powered by goodbeer.dk
66 Ølanmeldelser
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Efter at have hjembragt et sandsynligvis inficeret eksemplar fra Korfu i juni måned 2015, prøvede jeg lykken igen her i år - ikke mindst fordi øllet åbenbart blev drukket af mange på øens cafeer. Denne gang var jeg heldigere og fik en god oplevelse i form af en fin græsk øl, der sagtens kan leve op de bedste danske microbryggeriers produkter.
Lidt brændt duft med strejf af mentol under de pæne beige skum. Smagen er rund og lidt gærpræget med toner af melon, karamel og let brændt malt, der nærmer sig svage røgtoner. Humle modspillet er let aromatisk, mens mundfølelsen er middelfyldig og en anelse sødlig. Helhedsindtrykket er en helstøbt Ale i fin malt/humlebalance. Lidt enstonig i udtrykket kold, men efterhånden som øllet tempereres træder karamellen i karakter og der kommer der flere nuancer i malten. Rigtig fin på den græske baggrund.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Goodbeers udsendte er atter på Korfu og forsætter med vanlig ildhu sin test af de lokale øl. Denne gang af Corfu Beers  Royal Ionian Pilsner. Normalt er jeg ikke meget for at teste denne for mig fortærskede type, men jeg valgte den kold fra butikken som læskende  deleøl i Corfu Bys park i varmen efter en byvandring i den smukke indre by med min hustru, som helst drikker vin og mht. øl ikke bevæger sig ud over det vante. Og se denne galante opførsel blev belønnet med den bedste græske pilsner jeg har smagt. I typen lidt ala Thy Pilsner men med endnu flere lækre indtryk på paletten. Let sødlig karamel og melonmaltbund med masser af noter af nyslået græs og et dejligt modspil af saftige urteprægetde aromatiske humleindtryk og citrus afsluttet af en lille snert af lakrids.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Dejlig blond ale med hvidt vedvarende skum. Både aroma og smag byder på koriander, lys karamelmalt, frisk hø, let krydret med hvid peber og honning. Endvidere har den hvedemaltens friske smag af korn og lidt moden banan. God humlet eftersmag holder længe og det er en ale med halvtør eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af tattooz
Et eller andet sted, så må man sige Grækerne også kan lave øl. Denne her er bare en lækkerbidsken. Jeg købte et par stykker på Øen Thassos, og skulle selvfølgelig nydes på balkonen om aftenen med solnedgangen som udsigt. Jeg må tilstå, at mit kendskab til denne øl var lig nul. Men jeg synes det er fremragende øl, der byder på flere kvaliteter. Farven, skummet og mundfylden, som byder en velkommen i det Græske med et behageligt imødekommende Yamas!!! Og Yamas=skål, det kan man vist roligt sige. En absolut lækker øl. Her er jeg så lige nød til, at præsentere deres pilsner/lager også. Jeg kan ellers ikke finde den her på sitet, så den ryger med her. Pilsneren fra samme bryggeri, er absolut forfriskende med en god humlet eftersmag, og en mundfylde der passer sig godt til det varme klima. Farven er gylden/lys og der er masser af skum, og et flot blondegardin der troner frem i glasset efterhånden som man nyder dråberne.

