powered by goodbeer.dk
10 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Smagt på ølfestivalen 2019
Duft: afdæmpet maltet let brændt krydret duft.
Smag: Øllet er fyldigt og præget af en vis mørk karamelpræget sødme, der sammen med et lidt mørkt brændt ubestemmeligt præg af mørk tørret frugt og en anelse chokolade præger malten. Humlingen er på mine smagsløg til den bitre side og ligeledes lidt mudret i nuancerne. En amerikansk humling og citrustoner står hos mig ikke heldigt til en belgisk quadrubeltype. Helheden solgte derfor desværre ikke de forventede billetter hos mig, der ud fra Ratebeerkarakteren på hele 3.63 havde set frem til ahaoplevelse og langt flere nuancer.
Konklusion: Ikke en øl jeg vil investere i en anden gang.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Pænt dekorativt off-white skum og humlet duft. En Pale Ale der ligger på grænsen til en IPA med en fyldig krop, let sødme og en syrlig til lettere besk tone i afslutningen. Humlingen er distinkt uden dog at være for kraftig, og Jacobus Rye Pale Ale RPA fylder godt i munden i betragtning af de kun 5.5 %. Når man tidligere har smagt Rugøl, så kan man også her mærke rugmaltens karakteristisk tone. Alt i alt en spændende øl med karakter og personlighed, som jeg gerne drikker en anden gang. Den er faktisk bedst direkte fra køleskabet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
3
03/06-2018
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og mørk maltpræget duft. Nej Koyt er bestemt ingen Pilsner snarere en Dunkel, selv om Ale præget skinner klart igennem med gærtonerne. Ellers er det de mørke karamelnoter, der spiller 1. violin i et lidt mudret orkester af nuancer, hvor bl.a. ristede nødder, tørret mørk frugt og lidt kaffe spiller med. Humlekanten er for mig en anelse for skarp og enstonig. Det koster sammen med mudderet i maltprofilen et halvt glas hos mig. Et halvt glas som Koyt dog får tilbage for det historiske vingesus, som jo også er til stede her.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset brun
Anmeldt af Paulaner
Barley Wine af høj kvalitet med yderligere herlighedsværdi i at være brygget på en stor procentdel rugmalt. I glasset fremtræder Dont tRYE This @home!! grumset brun med svagt beige skum og en Bock præget mørk karamelduft.  Øllet er hammerstærkt med sine hele 12 %. Men der er en god balance mellem aromahumlen og den massive meget nuancerede frugtige maltside af kandis, brun karamel, tørret mørk frugt og gær. Mundfølelsen er præget af massiv fylde, stærk sødme og en laaang lækker eftersmag. De mange procenter slår kun igennem i form af en varmende fornemmelse. Mht. rugmalten så kan den genkendes på en afrundet poleret sødme.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
En standard overgæret Bock, eller Bokbier som det hedder på flamsk. Vier Granen Bokbier skiller sig ikke ud fra mængden i den øvrige mellemvare her. Øllet har brunt pænt skum og karamelduft, mens smagen har en del gær, brun karamel og kandis med en vis syrlighed. Indtryk som så suppleres af en for typen normal doceret aromatisk humling. Vier Granen Bokbier er middelfyldig med en for typen forholdsvis tør afslutning. Der er en del bedre bud i denne genre.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Let humlet, men stor fylde og en smag af hvede
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
7
07/08-2011
Farve / udseende: Nøddebrun
Anmeldt af gbjensen
Skænkes som rent skum, sætter sig langsomt og dufter af ? svært at sige men duften er tydelig, jo malt og karamel siger min næse nu.

Maltprofilen er tydelig, kraftig og markant. Hører bestemt ikke til gruppen af tørst slukkere, det er den alt for kompleks og aromatisk til.

Aroma: nødder, træ, dadel, tørret abrikos og kandis er lige hvad jeg kan sætte navn på. Afsluttes på en lidt særegen måde, ikke humlet, mere syrligt, lidt som vin faktisk, dermed vil jeg også sige at smagen er viniøs. Mit første indtryk var også, dette her er da en Barley Wine, selvom at %'erne "kun" er på 8.5 så har den kvaliteter i den retning.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
8
19/06-2011
Farve / udseende: Mørke Rød
Anmeldt af Sarek
Kragtig groft skum på en meget mørkerød øl.

Duften er tung af malt. Smagen er nødder, malt og engelsk lakrids! De 8.5 % mærkes som varme ned gennem halsen men øllet virker ikke sprittet.

Desværre er smagen meget mudret i smagsindtrykkene og på grund af den massive maltprofil også alt for tung i det.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
9
19/09-2005
Farve / udseende: mørk brun, grumset
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 7.00 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 6.00 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!