powered by goodbeer.dk
7 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt moderat skum og krydderhumlet duft. Øllet fremstår  som en lidt mere poleret, alkoholrig og rund luksus udgave af den normale Tropical pilsner - her på en lille smart 25 cl. flaske, der lige som det runde mere polerede smagsindtryk mere retter sig mod feminint publikum. Her er ikke så mange kanter, men den spændende bredspektrede humling er bevaret delvist. Jeg er mest til det lidt mere rå kantede indtryk fra den normale Tropical.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Humleekstraktpræget maltet duft og flot skrøbeligt højt skum. Smagen er ret industripræget i guldøltypen. Uspændende i sine indtryk på både malt og humlesiden og med en lidt ekstraktpræget bitterbesk humle og stødt sort peber i afslutningen. Dorada Especial falder ikke direkte igennem og fremtræder heller ikke discountagtig men virker kedelig og uinteressant.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Kanariøernes foretrukne standardpilsner har en humlekrydret duft og flot hvidt skum, der står som pisket æggehvide. Smagen er som en normal Pilsner på maltsiden, mens humlingen vil lidt mere end hos den normale industriprodukt i typen. Tropical Pils er langt mere spændende og er både mere bredspektret. Humlingen er aromatisk og dertil også nuanceret saftig som fra friskplukkede krydderurter. Hertil er Tropical Pilsbare frisk frisk frisk og i den grad tørstslukkende. Absolut godkendt i sin type.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gullig
Anmeldt af Paulaner
Som hvedeøl er denne en skuffelse. Den fremstår som en mellemting mellem en belgisk Witbier og den tyske Hefe-Weisse. Jeg synes mere og mere at kunne genkende et samlet træk fra de sydeuropæiske hvedeøl. Det er som om hvedens modning i de varmere himmelstrøg fratager hvedemaltens dens saftige banantoner og ligeledes reducerer et andet af dens karakteristika, - det flotte rigelige skum. Her står Seleccion De Trigo som Hvedeøllets Pelle Haleløs, idet der stort set næsten intet tilbage af skummet. Et skum, der normalt opfattes som denne types fornemste pryd. På samme måde sporer jeg, selv med god vilje, næsten ingen banantoner. Igen for mig et tegn på det varme tørre klima, idet banantonerne her i landet mest klart fornemmes i en lidt blød næsten moden hvedekærne som tygges fra akset. Hveden i syden modnes efter min teori efter den logik for hurtigt og for brat på grund af det sydlige klima. Duften er frugtig og appelsinskalpræget og smagen præget af de samme orangeislæt og lidt lys karamel. Kornpræget er hårdt og tørt, og afslutningen er let skarp og bitter. Mundfølelsen er middelfyldig og sødlig, men mangler friskhed. Som Hvedeøl en skuffelse og som øl i det hele taget – tja? Nej tak herfra.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Der er godt nok sket en del på den Kanariske ølfront, siden jeg sidst var her for 35 år siden. Jo den Tropical pilsner, som jeg drak dengang er her stadig. Men bryggeriet har udvidet repertoiret, og mht. anmeldelser er området - bortset fra netop Tropical - totalt jomfrueligt. Det bliver hårde dag, hvis man skal leve op til forpligtelserne som anmelder. Jeg starter så med denne. En ganske fornuftig typerigtig Wienerøl med maltet frugtig duft og ganske pænt offwhite skum. Smagen er sødlig og maltpræget med karamel, frugtige nuancer med en anelse honning og lidt modne røde bær. God appel til feminint publikum. Skulle jeg hilse og sige. Finalen er en lidt ekstraktagtig aromatisk humling med et lille touch af lakrids til sidst, som alt sammen danner en god kant til sødmen. Den er måske ikke den allerbedste af slagsen, jeg har smagt. Men den fylder pænt i munden, er på fin på den spanske baggrund og langt langt bedre end fx Carlsberg Semper Ardens Wiener.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Ulrik

Ja overasket bliver man en gang i mellem. Min hustru smagte den før mig.....vi taler om sekunder og hun syntes at den var for hulmlet. Se det ansporede mig til at smage ordentlig efter og jo der var tale om en lækker pilsner som klart kan anbefales, helst ved en temperatur over de 25 grader............altså ikke øllen, den skal være kold.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af Teejay
Denne pilsner har min store datter taget med hjem som en gave fra en ferie på Gran Canaria. Hun deler ikke min store interesse for øl, så det er lidt heldigt at hun netop havde valgt en øl fra øens lokale bryggeri. Størrelsen på flasken er 75 cl. og det må siges at være en fornuftig størrelse når man lige får lyst til en tår almindelig pilsner!
Skummet er spinkelt og duften er ikke mærkbar anderledes end andre pilsnere. Jeg forventede mig en lidt vandet og tynd pilsnersmag, sådan oplever jeg nemlig oftest de sydeuropæiske pilsnere. Men jeg er positivt overrasket over en massiv humlesmag som efterlader en diskret bitterhed der varer ved i en langstrakt eftersmag. I en blindtest havde jeg helt klart gættet på en god tysk pilsner, måske en oktoberfestbier!
Jeg fik den tanke at den måske er brygget for at tilgodese de mange turister fra Nordeuropa, men jeg håber da sandelig at også de lokale spaniolere nyder den, for den er faktisk rigtig delikat. Må man sende en hilsen? OK, stor varm tak til dig, Malene.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250404 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95720


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!