powered by goodbeer.dk
145 Ølanmeldelser
Side 1 af 15 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Lys rav
Anmeldt af Teejay
Yakima IPA har en let humlet aroma og en let fin smag af karamelmalt. Den er fyldig med gode noter af papaya og grapefrugt. Den lette maltsmag byder endvidere på lidt honning og alt er i fin balance som medvirker til lang halvtør eftersmag hvor især grapefrugt er fint balanceret i forhold den til dens let sødlige smag af papaya.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gul
Anmeldt af Paulaner
Hvidt skum og citruspræget maltet duft. Smagen er meget vinøs, så vinøs at man er lidt i tvivl om dette er øl eller mousserende vin. Malten er meget rund og frugtig med lette citrustoner. Frugten er lidt som indtrykket af grønne druer og nektarin. Alle indtryk spiller godt og friskt sammen i en let til middelfyldig helhed. Sødmen er fint afbalanceret i forhold til syrligheden. En vellykket øl i Jakobsen serien, som jeg godt er klar over vil give anledning til ret delte meninger. Er dette øl? Ja og jeg kan som vin entusiast faktisk godt lide den.  Den er meget veltilgængelig og smyger sig om smagsløgene. De næsten 7 % føles kun i baghovedet. Velvet Galaxy vil være yderst velegnet til en lidt utraditionel overraskende sjov indledning til en ølsmagning, der viser,  hvad øl også kan være– en slags øllets champagne. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Let skummende pale ale med tydelig aroma af papaya og grape. I begyndelsen smages hvedemaltens typiske smag af frisk korn med lidt antydning af moden banan. Herefter smages humlen i form af citrusfrugter, papaya, grape og anden ubestemmelig tropisk frugt. Karboniseringen er let prikkende og giver lang eftersmag af citrus og tropisk frugt. Jeg havde udvalgt den til en klassisk påskefrokost og hertil var den perfekt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: maghogni
Anmeldt af Paulaner
Jacobsen vil så gerne lave en god Vinterbryg, men for mig (og min lille ølsmageklub) bliver det ved forsøget dette år. Lidt underlig grønsagspræget maltet duft og pænt beige middelholdbart skum. De første par slurke - som åbenbart blev boostet af karboniseringen - smagte friskt lidt citrus præget, Herefter virkede øllet fladt  og enstonigt. Jo, der er kandis, karamel og lidt brændt malt. Men den friskhed, der ledsager første opskænkning svinder sammen med skummet. Der mangler trods de høje procenter den malt- og gærfylde som i de belgiske klosterøl Jacobsen i høje lovprisninger sammenligner sig med. Jeg mistænker tilsætning af hvidt sukker? Men hvad dette er tilsat for at spare på malten eller ej, så går denne årgang 2020 bestemt ikke hele vejen og sammenligningen med de gode belgiere mht inspiration og råvarer holder ikke en meter. Det der startede så godt bliver hurtigt til et lala indtryk af mørk sirup tilsat udkogte grønsager. Ikke elendig men heller ikke særlig god. Intet genkøb herfra.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Under det middelkraftige hvide skum fornemmes en umiskendelig duft af den Mosaik humle, som kan genkendes fra Albanis Mosaic IPA. Indtrykket går igen i smagen, der dog ikke er så kraftig humlepræget som i Albaniøllet. Her har vi i stedet en frisk lettilgængelig middelfyldig IPA med runde syrlige/sødlige nuancer af lys karamel, citrus og et strejf af hyldeblomst. Kort sagt en øl som vil begejstre et stykke ud over skaren af deciderede IPA fans. Den prøver jeg meget gerne en anden gang en god sommerdag på terrassen, hvor alle mundbind forhåbentlig er lagt til side. NB. Brygget for og kun forhandlet i MENU.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: klar lys rav
Anmeldt af Paulaner
Småboblet medium holdbart offwhite skum. Duften rummer både en vis sødme og en harpiksagtig bitterhed. Bitterheden dominerer i smagen sammen med lidt citrustoner, karamel og med god vilje en anelse hyldeblomst og orangeskal. Deklarationen angiver en læskende Ale, men på mine smagsløg bevirker den bitterbeske humling direkte udtørrende. Humlingen overskygger de få nuancer med sin enstonige bitterhed, som dog modsvares dog af en vis spids sødme af slagsen, der stammer fra hvidt sukker frem for malt. Som Påske Pale Ale har Carlsberg en kraftig ubalance til den bitre humleside. Derudover har den simpelthen ligesom sin grønne fætter Forårsbryg i Jacobsen serien vel lidt at byde på. Vort store nationale Tuborg/Carlsberg har derudover kun Kylle at byde på  til påskebordet.  Det er for tyndt i sammenligning med fx Ørbæk, der er helt anderledes besat i frontlinjen til højtiden. Hvor er påskeøllets excellence og tyske stamfader Bocken og Doppelbocken henne, Calsberg?
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Lyst brunt skum og maltet frugtig let vammel chokolade duft. Deklarationen siger karamel, mørk chokolade og kakao. Lyder det som Toms Guldkarameller. Ja er det også nøjagtig en beskrivelse af smagen. Mundfølelsen er sødlig lidt klistret og sammenmudret uden nogen egentlig inspiration og ide. Lækre ingredienser er nemlig ikke partout nogen garanti for, at det samlede indtryk rammer sømmet på hovedet. Sammensuriet ledsages af en vel kraftig karbonisering og afsluttes af en let skarp metallisk og ekstraktagtig humling, som hænger i slimhinderne længe efter sødmen er forsvundet. Bedre held næste vinter/jul Carlsberg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af Paulaner
Pænt beige skum og maltet duft. Smagen er primært maltet omend en lidt enstonig bitterhed slår igennem i eftersmagen. maltsiden virker lidt sammen mudret og smager primært af lidt brun karamel og de gammeldags brune maltbolsjer (I ved, dem der slog Lektor Blomme ihjel i Scherfigs "det forsømte forår"). Som forårsbryg virker den en kende fad og mangler lidt friskhed, ligesom humlen godt kunne have haft lidt flere nuancer i modspil til den lidt tunge sødme og malt. Der skulle være tilsat skud fra gran, men det kunne jeg ikke smage. Mundfylden er sødlig og middelfyldig. OK, men løfter ingen øjenbryn og mangler lidt i inspirationen til at ramme centrum i skiven. Jeg er sådan set enig med denne youtube-anmelder:

https://www.youtube.com/watch?v=gcJfIc5P8aM

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
Smager kraftigt af kakao af den gode slags, men bliver hurtigt vammel, og er let klisteret i munden, men med en god efter smag og udfordrer smagsløgene lidt, ikke en man skal drikke meget af, men et hyggeligt bekendtskab
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys rav
Anmeldt af Paulaner
Viva Classic har let maltet krydret sirupsduft og moderat beige skum. Smagen er mere rund end i den typiske Classic. Viva Classic har her lette Bock toner, en middel karbonisering og lidt sirup afsluttet af en let bitter ret enstonig humling. Mundfølelsen let sødlig og moderat til middelfyldig. Som de fleste i  Jacobsen serien er den da ganske god, men med som de fleste her mere præg af industri end håndværk. Man hører ingen piber og trommer i denne øloplevelse, der berettiger en pris på over 30 kr.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 15 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!