powered by goodbeer.dk
17 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En fantatisk øl, helt sort med perfekt skum, og selv om den er på 13 %, er den ikke alkohol tung, den smager af ristet kaffe, vanilie og kakao, og er dejlig rund i det, samtidigt med at der er en masse smag, og den fylder godt i munden
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
En dejlig humlet øl bliver faktisk lidt besk, men at kalde den en ipa er nok lidt for meget, dejligt med nogen øl med lave procenter der faktisk smager af øl, men den er hurtigt væk igen, dufter af citrus, 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2016: Let skummende porter med god og tydelig aroma af valnødder. Smagen har en meget behagelig maltside hvor hårdtristet malt blander sig fint med smagen af valnødder og giver en spændende og anderledes fylde. Bestemt en spændende porter med stor potientale. Eftersmagen er sød og tør.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af pibeib
Sort som natten med flot, stabilt, brunt skum. Dufter mest af engelsklakrids samt lidt flødechokolade. I munden dejlig cremet med flot integreret kulsyre. Smagsfylden er absolut i den høj ende, men smagsmæssigt er den pænt balanceret, så den ikke bliver vammel, trods den høje alkohol som næsten ikke fornemmes. Smagen domineres af engelsk lakrids, blandet med lidt sort kaffe, dybe malttoner, chokolade og en passende bitterhed - lige nok til at holde den ganske høje sødme i skak.
Lige sød nok til min smag, mem ganske vellavet russisk imperial stout.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
Det ene poing få defor at værre så komprimiløse, i smag og duft af kanel, meget anderledes end alt andet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uklar gylden
Anmeldt af tux
En meget parfumeret hvedeøl, smagen er ikke klassisk tysk banan, men de har fået det hele med hvad gælder en hvedeøl ellers.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af tux
En meget humlet øl for sin klasse. Let sødme der næsten overdøves af den meget humle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys rav
Anmeldt af Teejay
Jeg kan så supplere mine medanmeldere om humletyperne og IBU. Den er brygget med Amarillo, Citra og Chinook humler. IBU er 35, så det må siges at være passende for en pale ale.

Skumkronen flader hurtigt ud til små skumøer på toppen af øllet. Det kan være lidt skuffende. men aromaen er skuffelsen værd. Den dufter skønt af en smule karamelmalt som hurtigt overtages af citrus og fyrrenåle. Smagen er også let karameliseret, men eftersom det er pale ale så skinner humlen hurtigt igennem og smager af bitre fyrrenåle, syrlig citrus og lidt sødlig tropisk frugt. Det er en fin balanceret pale ale, men jeg synes den mangler lidt blid karbonering til at holde liv i skumkronen. Slingrer man glasset nænsomt rejser der sig en nogenlunde habil skumkrone, men øllet virker dovent og fladt i længden. Det er lidt synd, for der er ellers mange fine og lækre nuancer i denne pale ale, men mere karbonisering havde klædt den og sikkert bidraget til mere fyldighed, mundfylde og dermed den fuldendte totaloplevelse som den mangler. Eftersmagen er tør, men helheden svigter. Der findes langt bedre pale ales end denne derude i verden, og det er næsten synd at jeg skal give den point på baggrund af denne anmeldelse. Havde den dog bare haft titlen 'English Pale Ale' istedet for 'American Pale Ale', så havde den levet op til min forventning om lidt fladt, dovent øl som englænderne foretrækker, og så var typerigtigheden ramt rigtigt. Det havde nok fået mig til at revurdere min anmeldelse - for typerigtighed er noget jeg bifalder, men her mangler der desværre lidt. Aromaen var det bedste.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kobber
Anmeldt af Teejay
Nydelig rødbrun ale med holdbart skum. Dejlig aroma af humle med citrus og eksotisk frugt i overflod. Humlen er Chinook (krydsning af UK og US humle) og den skønne New Zealandske Nelson Sauvin humle, som næsten altid begejstrer mig. Smagsmæssigt er den nok ikke som en red ale, for de forventede sødlige karamelagtige maltnoter er helt væk. Den er nærmere at sammenligne med en pale ale, selvom farven er meget mørkere end pale ales bør være. Lidt mørke karamelnoter kan man dog godt finde sammen med lidt smag af ristet lyst brød, men det overtages hurtigt af en frugtig humle. Humlen har bismag af lidt melon, fersken, abrikos, passionsfrugt og appelsin og jeg er lige blevet enig med sig selv om at Nelson Sauvin humlen nok er min foretrukne humle. Det er en superlækker ale, selvom navnet 'American Red Ale' nok rykker lidt ved opfattelssen og peger mest mod pale ale istedet. Styrken er kun 4.7% og jeg bifalder at man kan brygge så smagsfuld en øl uden at køre alkoholindholdet op til de høje styrker man ofte kommer ud for. Hoppy Joe er (som navnet siger) en hoppy (humlet) variation af en red ale, og den smager bare lækkert. Jeg kan også rigtig godt lide at Lervig har valgt et gammeldags design til etiketten. Farvevalg, streg og design minder om noget man så i 50/60'erne og det signalerer på en eller anden vis god kvalitet, selvom jeg ikke nærmere kan redegøre hvorfor jeg synes sådan. Det er en dejlig ale, men syntes måske stadig det er en mest pale ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gul
Anmeldt af baaj
lidt bananagtig duft

fint hvidt skum

Fint let krydret smag - som en god hvedeøl skal ha' det

Kort eftersmag, hvor bananen igen kommer fram

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11327 Anmeldelser af 219034 øl fra 246 lande og 11988 bryggerier. Billeder: 85889


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!