powered by goodbeer.dk
7 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Meget lidt skum på denne IIPA, men det skyldes sikkert dens høje alkoholprocent på hele 12%. Både aroma og smag er tung og fyldt med tropisk frugt, såsom fesken, ananas, mango, passionsfrugt, bitter appelsinskal og citrusfrugter. Den har en fantastisk fyldighed med potent og elegante smagsnuancer som er vedvarende til det næsten uendelige. Bestemt ikke en øl der kan anbefales til humlefølsomme ganer, men er man IPA-freak vil man nok elske den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
At gå direkte fra Maternus Premium Pils til denne Low Life pilsner fra Evil Twin må svare nogenlunde til at køre på arbejde i en Lada og hjem igen i en Rolls Royce. Forskellen i kvalitet er gigantisk. Bag Evil Twin står bryggeren Jeppe Bjergsø som er bror til Mikkel Bjergsø, bedst kendt som Mikkeller. Begge brødre har åbenbart en stor kærlighed til humle, for denne Low Life er meget mere humlet end den forventede typerigtighed for en pilsner. Alligevel er den et behageligt bekendtskab, for bag den første blide citrushumle man smager gemmer der sig en blid lys karamelmalt som dog hurtigt erstattes af lidt mere frugtig humle med smag af eksotisk frugt (passionsfrugt, grapefrugt og fersken). Meget blød karbonering holder smagsløgene beskæftiget i lang tid med gode blide maltnuancer og velsmagende humle. Måske tangerer den mere pale ale end pilsner, men lækker er den i hvert fald.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Juleaften på et hotelværelse i New York lyder spændende, men jeg tror brygmester Jeppe Bjergsø med dette ølnavn hentyder til noget som skal opfattes kedeligt. Skumkronen er nougatbrun og fattig, men eftersom styrken er på hele 10%, så er fyldige skumkroner ofte sjældne. Tydelig stærk aroma af mørkt chokolade og stærk kaffe. Sødmefuld forsmag af tørrede frugter (svesker og rosiner) og derefter en god og fyldig mætning af mørkt chokolade, hvor stærke kaffenoter banker på i baggrunden. Alkoholen bidrager med vinøs varmende fylde, og mod slutningen overgår smagen til en skøn mokkasmag der trækker lang behagelig og mættende eftersmag. Karboneringen er helt væk i denne Imperial Stout, men da den i forvejen er stopfyldt med gode smagsnuancer ville selv en svag prikken i mundhulden forårsaget af karbonering nok forværre de gode indtryk den besidder. En helt og aldeles velbrygget Imp. Stout, som passer fint til vinterhalvåret. Stort bifald herfra.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af Bransmark

Jeppe fra Evil Twin er en travl herre, der ingenlunde står i skyggen af sin kendte tvillingebror Mikkel fra Mikkeller. Dels er han (Jeppe) indehaver af Danmarks måske bedste ølbutik, nemlig Ølbutikken på Vesterbro i København, han er også medejer af drikkeriget, der står bag en del importøl fra USA, både på flaske og fad.

For noget tid siden startede Jeppe så ølproduktionsselskabet Evil Twin der er et såkaldt fantombryggeri. Der bliver brygget både i Danmark, USA, Belgien og andre steder. Denne øl er brygget hos Naparbier i Spanien!

Klassisk American Pale Ale, der lige har fået en tand humle mere. Flot skum og floral næse. Næsten kun pale ale malt, hvilket gør at den holder sig inden for genren og ikke bliver en IPA. Der er dog mere humle, end i en standard IPA. Det er også en bedre øl, en af de bedste APA jeg har fået. Masser af bid i finalen. Forfriskende lækkerier.

Fået på fad på Cockney Pub Århus - er på hanen lige nu.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay

Yin er en imperial stout som enten kan nydes alene - som jeg vil gøre nu - eller som anbefales at blive blandet med en anden øl fra Evil Twin, nemlig Yang, hvorved man laver en 'Black and Tan'. Jeg foretrækker at smage Yin solo, og vil måske forsøge mig med blandingen en anden gang.

Det er en tyk kulsort stout med tyndt nougatfarvet skum. Fine blonder opstår i glasset, og dens aroma er mest brændt malt. Dejlig fyldig smag af kaffe med islæt af lidt mørk bitter chokolade. Afslutningsvis har den god varmende alkohol, som dog ikke bliver for overvældende. Selvom jeg ikke rigtig synes den bringer noget nyt for solen som man ikke har smagt før, så er det alligevel en dejlig stout der fortjener stor opmærksomhed.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Stort flot og imponerende lysebrunt skumt omlsutter denne røgstout fuldstændigt. Jeg elsker Jeppe's (brygmesteren) egen omtale af denne øl: Usandsynlig tyktflydende, forførende mørk og smoking good. Ja en rigtig hjerteknuser. Vi anbefaler, at kun de virkelig veltrænede ølchamps tager kampen op med denne frygteligt vanedannende og overvældende gode røgstout. Pas på, mange oplever en mindre placebo-effekt ved indtagelse.

Om jeg er en veltrænet ølchamp ved jeg ikke, det er nemlig aldrig en betegnelse jeg har brugt om mig selv. Ellers er jeg helt enig i omtalen. Den er tyktflydende og forførende og virkelig røget. Det er en Nils Oscars Rökporter og en Aecht Schlenkerla på samme tid, nemlig med en god portion røgmalt. Lidt til den fede side, hvor man nærmest fornemmer hvordan det må føles at slikke på skindet fra en røget ål. Overvældende god er den også, fordi der efterlades rum til kaffesmag og mørk bitter chokolade. Vanedannende vil jeg også gerne tilslutte mig. Især på en kold efterårsaften som idag. Den bringer nemlig varme og velbehag i hele kroppen, og det er da helt sikkert vanedannende på sigt. Placebo-effekten er dog straks værre at forholde sig til, for er det ikke noget med at f.eks. syge patienter kan føles sig raske blot ved troen på at lægens ordinerede kalktabletter er en nyudviklet vidundermedicin? Hvis Jeppe dermed mener at øldrikkere kan narres til at tro at Ashtray Heart er en gennemgribende delikat røgstout, som i virkeligheden er brygget ud fra tilfældigheder, så tager han fejl. Jeg kan nemlig godt gennemskue at det her er virkeligt godt og velbrygget håndværk. Så måske er jeg i virkeligheden en veltrænet ølchamp?

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gul/gylden
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfetivalen 2011: Sparsomt kortvarig skummende ale. Svage humlearomaer stiger fra glasset og blander sig med frugtig malt og friske sommerbær. Det er en meget typerigtig saison som hælder lidt til den frugtige side og smager lidt af hindbær/solbær. Humlebitterheden er moderat og vedholdende og det er en saison som bestemt er værd at smage på igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249249 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!