powered by goodbeer.dk
51 Ølanmeldelser
Side 1 af 6 : 1 2 3 4 5 6
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af reneac
sødlig duft, lidt sød i det og en masse alkohol, kunne minde lidt om en barley wine
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
En middelfyldig Black IPA med et fint lyst brunt skum og en smørrund maltside. Duften er mørk ristet og humlekrydret. Øllet indgår i Het Ankers Indulgence serie, hvor der introduceres en ny for hvert år. Hopscure var her øllet fra 2018. Kun en af disse årgangsøl har hidtil opnået status til at indgå i det faste sortiment. Nemlig den første i serien – Gouden Carolus Indulgence 2015 Whisky Infused. En prægtig øl som nu fås på både 33 cl. og 75 cl. flasker. Men tilbage til Hopscure fra 2018, som har en rund poleret silkeblød malt med ristede noter af mørk karamel, kaffe og et strejf af mørk chokolade, mens de anvendte 5 humlesorter går op i enhed med saftige bitre grape toner, hvor næsten frugtkødet i den gule grape fornemmes i den ret tørre eftersmag. Karboniseringen er blød og fint samstemt med helheden, der er præget mere af finesse end kraft. Ned trækker den lidt smalle nuancepalet i den vel blide malt, som hos mig ikke helt formår at afbalancere humlebiddet i eftersmagen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden let diset
Anmeldt af Paulaner
Et vellykket ægteskab mellem Gouden Carolus Van de Keizer Rod og både 2. og 3. års Lambic fra Boon. Resultatet er en yderst velafbalanceret syrlig/sødlig øl med et medium hvidt skum. Der er en del Lambic med smag af æble og modne røde stikkelsbær. Hertil kommer en fin fuldfyldig frugtig tone af for mig lidt ubestemmelige modne mørke røde bær og egetræ. Mundfølelsen er fyldig, frugtig og let syrlig. De næsten 10 % skjules fint. Som Sour Ale/Lambic er den lettilgængelig næsten champagneagtig. Kort sagt en pryd for en type som ret så mange opfatter som både  sær og vanskelig tilgængelig. Igen fantastisk godt gået Het Anker. En fødselsdagsgave fra min ældste søn, som har ventet længe på en lejlighed. Den var endelig kommet her ved en familiefrokost, hvor alle familien 4 ølentusiaster var til stede.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: meget mørk ale
Anmeldt af reneac
Lækker øl, som med alt andet øl fra Gouden Carolus bliver ens smagsløg udfordret, her af en masse lækker humle, og en let ristet smag og meget velbalanceret
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af Paulaner
Anmeldt første gang primo 2010

Simpelthen en fantastisk øl, der slår toppen af enhver skala og som alle ølentusiaster bør opleve mindst en gang. Flygtigt offwhite skum og indbydende krydret maltet duft. Smagen har massiv blød flødeagtig mundfylde som en Malaga eller Marsala hedvin - vinøs og varmende med gennemtrængende men meget afrundet smag af svesker, rosiner, dadler og alskens tørret frugt. Hertil kommer brændt sukker, mørk karamel, mørk chokolade og et strejf af rom, rosenblade og marcipan - alt i en perfekt fløjlsblød balance med en krydret lidt skarp humle, der er usædvanligt godt integreret i de øvrige smagsindtryk. En humle, som sammen med brændt sukker og mørk flødekaramel slutter af i en lang gennemtrængende finale. En af de allerbedste øl jeg har smagt, og så er det oven i købet en grønskolling fra årgang 2009. Hvad kan den ikke udvikle sig til ved nogle års lagring - heldigvis købte jeg 3 flasker, så vi får se desangående.

PS. Ja den er overvældende, men man drikker jo heller ikke en hel flaske hedvin alene, så del denne oplevelser med nogle gæster fx til en chokolade- eller konfektkage. Hertil er Van De Keizer Blauw perfekt.

