powered by goodbeer.dk
30 Ølanmeldelser
Side 1 af 3 : 1 2 3
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Brunsort med middelt brunt stabilt skum og en lækker chokolade duft. Et par slurke tilfører smagsindtryk af især sort kaffe, chokolade, mørk ristet malt syrligheden fra de tilsatte kirsebær er et fint modspil til malten og tager for en del over i den ret lange lidt tørre afslutning. Humlingen er moderat bitter og aromatisk præget. Mundfølelsen er middelfyldig og let sødlig, mens karboniseringen er frisk og middel. Helheden hænger fint sammen og man fornemmer både den tilsatte sherry og et vist fadpræg fra denne.  Som Porter er den tilgængelig, rund og velsmagende for de fleste, der fravælger typens helt hårde nysere og ikke savner den sædvanlige kraftige indtryk af lakrids, røg og tjære.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
Ser rigtig godt ud i glasset med et flot cremet skum, og en duft af chokolade og røg, lover godt, der er meget røg i, og det er der hvor det er lige ved at tipe over for mig. Konen syntes det var lidt for meget. Det er en øl man nyder, og man nok kun drikker en af, men en lækker oplevelse, med meget røg
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
2018 udgaven har en sød duft og der er lidt alkohol tåger over den, den har en sød og tung smag, men egentlig rigtig lækker 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af reneac
Svag lakrids noter, er noget mild og lidt kedelig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kulsort
Anmeldt af Paulaner
Viborg udskænkede også på ølfestivalen sin 2018 vintage på hele 15 %. Øllet fremtræder sort, tungt, maltmættet og sødt og næsten poleret af den kraftige runde gærsmag. Der er mange hedvins- og lidt Stout prægede smagsindtryk af svesker, kaffe. lakrids, sirup og mørk karamel med et islæt af anis. Men helhedsindtrykket virker noget råt og uafbalancerede i forhold til den bløde karbonisering og lidt skarpe ret enstonige bitre humling. Vintage 2018 er en meget hedvinsagtig og vinøst varmende specialitet, der er meget svært at bedømme efter et decideret barnemord af et potentielt stort lagringspotentiale ved en så tidlig servering. En flaske koster 180 kr. Det vurderer jeg bestemt ikke, den er værd for nuværende. Men den kunne være spændende at smage om 5-6 år, hvor lagringspotentialet efter min vurdering har foldet sig ud. For nuværende er jeg nød til at nøjes med 7.25 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og duft af karamel og kandis. Smagen er klassisk Doppelbock lige ud af landevejen med masser af brun karamel, kandis, frisk rugbrødsaroma og hvad dertil hører. Hertil kommer typens sædvanlige aromatiske beherskede humling. Mundfølelsen er fyldig, rund og karamelsød. Standard Bock med en sjov og sød tilblivelseshistorie, som hos mig giver ekstra herlighedsværdi. Den kommer dog ikke op på siden af Viborgs egen Påske- og Julebock.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Behersket beige skum og duft af brændt malt og kaffe. Det samme går igen i smagen, som også har en smule frugt og lette noter af ristede nødder. Humlingen er behersket og aromatisk, mens mundfølelsen er ret tør og let til middelfyldig. Smager sådan set godt på typens danske baggrund. Men Viborg har ikke det helt store at byde på i direkte sammenligning med de bayerske tilsvarende elitetyper og klassiske mørke tjekker som fx Kozel og Krusovice Cerny, der oven i købet ofte fås til noget under halvdelen af prisen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Gylden farve og moderat beige skum. For mig lidt en skuffelse i form af en ret uinspireret diffus Classic med en grønsagspræget krydret duft og en smag uden megen hurraoplevelse på hverken på malt- eller humlesiden. Nuancerne er få og øllet fremtræder rundt men tørt med lidt karamel og ristet malt uden den store fylde. Humlen er med let lakridspræg og giver en metallisk bitter afslutning. Ikke dårlig, men der er et stykke til det fine lettilgængelige nuancerede øl, som bryggeriet stod for,  inden man gik over til at brygge på Thisted Bryghus.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Ikke helt på højde med hvad jeg forstår ved en bockøl, den mangler noget mere maltsødme og kraft fra alkohole, men eller det det en god øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brun
Anmeldt af Teejay
Der har været noget debat om hvorvidt denne dubbel man i sidste måned kunne få på tilbud i Netto, var forandret på humlesiden i forhold til den oprindelige Ulrik Wilbek Dubbel. Jeg har holdt mig neutral i debatten, for det er første gang jeg smager denne dubbel, så mit sammenligningsgrundlag er lig nul.

Skumkronen er flot råhvid og holdbar. Sveske, mørkt rugbrød og tørret frugt præger aromaen. Smagen er ganske kortvarigt maltet med karamel og førnævnte tørrede frugter, men ret hurtigt træder en citrussyrlig humlet bitterhed frem og ødelægger lidt den forventning man havde til øltypen dubbel. Venter man lidt vænner smagsløgene sig langsomt og ved næste tår opfatter man bedre øllets fyldighed i form af brun farin, ristet malt, karamel og krydderier. Men ret hurtigt overtager den dominerende humle igen, og havde det så blot været en velsmagende blid humle havde det sikkert passet bedre sammen. Humlen i denne dubbel smager mere bittersurt og besk, så helhedsindtrykket bliver for mig en øl som altså ikke smager særlig godt. Den er usammenhængende og trist. Den køber jeg formentlig aldrig igen.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 3 : 1 2 3

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!