powered by goodbeer.dk
81 Ølanmeldelser
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Janchik
Corks "protestanter" kan være stolte af deres øl. Mens lokal konkurrenten Murphy har moderniseret sin smag og gjort den mindre tør er Beamish stadig den samme. Den har den typiske irske creamede faste skum der bliver der helt til sidste tår. I smagen er den en anelse mindre bitter end en Guiness, men smagsnuancerne er mere tydlig her. Jeg mærkede en stor bitterhed og en let smag af lakrids og i eftersmagen en dejlig bitterhed. Bedste Irske stout efter min mening.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort som kul
Anmeldt af Roland

Ja der er ikke mange ord der kan tilføjes verdens bedste øl for feinschmeckere, det er ganske enkelt en øl der skal smages. Jeg kan dog ikke give øllet her mere end 10.00, da perfektion i mine øjne, ville være, hvis den smagte præcis som på fad. Det gør ingen flaske/dåseøl, skal det retfærdigvis påpeges, men jeg synes ikke NOGET øl i verden kan måle sig med Guinness, uanset form.

Man kan dog sagtens ødelægge oplevelsen for sig selv, hvis man f.eks hælder denne øl forsigtigt op i glasset. Resultatet er en flad omgang 'lakridskaffe', og det vil overhovedet ikke tjene øllet og dets gode navn. En Guinness Draught skal nærmest KASTES ned i glasset, for derefter selv at falde til ro. Det tager faktisk ikke så lang tid, og slet ikke som når man bestiller en ægte 'draught' på pub'en, hvor det jo godt kan tage 10 minutter før din øl er drikkeklar.

Selvfølgelig er det en smagssag om man kan lide denne øltype...men er man stout-elsker, kommer man ikke udenom dette perfekte mesterværk. Mange har prøvet gennem årene at efterligne, men det er aldrig lykkedes. Denne opskrift, må være det helligste dokument i verden.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Janchik
Intet mindre end den absolut bedste version af Guinness og slår klart de andre af bryggeriets Guinness versioner. I næsen er der tjære, lakrids og en utrolig stor bitterhed. Farven er sort og ugennemsigtelig, med et flot kaffebrunt skum. Øllen er fyldig og i smagen er der tjære, kaffe, lakrids, en anelse røg og en afsluttende bitterhed. I eftersmagen er der tjære, lakrids og en afsluttende bitterhed. En absolut delikat stout og som er mere end velegnet til et år i kælderen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Blomme

Herlig tør Stout.

Flot og vedvarende skum.

Duft af kaffe og brændthed.

Samme i smag med både kaffe og brændthed.Rimelig bitter og med lang eftersmag.

Super god Stout

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En god frisk humlet smag, ikke helt ovre i det tørre, men frisk og med en del blomstersmag. Mest aromahumle, og ikke så meget bitterhumle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
En lettere humlet lugt, hvliket barley wine normalt ikke har. Meget maltsødme og kun lidt alkohol smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Janchik
Denne her Guinness er straks mere interesant end Draughten synes jeg. Skummet er vist som en normal stout og ikke så tyk og creamet som draughten, men det er blivende skum det også. Det er som om at draughtens nuancer er ekstra fremhævet for den har væsentlig mere smag denne her, men dog en lidt mindre bitterhed. I næsen er der kaffe, chokolade, et let strejf af lakrids og en suveræn fin og stor bitterhed. Smagsnuancerne følger de samme indtryk man fik fra lugten. Den er tør & Fyldig. I smagen er der kaffe, chokolade, lakrids og afsluttende stor bitterhed, som også dominere i eftersmagen. Se - det er øl det her!!!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 9.00 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
9
25/07-2004
Farve / udseende: Mørk Gylden
Anmeldt af gbjensen
En flot oplevelse at skænke denne øl, den skummer vildt op og samler sig ganske langsomt med en meget fint boblet skum hat over, denne hat er meget stabil, nærmest flødeagtig og smager humlet. Øllet er mere blødt og mild i smagen, nærmest som vat eller silke, men ikke uden kraft. Smagen er fyldig, maltet med en dæmpet frugtsmag. Finish er behagelig blød og kun lidt humlet. Bør skænkes i et stort og gerne højt glas, for om ikke andet at kunne nyde synet af en øl der skummer så flodt op og samles langsomt i glasset. At det kan lade sig gøre at få denne fadøls effekt, skyldes en nitrogen kapsel, der frigiver sin gas, når der åbnes for dåsen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Let humlet og meget frugtagtig. Let frisk og meget læskende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

I Databasen: 11654 Anmeldelser af 248171 øl fra 247 lande og 12487 bryggerier. Billeder: 94944


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!