Genanmeldelse 2019. Det skulle jo prøves. Sidst på året 2009 købte jeg som skrevet tre flasker med årgang 2009 på hals-etiketten. Den første resulterede i ovenstående anmeldelse 2010. Den anden blev til en gave. Nummer tre blev så gemt indtil nu. 10 års lagring og gennem 6 år min lille samlings klenodie. Hvordan var den så? Jo velduftende af fadlagret rom  og rosiner, fint afrundet og forædlet. Smagsindtrykkene var nu koncentreret med Rom/Malaga hedvinsindtrykket som rygraden sammen med karamel, mørke rosiner og mørk chokolade plus et vist silkeblødt fadpræg som af en gammel vin. Stadig spil levende men anderledes og stadig til de 10 glas. Spændende eksperiment med en flaske, der en del gange var på nippet til at blive åbnet gennem de 10 år, men alligevel gentaget alligevel blev lagt tilbage i skabet. Nu ser jeg at netop denne 2009 årgang er i handelen sammen med en fra 2018 - pris 298 kr. Lagret øl bliver ikke billigere med årene. {#emotions_dlg.rolleyes}

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Det er lidt snyd når man finder en Carolus Collectors Edition 2016 i en ølbutik og tror man har gjort et sjældent kup, for så senere at opdage at det er en kopiøl af Gouden Carolus Classic - og derfor slet ikke er en ny øl fra Het Anker. Nuvel, den skal genanmeldes idet jeg indser at jeg finder den langt bedre end jeg gjorde ved min første smagning i 2008. Dengang fandt jeg den 'ikke vildt imponerende' - men idag synes jeg faktisk at dens smag af mørk karamel, blomme og rosin er i en god, jeg vil næsten sige fabelagtig, balance der står i flot relief til dens tørre eftersmag. Så den skal da helt sikkert opjusteres fra mine tidligere 7 glas til 8 glas - som jeg lige på falderebet justerer til 8.5 glas på grund af dens flotte varige skumkrone.

Anmeldelse af 15.02.2008:

Skummet er lidt spinkelt på min Gouden Carolus Classic. Den dufter af karamelmalt, blomme og rosin samt lidt krydderi. Smagen indeholder karamel, frugt (blomme, rosin) samt en let humlebitterhed der efterlader en tør eftersmag.

Uden tvivl en ok belgier, men ikke vildt imponerende!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af reneac
En rigtig god tripel med en god baggrund af humle, med flot hvid skumkrone der er tæt i det, en lidt sæd og pafumeret duft og let kryderet lidt tung smag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk maghogni
Anmeldt af Paulaner
Et brag af en øl, vinøs og distingvere - en ny og funklende stjerne her ved juletid på øllets belgiske himmelhvælving. Her blev den smagt som øl nummer 5 i min årlige ølsmagning på arbejdspladsen, hvor Indulgence 2015 Whisky Infused, trods snakken var livlig, alligevel skabte en relativ lang pause af andægtig tavshed. Øllet er portvinsagtigt i sine smagsindtryk med silkeblød karbonisering og tydelige spor af den tilsatte whisky, som overtager smagen til sidst. Det første indtryk og duften har til gengæld ret så tydelige spor af grundstammen, som er fra den herlige Gouden Carolus van de Keizer Blauw. Her er masser af tørret frugt, brændt sukker, kandissødme, lækre gærnoter, hedvinstoner og en lang, lang lækker eftersmag af rund maltwhisky med lidt røgtoner og varme fra de høje procenter. Hvor den oprindelige Gouden Carolus van de Keizer Blauw kunne være øllets digre lækre bourgogne, så er denne engangsbryg nærmere at betegne som en slags øllets Bordeaux med denne vins mere aristokratiske udstråling. Her er masser af lagringspotentiale, men Indulgence er bestemt også fremragende her og nu. Hvis du savner en øl til indadvendt julemeditation, mens du i stille afslapning sidder og iagttager julelysene brænde ned. Så er det her, du skal investere. Belgisk topklasse så brillerne virkelig dugger.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: ravmørk
Anmeldt af reneac
fik en fr sidste år til noget lam, og det smagte gansk fantastisk, alså bar eduften, det er virkelig en øl med saft og kaft, og en dejlig tåge af alchol uden at det bliver for meget , dette er en af de bedste jule øl der findes
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En kraftig smag af alkohol, og næsten helt ovre i en bock.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 6 : 1 2 3 4 5 6

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250404 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95720


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!