powered by goodbeer.dk
42 Ølanmeldelser
Side 1 af 5 : 1 2 3 4 5
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
En lækker fyldig Blonde Ale med en række fine nuancer. Skummet er fint beige og duften frister med sine sødlige malttoner, der her dominerer over den ret beherskede aromatiske humling. En malt, der har en frugtig sødme af lidt i retning af et fuldmodent gult Golden Delicios æble, lidt kandis/farin, vanilie, lidt noter af egetræ (den rigtige fra whiskyfad og ikke tilsatte egespåner) og et lille strejf af en god maltwhisky i den meget svagt røgede i spectret. Mundfølelsen er let sød, ret poleret og rund middelfyldig. Hvis hvid bourgogne var en øl, så ville den for mig smage som denne. Eftersmagen runder de samlede indtryk relativt tørt af. Jeg er som altid også her begejstret for det runde fyldige og maltede Belhaven aftryk. Måske fordi skotterne i reglen er ret nærrige med humlen. {#emotions_dlg.happy}
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Næsten sort
Anmeldt af reneac
en kraftig øl, med en let røget smag, den smager dejlig og egentlig nem drikkelig da den ikke er så komplex
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay
Grov vedvarende skumkrone. Svag aroma af karamelmalt. Smagen er fyldig og spændende med god smag af karamel, fersken og modne pærer. Det er en øl som hælder stærkt til den søde side, men som har lidt præg af lagringen på Whiskyfade. Det gør den lidt ekstravagant og smagsfuld. Mod slutningen smager man lidt vanilje og en lidt skap alkoholsmag, selvom styrken ikke er voldsom stor i denne øl. Lidt farinsødme blander sig i den ellers anonyme humlebitterhed og det trækker lidt ned i min samlede vurdering. Det er en øl med fine nuancer og spændende smag, men som helhed finder jeg den lidt for sød af både frugter og hvad jeg tror er tilsat sødestof af en slags. Lidt mindre sødme og lidt mere tryk på Whiskyfadlagringen havde nok givet den mere gennemslagskraft.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mahognibrun
Anmeldt af Teejay
Der er, for mit vedkommende, sjældent brug for at genanmelde øl jeg tidligere har smagt, men nogen gange opdager man nye sider af en øl man har smagt for mange år siden. I dette tilfælde må jeg tilføje en delikat smag af rosin, honning og en svag smag af diskrete humlenoter i eftersmagen. I 2013 klassificerede jeg den som dessertøl. Idag synes jeg nærmere den er en god aperitif, som måske oven i købet kan ledsage en god grill-aften med lyst kød på risten (kylling). Jeg synes stadig det er en ale til den søde side men opjusterer gerne til 8 point, for den er faktisk lidt bedre end jeg husker fra 2013.

Anmeldelse fra 18. Februar 2013:

Ja, REMA 1000's tilbud på Belhaven's øl gik heller ikke mine øjne forbi. Wee Heavy er en rigtig typisk skotsk ale med hovedvægten lagt på malten. Den dufter skønt af kandis og karamel. Smagen varierer over sød malt med noter af honning. Humlen er diskret og nærmest fraværende, men det er også skotsk ale og humlendyrkning trives ikke i højlandet hvorfor skotterne ofte sparer humlen fremfor at importere den til dyre priser. Skotter er kendt som værende nærige, men nærrigheden ophører når det kommer til godt maltet øl alligevel. Wee Heavy er en noget sød øl, men på en ægte maltbaseret facon hvor humlen alligevel blot ville have lagt en dæmper på dens øvrige gode indtryk. Karamel, honning og kandis er de smagsbærende ingredienser, og man skal derfor forvente en sød ale der efterlader en let klistret sødme i eftersmagen. Dessertøl? Tja, jeg tror faktisk den ville stå rigtig fint til en dessert med friske og lidt syrlige bær til. Noget i retning af en god hjemmelavet chokolademousse pyntet med lidt syrlige hindbær.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Munken
Med "skotsk" ved man aldrig, om det er den humlede (stærkere) eller den rigtige svagthumlede. Denne her er den klassiske type, måske  målestokken for scottish ale. Mild og øllebrødsagtig - meget behagelig, men også lidt for tyk og mættende her i sommervarmen - men nu så jeg den på hylden i Føtex..
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af Paulaner
Sødlig lidt grønsagspræget duft og sparsomt flygtigt hvidt skum, der dog forbliver varigt langs glassets kant. Smagen er på maltsiden præget af kandis, mørk sirup og brun karamel, mens humlingen er relativ svag og aromatisk. Alt sammen typerigtigt bortset måske lige for grønsagspræget, der fortsætter fra duften ud i smagen og for mig trækker lidt ned. Mundfølelsen er sødlig og let til middelfyldig. Eftersmagen runder relativt tørt af og klinger ud med den mørke sirupstone.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sortbrun
Anmeldt af pibeib
Sortbrun, let gennemskinnelig øl med beige skum. Dufter af ristet malt og mørk chokolade. I munden mærkes først en flot integreret kulsyre. Der næst en overordentlig stor smagsfylde med en del sødme, men med masser af bitterhumle til at balancere. Smagen domineres af sort kaffe, mørk chokolade og en antydning af engelsk lakrids. Den har lidt for meget sødme til at den ryger helt til tops på min skala, men det er seriøs Stout som smager af rigtig meget. Man bliver helt mæt efter et enkelt glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
God smag af nødder og en lille smule alkohol.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Lidt tynd i det, ikke meget humle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
Karamelsmag og let i smagen. Ingen "tyk" smag, med helt sikker god
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 5 : 1 2 3 4 5

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249249 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!