powered by goodbeer.dk
23 Ølanmeldelser
Side 1 af 3 : 1 2 3
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af Paulaner
Minder en del om bryggeriets Pale Ale. Mitchells Milk & Honey Ale har her samme mentolpræg i den fint tilmålte aromatiske humling. Men her er der mere fylde på maltsiden i form af brune maltbolsjer, karamel og lidt chokoladehonning. Mundfylden er middel, rund og let sødlig. De ekstra 2 procent på alkoholen i forhold til Pale Alen gør også rigtigt godt med hensyn til helheden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Flygtigt hvidt skum og ristet maltet duft. De ristede toner går over i smagen, hvor krydrede islæt af kaffe, kamille, frugt og et let anstrøg af kanel bidrager til en sødlig helhed, der med de lidt malplacerede kamille/kanel? toner snerper hen ad det grønsagsagtige. Underlig øl, der uden egentlig at smage dårligt, stritter forvirret ud i forskellige retninger.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af Paulaner
Flygtigt offwhite skum og lækker krydret maltet duft. En duft. som desværre ikke træder igennem i smagen, der virker tynd og vandig med en svag let frugtig maltside og en ditto kraftløs let mentolpræget bitteraromatisk humling. Mitchells Bosun´s Pale Ale er ikke decideret dårlig men en tynd Pale Ale, som ikke er den lange eksportvej fra Sydafrika værd. Men tak alligevel til den venlige ekspedient, der gav mig den gratis i tilgift til en god handel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2019. Gylden pilsner med harmonisk aroma af karamel, let humle og honning. Smagen er ligeledes præget af sød honning, karamelmalt og en let behagelig humle. Som pilsner sætter den bestemt ingen nye rekorder i forhold til standarden, men honningen bidrager alligevel til en god oplevelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun/Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Meget flot groft skum. Sødlig parfurmeret aroma, som ikke lover alt for godt. Smagen er alt for sød med noter af banan og karamel. Det er en hvedebock og smagen af banan kommer sikkert fra hvedemalten, men i modsætning til de tyske hvedeøl hvor smagen af banan er en diskret lækkerbisken er denne hvedebock nærmest en skændsel for typen. Bitterhed udebliver helt og det er en kønsløs øl uden nogen positive træk. Den er dog ufiltreret og har godt med gærfyld i den sidste opskænkning, men selv ikke dette vitaminskud giver den nogen nævneværdig karakter. Den afslutter med en mærkelig surhed som minder om vineddike og den nærmer sig slet intet der kan sidestilles med øl. Bestemt en skuffelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt flygtigt skum og lidt grønsagspræget duft. Smagen er maltpræget med en let aromatisk humling. Mundfølelsen er lidt fad og bolsjesød. Øllet mangler også på grund af den halvflade karbonisering og lidt ale-agtige rundhed den friskhed, som findes i så rigt mål hos bryggeriet mere velkendte Tusker, som er langt at foretrække.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Her har vi så den afrikanske øl, som Ernest Hemingway besang i sine bøger. For at få det fulde udbytte, så skal man nok her forestille sig nydelsen foregå efter en svedig tur på savannen. Skummet er hvidt og sparsomt, og duften er præget af nyslået græs og citrushumle. De samme indtryk slår fint igennem i smagen, der yderligere er frisket op af en god brusende karbonisering og understøttet af en let lys karamelmalt. Eftersmagen er frisk og citrushumlet. Ikke nogen stor øl, men fin i sin type. Jeg tror ikke, at  jeg kunne ønske mig en bedre øl, hvis jeg kommer til det varme Kenya.
PS. Tusker betyder elefant stødtænder.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Sakara Gold var den anden af de to øl, som jeg smagte under mit kortvarige besøg i Egypten. Ligesom Stella Lager er det en helt ordinær pilsnerøl der smager præcist som en Heineken. Sakara Gold er lidt mere skumrig end Stella Lager og så er den en smule mere humlet i sit udtryk. Det er dog kun så lille en forskel at man næppe ville opdage det i en blindsmagning. Et lille tip til rejsende i Egypten er at Stella Lager serveres i 33 cl. dåser, men Sakara Gold kun findes i 50 cl. dåser - og prisen er nøjagtig ens, så derfor får man lidt mere med Sakara. Etiketten med en pyramide virker også lidt mere Egyptisk, så det udløser et halvt point mere end jeg vurderede Stella Lager.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Nu er jeg vendt hjem igen efter et kort kursusophold på Ramliya Cement Plant i Egypten, og vil derfor haste med at skrive den første anmeldelse af Egyptisk øl her på Goodbeer.dk. Som ventet var det ikke nogen stor overraskelse at smage øl fra dette muslimske land, som mest serverer softdrinks i form af Coca Cola, Sprite og Seven Up. Er man derimod til juice er Egypten et slaraffenland med et stort repetoire af stort set alle tænkelige frugtsorter, og det satte jeg stor pris på ved morgenmaden.

Stella Lager er den øl man ser oftest i Egypten, dog kun på hoteller og restauranter, for som før nævnt er landet muslimsk og derfor koster øl på hotellerne også lidt mere end de gør på danske restauranter. Stella er en pilsnerøl med hvid holdbar skumkrone, moderat maltet duft og en tilpas humlet bitterhed i finalen. Den minder rigtig meget om Heinkens almindelige grønne pilsner, og bryggeriet er også en del af Heinken, så det forklarer måske den store lighed. Det er en ganske almindelig tørstslukkende og læskende pilsner, men det bør være andre årsager end Stella Lager der får en ølnyder til at rejse til Egypten. Kulturen, historien og ikke mindst maden er helt sikkert et besøg værd - men ikke øllet. Det er ganske ordinært og noget tilsvarende kan findes over hele verden.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Helt almindelig pilsner som de nok er i Afrika
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 3 : 1 2 3

I Databasen: 11722 Anmeldelser af 250457 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95761


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!