powered by goodbeer.dk
27 Ølanmeldelser
Side 1 af 3 : 1 2 3
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Orange/rød
Anmeldt af Teejay
Måske er det her et sjældent fund. Det er ihvert fald hvad jeg håber på. Japanske øl i danske butikker eller restauranter er normalt ikke noget der er merprisen værd. Men da jeg samtidig ved at Japan har mange mikrobryggerier, og at variationen i Japan i det seneste årti spænder over meget andet end pilsnerøl, så kan man næsten ikke gå forbi en Sake-tønde lagret strong ale, når man sådan næsten snubler over den.

Dette gamle Sakedestilleri ynder at brygge øl på ris, men denne XH er heldigvis et all-malt bryg. Det er en smuk orangerød ale med vedvarende og velduftende skumkrone. Ananas og fersken er blandt de mange aromaer man kan finde. Smagen er afpasset frugtig, så den ikke er så frugtsød som aromaen ellers kunne tyde på. Den har en tør eftersmag med en lille smule humle til at afslutte den fantastiske mundfylde som denne ale har. Lagring og modning i Sake tønder kan jeg altså ikke helt fornemme, men en lille spids bismag af alkohol kan måske alligevel stamme derfra. Den er meget elegant og lækker, og den minder mig rigtig meget om en canadisk øl som hedder Maudite og som kommer fra bryggeriet Unibroue. Den importeres desværre ikke længere til DK, og det er en skam for den holdt jeg rigtig meget af. XH kan sagtens erstatte Maudite, men det er nok tvivlsomt at jeg støder på den igen. Sørgeligt at jeg kun købte en flaske.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Tyndt skumlag og en aroma der er meget diskret af hårdtristet malt. Smagsmæssigt ligger den som en mellemting mellem en Tjekkisk dark lager og en Tysk schwarzbier. Den har fyldig smag af hårdtristet malt som næsten tangerer mørkt hvidtøl, præcis som mange tjekkiske mørke lagerøl kan have. Så har den også en fin bismag af engelsk lakrids, lidt som man også nogle gange finder i tyske schwarzbiers. Humebitterheden er nænsom og forlænger de mørke malte og engelsk lakrids i en behagelig eftersmag. Elegant og velsmagende øl, som overraskede mig meget.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gul/gylden (diset)
Anmeldt af Teejay
Kortvarig skumdannelse ved ophældning af denne flotte strågule witbier fra det japanske bryggeri Kiuchi. Dejlig hvedearoma af frisk korn med lidt friske frugter som en lille nuance. Smagen er næsten som en witbier skal være, nemlig med koriander, frisk kornsmag og en lille gæreftersmag som sammen med diskret humle danner fin afslutning. Men mellem disse smagsnuancer finder man også en sød frugtsmag af ananas og abrikos, og det hænger ikke helt sammen med min gængse opfattelse af en belgisk wit. Den bevæger sig mere på grænsen mellem belgisk wit og tysk hefeweizen, men med lille overvægt mod det belgiske. Dejlig og anderledes fortolkning af en witbier, men at rejse helt til Japan for at smage den er nok lidt overdrevent. Jeg var så heldig at finde den i Kihoskh i København, og det var mere nysgerrigheden der overvandt forventningen da den havnede i min kurv.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af reneac
En dejlig sort lager øl fra Japan, har et rødligt skær som gør den ser rigtig godt ud i glasset, den dufter let brændt og af kaffe, sagen er meget mild og afrundet en rigtig dejlig øl. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 7.00 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Sarek
Denne øl som er brygget på Weiphenstephan i Bayern, er en let lys og frugtig pilsner, lide af den svaghed som mange pilsner har. Den smage helt sikkert bedre i hjemlandet. Premium press giver associationer til vinens verden, men med den effektive udnyttelse af malten som man efterhånden har opnået er den overflødig. der laves ganske enkelt ikke "godtøl" "mellemøl" og "skidtøl" mere.

Men en fornuftig pilsner til de 5,- kroner jeg gav i Bilka.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af baaj
Svag maltet duft

Holdbart fint hvidt skum

Svag krydret og bitter smag

Bitter eftersmag

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af baaj
DME duftende

Lyst  hvidt skum

En pilsner med den rette bitterhed og en lidt sødlig eftersmag

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig til det mørke
Anmeldt af reneac
En anderledes mørk øl, dufter lidt bedsk, smagen er lidt syrlig og lidt vinotuøs, ikke så kraftig i smagen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
er ikke til ingefær øl men skal det være er dette en af de bedre den er rigtig godt afstemt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 3 : 1 2 3

I Databasen: 11522 Anmeldelser af 237301 øl fra 247 lande og 12290 bryggerier. Billeder: 91728


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!