powered by goodbeer.dk
7 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: flot mørk farve
Anmeldt af reneac

dufter dejlig af kryderier og røg, desværre kvævler den kraftig røg smag alt andet, den smager alt for meget af røg

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødgylden
Anmeldt af baaj
Overskredet holdbar til med 15 mdr. men det gør absolut ikke noget !

flot lyst skum og utrolig flot rødgylden farve.

Frugtagtig duft - hyldebær ?

God humlet smag, som holder længe i munden.

Kan absolut anbefales.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay

Jeg er ganske enkelt nød til at knytte et par ord mere til denne pragtfulde pilsner. Nu sidder jeg nemlig med den igen, og denne gang er datoen overskredet med 5 uger, men det har bestemt ikke gjort den ringere. Den er blidt karboneret og giver en fantastisk maltfylde med karamel som hovedtema. Humlens lette blomstrede karakter har også lidt frugtsmag som fastholder pilsnersmagen i meget lang tid. Det er en utrolig velbrygget pilsner som ikke bør nydes sammen med en lille skarp (som jeg skrev i februar 2009). Dertil er den faktisk alt for velsmagende. Den fortjener at bliver nydt helt alene til en god middag. Og så fortjener den også lige et halvt point mere end den fik sidste gang.

 

Anmeldt 09.02.2009:

Fundet i Fakta til en pris af kun 20,- kr. Skummet er groft og vedvarende og den bobler pænt i glasset. Den har en rigtig indbydende maltet aroma med svag islæt af blomst og humle. Smagen er meget dominerende af karamelmalt, og hen imod slutningen fremkommer en nænsom humlet eftersmag der er forholdsvis langvarig. Lidt blomst synes jeg også at kunne smage i finalen. Det er en rigtig god og fyldig øl, der med sin maltede karakter vil være god til det store kolde bord. Den kan også sagtens suppleres med en lille skarp uden at tabe terræn. Det er første gang jeg smager islandsk øl, men forhåbentlig ikke sidste hvis det her er niveauet! 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk
Anmeldt af gbjensen

En mørk islandsk juleøl med en maltet karakter. Har lidt smag af rosin og andet tørret frugt. Finish er sødlig, ok for en juleøl! selv når den nydes i april.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux

Hold da op en god pilsner. Den har en skarp humlet smag, jeg ved ikke om der er brugt aromahumle men den smager af noget frugtagtigt. Der er ikke meget brus i den, men det gør ikke noget, det forstærker bare oplevelsen af at man sidder på island og drikker en "rustis" øl.


tux's ølanmeldelse nr. 200
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Sarek

Ganske udemærket øl. Den let salte smag af kvann er tydelig, og kvannen tilfører også et strejf af lakrids.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay

Denne islandske juleøl, brygget som en belgisk dubbel, fandt jeg på tilbud kort efter jul. To styk for kun 25 kr. Det var meget billigt, og derfor er mine forventninger heller ikke fantastisk store. Nu er det jo ikke altid at pris og kvalitet hænger sammen, og i dette tilfælde tror jeg ikke købmanden har været helt klar over at prisen måske var sat lidt lavt. Ellers også var han stadig i julehumør!

Skummet er flot og holder forholdsvis længe. Den har desuden en behagelig maltet og lidt brændt aroma iblandet en farinagtig sødme. Smagen har lette karameltoner og lidt mørk bitter chokolade som ender op i en let humlebitterhed med let brændt eftersmag. Jeg kunne måske godt have ønsket lidt frugt og lidt vinøsitet for at kalde den en perfekt dubbel. Men set i lyset af prisen, synes jeg bestemt den er pengene værd. Heldigt at jeg købte de sidste fire tilbageværende. Så kan jeg nemlig dele oplevelsen med de andre anmeldere jeg skal møde til april.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11365 Anmeldelser af 222938 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87196


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!