powered by goodbeer.dk
79 Ølanmeldelser
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af reneac
Meget lidt skum, dufter lidt af æbleskiver, men smagen er meget off, den smager mest af honning den er meget for sød og helt uden balance
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset lys rav
Anmeldt af Paulaner
Flot meget holdbart cremefarvet skum og humlekrydret let sødlig duft. Smagen er på maltsiden rund, fyldig og gær- og karamelpræget, mens en både aromatisk og bitter humling med citrustoner supplerer i en udmærket balance. Hvedemalten mærkes både på det flotte skum og et let nuance af koriander. En IPA med en god fyldig krop og balance, som ydermere er til en fornuftig pris på kun 25 kr. for 75 cl. i REMA 1000. Kvalitetsmæssigt er den bestemt heller ikke hæmmet af at være brygget for Gourmetbryggeriet af  selveste Het Anker i Mechelen. Det traditionsrige belgiske bryggeri, som står noget af det bedste belgiske øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset grøngul
Anmeldt af Paulaner
Belgisk Øl Forår har humlet citrusduft. Hertil kommer højt hvidt skum og let frisk syrlig frugtig smag af citrus, koriander plus lidt gær og en humlebitterhed som af friske grønne forårsskud. Smagen er syrlig sød og let til middelfyldig med en boblende karbonisering og en ret tør afslutning. Der er den del Hvedeøl over denne forårsbryg, der fremtræder velafbalanceret i alle indtryk. Perfekt til en (påske) frokost på grund af den frugtige syrlighed, citrusbitterheden og de kun 6 %. En positiv overraskelse til kun 25 kr. i REMA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt skum og en lækker honningmaltet duft, der nok spændte mine forventninger lovligt højt i retning af en god tysk Helles. Smagen er blid, let sødlig og præget af bløde maltindtryk og dextrose (druesukker) - en tør lidt snerpende smag som jeg ikke er så glad for og ikke synes hører hjemme i øl. Humlingen er lidt anonym og svag og lever ikke helt op til det tjekkiske præg, som man forventer med anvendelse af z i pilsnerbetegnelsen. Alt i alt en øl præget af gode råvarer men mangler lidt kraft og fylde. Pilzner formår ikke helt at leve op til den indledende lækre duft.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
En god hvedeøl, med en masse smag, den er dejlig rund i smagen, men også meget livlig, den skummer meget
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
En "dansk" belgisk Triple brygget på Het Anker i Mechelen. Det begynder godt med et flot varigt hvidt skum og en lækker sødlig maltet krydret duft. Smagen er maltdomineret med lyse karamel-, honning- og melonnoter, der modsvares af en svag aromatisk humling. En flot Triple, som dog hos mig taber points på to parametre: en - trods de mange lækre maltindtryk - lidt sukkerpræget sødme og manglende syre og friskhed. Humlingen er her for svag og karakterløs til at kunne afbalancere malten tilstrækkeligt. Det bliver hos mig til 7 glas, men ikke mere, for efter min mening skal øllet bedømmes på det belgisk producerede præmis, og her er 3 glas op til fx Triple Karmeliet bestemt ikke i overkanten. Prisen er 25 kr. - nøjagtig det halve af Het Ankers egen Gouden Carolus Triple, som hos mig er i top 5 blandt de bedste belgiske Tripler og henter 2 glas mere. Ja, jeg giver gerne den dobbelte pris her. Men Gourmetbryggeries belgisk bryggede Triple er bestemt sine 27 kr. værd.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Sarek
De udkogte grønsager kan jeg også finde, selvom duften af gær og sukker næsten overdøver den. I smagen går gærsmagen og en ulidelig sødme igen. Den værste alkoholfrie øl jeg nogensinde har smagt, og jeg nåede ikke ret langt før rest røg i køkkenvasken..

Heller undvære øl end at skulle drikke dette sprøjt.

 

P.s. Da kæresten kom hjem timer efter min smagning af det fluidum spurgte hun "hvad helevede jeg havde lavet siden hele køkkenet stank af gær"

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: klar rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Syrlig gærpræget duft under et imponerende cremet beige skum. Den klare farve tyder for mig her på en filtreret øl. I hvert fald har den ikke helt den normale fuldfede belgiske gærfylde. Smagen er præget af røde bær, lys karamel med en del fine velsmagende frugtige nuancer af fx pomerans. Nuancer, som gør den værdig til prædikatet juleøl, men som først folder sig helt ud, når øllet nærmer sig de 15 grader. GB Jul er middelfyldig, let syrligt frisk og velafbalanceret uden den overvældende sødme, som ofte præger belgiske juleøl. Det svage punkt er her humlingen. Ikke fordi den er for kraftig for mine smagsløg, men fordi den virker enstonig og en smule ekstraktagtig. GB Jul er efter, hvad jeg har læst, brygget på Het Anker i Mechelen. Det mærkes positivt på kvaliteten, men både humlingen og en lidt for distinkt note af røde cocktailbær trækker hos mig ned under de 8 glas. Samlet set står den fint i det danske julesortiment, men der er dog et stykke op til juleøllenes juleøl Bush Premium Noël og Gouden Carolus Christmas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rødbrun
Anmeldt af pibeib
Klar rødbrun øl med rimelig holdbar beige skumtop. Dufter sødligt og let krydret. I munden cremet med nogen sødme som brun farin, balanceret af en god del humle og lidt appelsinskal til sidst. Helhedsindtrykket er til den søde side men slet ikke vammel. Faktisk en ganske dejlig juleøl som forstår at balancere det søde med det bitre og krydrede. Smagsfylden er noget over medium, men drik den ikke lige fra køleskabet. Så virker den lidt flad. Omkring 10 grader er optimalt. Langt bedre end forventet, især efter at have smagt Sort Ale, som bestemt ikke er imponerende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af pibeib
Klar rødbrun bryg med flygtig beige skumtop. Dufter af malt. Det første man mærker i munden er en ret hård kulsyre og temmelig meget sødme. En masse malt, lidt syrlig friskhed, brun farin og en moderat bitterhed i munden. Helhedsindtrykket er som en sød julebryg uden krydderi. Den ret agressive karbonisering finder jeg ikke behagelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8

I Databasen: 11722 Anmeldelser af 250457 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95761


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!