powered by goodbeer.dk
5 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Lidt mørkere end rav
Anmeldt af Bransmark

Greenland Brewhouse juleøl "Christmas" er en øl der tydelig henter sin inspiration fra Belgien. Det er en frugtig øl og den har masser af rønnebær (tror jeg) i både næse og smag. Det er også tydeligt en juleale, eftersmag af kanel. Der er ikke noget galt med denne øl, kompositionen er egentlig god. Alligevel er jeg ikke vild med den. Den skal have et stort 6-tal, for her kigger jeg gennem min egen smag og anerkender at det er en velbrygget øl, selvom jeg jeg som sagt ikke er vild med den. Selv om den er tydelig belgisk i inspiration, så tror jeg at vide hvad der mangler : Der er ingen gærsmag, som ellers ville have rundet denne kraftige øl pænt af.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay

En dejlig duft af malt og humle iblandet et snert af den stærke alkohol. Øllen er meget frugtig, let humlet og har en god (omend stærk) varmende smag af alkohol.

Af typen barley wine gør den sig ikke specielt bemærket blandt det iøvrigt store udvalg der findes af lignende typer. Det skal også bemærkes at denne smagning var fra en friskoptrukket flaske af nyere dato. Den vil helt sikkert finde sin sande karakter efter at have været lagret i nogle år. Jeg vil helt sikkert gerne erhverve mig et par flasker med henblik på langtidslagring. Eftersmagen er humlet, varmende og langvarig.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Jeg har tidligere smagt to af de andre ales fra dette bryggeri, og ingen af dem har imponeret mig synderligt. Derfor har jeg naturligvis heller de største forventninger til denne nyhed fra Greenland Brewhouse. Farven er meget mørkebrun, tangerer næsten til sort med et flot let rødligt skær og den har en meget flot, hvid og vedvarende skumkrone. Allerede på nuværende tidspunkt lover den meget mere end de to føromtalte ales jeg har smagt. Hvedemalten kan godt anes i aromaen, men er ikke den overvejende duftkilde som i andre hvedetyper. Duften indeholder ligeledes frugt samt karamel, altsammen på en raffineret og indbydende facon. Smagen er først meget typisk for en hvede, nemlig præget af korn, men indeholder også en let karamelsmag med noter af frugt og en humlebitterhed der er fint afstemt og tilpas længerevarende. I helhedsindtrykket synes jeg dog at den mangler lidt fylde. Ikke fordi den er dårlig, men der findes andre og bedre alternativer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af gbjensen
En øl der dufter herligt af ristet malt og humle, kunne godt minde i duften lidt om en Belgisk Ale.
Den har en flot mørk ravfarve og skumhatten der er baige i kuløren falder efter en tid ned til et tyndt lag på toppen.
Smagen er karakteristisk, kandis er tydelig men uden unødig sødme mere den fornemmelse af brændt malt, der et sted ude mellem isbjærgene, ellers har den en middel krop med et vist frugtindhold så som aroma af lidt bitre frugter a la rønnebær.
Finish finder jeg let humlet med et stref af syrlighed.
Mundfølelsen er blød og ganske ok.
Den kan godt blive bedre men når det er første skud i juleøls bøssen, er det ganske godt gået!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af gbjensen
Hvad kan være mere nærtliggende end at prøve en ny øl fra et nyt ølland på øllets dag ?
Det var derfor med stor spænding, og pungen lænset for 60 kr. at jeg på mit favorit værtshus købte denne øl fra Grøndland.
Jeg synes næsten at jeg kan høre isen knage og et isbjerg kalve et sted der ude i det fjerne, mens at jeg nyder denne øl, brygget på det reneste vand i verden.
Smagen er led sødlig, fuld af aromaer som nødder, rusiner og karamel. Kroppen er middel fyldig, rund og blød.
Finish er aromatisk, blød og ganske let humlet.
Det er en Brown Ale der passer fint ind i det billede jeg har af hvordan en øl af denne type skal smage.
Så frem med slædehundene og hent noget mere øl!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11441 Anmeldelser af 226990 øl fra 246 lande og 12106 bryggerier. Billeder: 88390


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!