powered by goodbeer.dk
80 Ølanmeldelser
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt skum og krydret humlet duft. Smagen i Guinness Nitro IPA er tynd og enstonig i malten og rund og flødepræget i strukturen. Humlingen er nuanceret men noget udflydende i nuancerne og ret mild for en IPA. Den flødeagtige struktur misklæder for mig IPA konceptet, selv om den beherskede humling tiltaler mig. Ikke nogen stor øl og bestemt ikke uforglemmelig i sin type.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys kobber
Anmeldt af Teejay
I stil med Kilkenny og Guinness Dry Stout har denne Nitro IPA også en meget flot skumkrone og er et fantastisk festfyrværkeri når den ophældes. Skummet er cremet og vedvarende takket være den nitrogenkapsel som ligger i dåsen og frigøres ved åbning. Aromaen dækkes af den kompakte skumkrone og frigør kun lidt maltet indtryk. Smagen er blid og cremet og har lidt karamelmalt. Der ikke meget IPA over den, men den har lidt friske sommerbær i smagen samt en let humlet smag som blander sig med limefrugt. Lidt ubestemmelige krydderier blander sig i eftersmagen, men som IPA har den et generelt kedeligt indtryk. Den mangler fylde og humlet kraft for at holde IPA-niveauet, mens den forbliver en let læskende ale ligesom f.eks. Kilkenny. Den er ganske velsmagende og læskende, men kunne bestemt være bedre med en smule mere karbonisering og lidt mere aromahumle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner
Skummet er brunt og relativt flygtigt, mens den brændte duft her er noget mere afdæmpet og rund end i Stoutens sædvanlige hårde nysere.  Smagen er for en stor del præget af typens normale med ristet malt, kaffe og et strejf af tjære plus en pikant røgtone. Humlingen er ikke helt så bitter som normalt i typen. Men til gengæld skaber alkoholen på de hele 9 % både fylde og rundhed. Umiddelbart kan smagen billedligt siges at rejse sig som en cobra, som så kort efter smider sig og ruller rundt som en kælen kat, der vil kløs på maven, mens alle de krasse indtryk ændrer sig og folder sig blødt og indsmigrende ud på dine smagsløg. Mundfølelsen er kraftig men alligevel rund og lidt flødeagtig med en meget velkomponeret maltside. En malt, hvor Stoutens sædvanlige toner af mørk bitter chokolade er veget for et mere rundt og sødligt indtryk af blide brændte toner. Noget af en liebhaverflaske, som min søns irske ven uopfordret havde medbragt i overbevisning om, at den måtte faderen da bestemt værdsætte som sin fødselsdagsgave. Jeg valgte at servere den i et godt selskab af Stout fans, der var imponerede af kvaliteten. Selv vurderer jeg også, at dette nok ubetinget må være noget af det bedste, Irland kan byde på i denne type.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Flot ufiltreret IPA med lidt skum som hurtigt forsvinder men bevarer små skumøer tilbage. Aroma er diskret med lidt maltet islæt og en fin delikat aroma af humle. Smagen er frugtig og krydret og starter med en svag maltet smag uden nogen særlig karakter. Dernæst smager man frisk græs, lidt fersken og krydderier som bl.a. er svag peber. Den er nok lidt for svagt humlet i forhold til IPA-typen, men den er frisk og fyldig i udtrykket. Personligt havde jeg nok foretrukket lidt mere humle og lidt mere maltet smag i begyndelsen, men dens blide karbonering fastholder dens smagsindtryk længe selvom det må siges at det er en lidt tynd og vandet IPA. Mod slutningen har den lidt grape og citrus og det redder den lige præcis på stregen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot skummende ale med god aroma af citrus og appelsinskal. Smagen har kun en meget let lys karamelmaltet smag, som hurtigt overgår til blide humlenoter med appelsinskal, citrus og udefinerbare krydderier. Karbonering er middel og bidrager til stor fyldighed. Lidt gærsmag md slutningen, alt i alt en gennemsnitlig god pale ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
En rigtig god ipa, som smager meget af humle smager som om det er nogen amrikanske humler der er noget citrus i smagen, den er dejlig balanceret også købt i lidt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af reneac
En dejlig øl, hvor der er en god balance, købt i lidl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
8
02/02-2017
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Kapslen i dåsen giver et flot skum over en pæn rødbrun Ale, der udsender en svag frugtig duft med en smule bolsjepræg. Smagen er blid, primært maltet, spinkel og en smule kraftløs med vandige toner. Mundfølelsen er flødeagtig cremet med en smule let sødme, og øllet er - trods det voldsomme skum - nærmest fladt i karboniseringen. Guinness og Kilkenny hører til flagskibene i den irske ølverden og er påhæftet et stort historisk vingesus. Historien skal man have respekt for, så jeg runder af den årsag op til 5 glas, men det bliver ikke til gensmag for mig. På Ratebeer er Kilkenny en øl og en engelsk type, der som den lidt lignende Wexford Irish Cream Ale kan dele vandene stærkt. Med denne anmeldelse er dette skisma også overført til Goodbeer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Guinnes Dublin Porter blev første gang lanceret i 1796, dengang da porteren som øltype havde gyldne tider i England og Irland, og senere bredte sig som en populær øltype i Europa og siden resten af verden. Der findes vel næppe et bryggeri med respekt for sig selv som ikke brygger mindst en porter. Denne Dublin porter blev relanceret i september 2014 og er en tro kopi af den gamle opskrift fra 1796. Skumkronen en lysebrun og fyldig, aromaen er ristet malt og karamel. Smagen er vidunderlig af lys karamel, lidt chokolade og rugkiks. God cremet mundfylde og lidt kold kaffe i eftersmagen fører mig tilbage til porterens storhedstid sidst i 1700-tallet og selvom porter typen med tiden er blevet mere agressiv og pågående i alkoholstyrken, så efterlader de 3.8% alligevel en skøn oplevelse af at selv alkoholsvage øl kan smage fantastisk godt. Der er hverken fadlagring, røgmalt eller andre smagsforvirrende elementer i denne porter. Den er bare helt straight og yderst velsmagende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys kobber
Anmeldt af Teejay
Moderat skumkrone. Dejlig indbydende aroma af lyse kiks (Mariekiks) og lidt blomst som er behageligt krydet med honning. Smagen er fyldig med skøn islæt af honning, blomst, fyrrenåle og citrus. Det er en yderst typerigtig pale ale, som smager rigtig fint med mange små undertoner af førnævnte smagsnoter uden at nogen af dem bliver dominerende. Meget fin og velbrygget pale ale hvor alle smagsnoter giver hinanden plads og rummelighed. Jeg er begejstret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8

I Databasen: 11441 Anmeldelser af 226847 øl fra 246 lande og 12106 bryggerier. Billeder: 88374


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!