Så mit klare budskab er altså. Når man er ude, så prøv lidt af det lokale bryg. Grækerne kan godt være med når vi snakker godt øl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Når man rejser i Grækenland er Mythos vel den mest kendte øl, men som Paulaner så rigtigt antyder kan man nu købe FIX Hellas på stort set alle restauranter, hoteller, minimarkeder m.m. - og den er helt bestemt værd at foretrække frem for Mythos. Den har en god lys karamelmaltet fylde med let smag af moden banan og honning. Endvidere finder man smag af sprøde lyse kiks og humlebitterheden er meget tilpas tilsat. Humlen frigiver lidt smag af frisk nyslået græs og balancerer dens maltprofil meget fint. Den blev meget hurtigt mit første valg under ferien. Nogle gange smager det lokale øl bedst på feriestedet og skuffer når man er kommet hjem. Jeg har hjembragt lidt forskelligt græsk øl, bl.a. også FIX så der følger en måske genanmeldelse hvis det giver anledning til det.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
7.5 glas for en græsk øl vil de fleste nok kalde vanvid, men jeg blev så glad ved at falde over noget så usædvanligt, at jeg gav et ekstra glas bare for stemningens og den noget svage græske ølbaggrunds skyld. Hertil kommer at den er totalt nyopdaget i forhold til Goodbeer med mig som førsteanmelder! Skummet i sig selv er det halve glas værd: tæt off-white og utroligt holdbart. Aldrig har jeg set noget så flot i en mørk lager. Men stilen er kraftigt hældende mod en letbenet frisk stout. Duften er ristet og smagen har kraftigt mørke ristede maltoner plus kaffe, bitter mørk chokolade og en anelse lakrids og ristede nødder. Mundfølelsen er tør middelfyldig, og øllet føles mættende. Afslutningen er behagelig bitter uden snert. Jeg mistænker opskrifen for at være gammel og genopstået ligesom den lyse Fix Hellas. Så her kan man oven i købet mærke en del af historiens vingesus - en psykologisk mild brise, som på flere måder er behagelig her kl. 18, hvor temperaturen nærmer sig nådige 35 grader i skyggen - altså oppefra! I hvert fald er der tale en usædvanlig nuanceret og ret så spændende øl på den græske baggrund. Ikke just direkte i solen men let temperet en sen aften på hotelterassen. Ikke så nem at støve op i butikkerne her på Kreta. Men prisen er på under 9 kr., og den er så faktisk på højde med mange danske specialøl.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Næsten sort
Anmeldt af Teejay
Jeg er meget overrasket over denne mørke lagerøl, som har flot vedvarende off white skumkrone. Ristet maltaroma med islæt af mørk chokolade og brændte kaffenoter. Smagen er ovevældende fyldig af kaffe, nødder, hårdtristet malt og chokolade. Lidt vandet i eftersmagen, men en tør og behagelig eftersmag med humle som ikke dominerer, men holder en fin og meget tilpas balance mellem malt og bitterhed. Jeg tog den med hjem fra min sommerferie i Grækenland og må nok indrømme at den bestemt ikke er dårligere under disse nordiske himmelstrøg. Jeg smagte den på en restaurant på Kreta, men bestemte mig for at den skulle prøves igen for at kunne skrive en mere nuanceret anmeldelse. Det er en vældig smagsfuld mørk lager som hælder i retning af Schwarzbier og stout, men som dog holder en dunkels egenskaber. Meget velbrygget og smagsfuld.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Paulaner
Pænt offwhite skum og let sødlig humlet duft. Smagen er som det sig hør og bør i en Americana Pale Ale selvfølgelig humledomineret. Her med en række udmærkede både bitterhumlede og aromahumlede nuancer på en sødlig let karamelmaltet bund. Øllet virker frisk, fint afbalanceret og vel karboniseret. Et rigtigt fint græsk bud i typen, der vil tiltale de fleste Pale Ale og iPA entusiaster. Hjembragt i kufferten fra en ferie på Kreta.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
En mørk Bock med behersket lyst brunt skum og klassisk bockduft, som jeg hjembragte fra ferieøen. Jeg ventede med at åbne, til jeg var vel hjemme for ikke at blive påvirket af solsinnet og den glade græske stemning i min bedømmelse. På mine smagsløg er den en del bedre end de sparsomme points på Ratebeer, mens 5 anmeldelser på Untappd var mere i min retning. Den skal ikke bedømmes om en Doppelbock. så fylden er bestemt OK til de 5.8 procent på trods af de afsluttende en anelse vandige toner. Så kommer vi til sødmen som forekommer velafbalanceret men også ret behersket for typen.  Malten er ren og karamelpræget - ingen sukkertoner her. Smagen er mørk maltet på grænsen til brændt. Med snert af  - ja  rom og lidr rosin. Hertil kommer så lidt sirup, rugbrød, en anelse ristede nødder og også lette gærtoner. Faktisk ret fine og skarpskårne nuancer, som ligger godt på smagsløgene men også er lidt usammenhængende i kompositionen. Humlingen er som den traditionelle bayerske, som bare lægger kant uden at gøre det store væsen af sig. Til gengæld lægger den i fin klangbund til det samlede resultat - som bastonerne i et musikstykke. En fin mørk Bock i betragtning af den græske baggrund 7 store velfortjente glas herfra.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Teejay valgte fredagsbajeren fra Septem. Jeg tog Sun Days Honey Golden Ale  med hjem fra ferien. Søndagsøllet hører bestemt hører til den bedre del af det græske øl. Det første indtryk er visuelt. Smukt guldgyldent med sparsomt flygtigt hvidt skum. Det andet indtryk er en Interessant humlet duft uden meget honningpræg. Det er bestemt ikke hver dag en syrlig frisk humling med præg af forårets første friske bitre skud i en erklæret honningøl. Det er i sig selv interessant. Drikker man et par slurke, træder der også lidt efter lidt mere nuanceret malt frem med honning og lyst karamelpræg i en middelfyldig halvtør mundfølelse. Humlingen har præg af friske urter og får klart den bedste karakter. Den let sammenmudrede maltside træder dog mere i karakter,  efterhånden som øllets tempereres. Helheden er her bestemt ikke dårlig. Jeg giver på den græske baggrund 7.5 glas og drikker den gerne igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7

I Databasen: 11111 Anmeldelser af 209534 øl fra 245 lande og 11734 bryggerier. Billeder: 82784


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!