldig og meget frugtrig af moden mørk frugt (blomme, kirsebær og druer), ristet malt med fin smag af brændt karamel samt lidt mørk chokolade og brun farin. En medanmelder beskriver den som at drikke fløjl, og det er faktisk en rigtig god beskrivelse af den mundfølelse der opstår ved første tår. Det skyldes bl.a. også dens bløde karbonering som medvirker til at sprede alle de gode smagsnuancer i hele munden og bevare dem længe. Alkoholen er høj og varmende og prikker let på ganen, og jeg er som oftest en utålmodig entusiast så min flaske er en 2016 version, som sikkert vil udvikle sig meget mere positivt hvis man gemmer den 4-5 år. Selvom min flaske er nytappet har øllet allerede udviklet portvinsnoter som gør den ganske enestående, men uden tvivl er det er øl som med fordel kan gemmes i mange år. Ingen humlebitterhed, alt afsluttes på fornem vis af frugten. Det er en næsten fuldendt oplevelse som formentlig kan blive totalt fuldendt hvis man ikke er så utålmodig som mig og istedet gemmer flasken mørkt og køligt i nogle år.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Lækker mørk krydret karamelduft og flygtigt lyst brunt skum. Smagen er pragtfuld og skabte lang andægtig tavshed som sidste indslag og 7ende øl i vores tredje møde i vor lille nystartede humleridder ølsmageklub. Jeg har ikke så meget at tilføje til Teejays sidste anmeldelse, som kommer omkring alle hjørner i dette pragtbrygværk. Hertog Jan Grand Prestige er blid og rund med fast struktur i nuancerne og præget af vinøs varme frem for sine høje procenter. Som Strong Ale fremtræder den som et mørkt modstykke til den lyse La Trappe Quadrubel. Heldigvis var jeg så fremsynet at købe en ekstra 75 cl. flaske. Jeg kan så uddybe min anmeldelse næste gang og se om helt friske smagsløg kan bringe Hertog Jan op på 10 glas - jeg tror det. Et lysende fund til 50 kr - intet mindre. Teejays flotte 50. cl. keramikflaske gik jeg glip af, men hvad gør det, når jeg fik 75. cl. flasken og 25 cl. ekstra i stedet for til samme pris.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødlig/mørk rav
Anmeldt af Teejay

Ingen skumdannelse på denne barley, som kommer fra et af Europas for tiden mest hotte bryggerier, De Molen. Aromaen er kraftig af frugt, her i blandt andet fersken og appelsin. Smagen er i begyndelsen let syrlig og har en meget frugtrig smag hvor igen fersken og appelsin har stor vægt. Den har utrolig stor fylde og høj sødmeniveau. Tydelige sherrynoter og stor vinøsitet. På trods af den høje alkoholstyrke er denne ikke overvældende i smagen. Den er måske en anelse for sød til min smag, men er uden tvivl en god dessertøl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk ravfarvet
Anmeldt af Bransmark

De Molen er Hollands nye hypede bryggeri, og minder på mange måder om vores egen Mikkeller, selv om De Molen måske er knap så amerikansk i deres inspiration og tilmed er ejer af eget bryggeri, som man kunne læse i forrige nummer af "Ølentusiasten". Her havde Mikkel fra Mikkeller taget den allestedsnærværende ølpromoter Thomas Schøn med til Holland for at brygge et kammeratbryg. Det kom der en spændende artikel ud af.

De Molen er på ingen tid blevet et af mine favoritbryggerier. Bor man i Århus, har Voldby Købmandsgård et godt udvalg og de leverer i 8000 C, kvit og frit, hvis man køber for over 500 kr. Der skal ikke mange De Molen til, før man er oppe på dette beløb, men det er i reglen absolut pengene værd.

Sødlig sag på hele 15,2 procent. Masser af Nugget humle til at skabe balance med sødmen og Saaz som aromahumle (de fleste ville nok tænke det omvendt). Frugtig fylde af dadler, figen og masser af svedske. Lang eftersmag hvor den bitre humle efter 10-20 sekunder overmander sødmen.

Nam - det er lækkert.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 21 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11522 Anmeldelser af 237301 øl fra 247 lande og 12290 bryggerier. Billeder: 91728


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!