powered by goodbeer.dk
153 Ølanmeldelser
Side 1 af 16 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: diset lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Behersket hvidt skum, som hænger vedvarende langs glassets kanter. Hertil kommer en fed duft af belgisk ølgær og koriander. De samme indtryk går igen i smagen, som har masser af den lækre gærsmag og yderligere tilfører lidt citrus, banan og lys karamel. En aromatisk humling runder af, mens alle smagsindtryk toner ud i en lang afslutning. Mundfølelsen er middelfyldig og på den søde side og rund på den fede måde. En positiv overraskelse i form af en velafstemt helhed, som jeg meget gerne prøver en anden gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2019. Svagt skummende porter med god aroma af lakrids. Smagen er meget fyldig af hårdtristet malt og sød lakrids. Særdeles velsmagende og lækker. Nænsom humlet bitterhed og behagelig lang eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
let syrig duft, smager af syrlige æbler, smager meget som en cider, og svært at forbinde den med en øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
Flot farve og dufter dejlig blomsteret, har en dejlig kraftig blomsteret smag, man glemmer let at der er "ingen " alkohol i, en meget vellykket øl, i forhold til at der ingen alkohol er. meget positiv oplevelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
En udemærket økologisk pilsner med aroma af græs og citrus. Smagen er mest humlet med citrus, men også en smule smag af gær og lyst malt blander sig. Den har halvtør eftersmag og er som pilsner over det jævne. Dog er det nok endnu en af Svanekes utallige øl som hurtigt glemmes igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Groft vedvarende skumkrone på denne Classic/Wiener. Den udstråler en god aroma af karamelmalt, nyslået græs og lidt citrus. Smagen er lys karamel og citrus samt en sær let smag af nogle ubestemmelige krydderier. Eftersmagen er halvtør, tilpas langvarende, men desværre også lidt metallisk. At denne øl skulle være særlig anvendelig til grill forstår jeg ikke helt. Jeg kan såmænd sagtens forestille mig at den vil smage godt til en sprødstegt kotelet der er overdoseret med barbecue-sauce, men jeg tror til gengæld også at jeg i et gennemsnitligt dansk supermarked kunne finde mindst 10 andre øl som vil kunne opfylde samme nydelse ved havegrillen. Den er desværre endnu en af Svanekes efterhånden svimlende udvalg af øl, som glemmes igen lige så hurtigt som den drikkes.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt relativt holdbart skum og fristende krydret humlet duft. Smagen er cirtus- og aromahumlepræget med mange lækre urteagtige saftige humlenuancer. Og så - selvfølgelig - en vist mål af bitterhed, men alt sammen i fin balance med maltsiden af sødlig lys karamel. God som plæneklipperøl eller som her, når en god ven med teknisk snilde kommer på besøg og reparerer motorplæneklipperen, som jeg ellers havde vurderet skulle skrottes. Oven på denne tekniske livredning og uventede besparelse. Ja så blev det så til denne påskeøl på terrassen. En god frisk, anstændig og velbrygget IPA, der ikke var mere IPA, end vi (begge moderat IBU følsomme) syntes, at den var et friskt pust oven på den mekaniske udfordring.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunorange
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og sødlig grønsagspræget duft, der ikke umiddelbart frister. Smagen er sammenrodet i malten med toner af brun karamel, sirup og et strejf af kaffe. Humlingen er lidt enstonig og ekstraktpræget, mens mundfølelsen er sødlig og middelfyldig. Jeg kan efterhånden beherske min begejstring for Svanekes mere og mere udvandede myriader af forskellige øl, der aldrig kan holde en konstant stil og en fast nuancepalet. Denne er drikkelig, men uinspireret og uden megen hurraværdi - lige bortset fra prisen som her kun var 8 kr. Endnu engang ret forskellig for de tidligere gange, jeg har smagt Svanekes Mørk Guld. Svaneke har for mig gennem de sidste år gennemgået en konstant deroute med stadig flere ligegyldige øl i et hav af varianter. Varianter som tilmed desværre ikke engang udmærker sig ved at byde på et smagsmæssigt konstant produkt fra gang til gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Fint fyldigt skum. Aroma af karamelmalt og en behagelig smag af blide maltnoter med god balanceret humlebitterhed. Middel fyldighed giver en god tørstslukkende og velsmagende ale. Bryggeriet omtaler selv at den er tilsat vittig humle. Jeg ved ikke om den ligefrem er vittig, men smagen er iorden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Tilsat birkeblade og hibiscusblomster giver smag af skov og urter. Jo fint og fancy skal det være her i Svanekes Julebirk. Men den beige skumhat og den syrlige frugtig duft virker fesen. Smagen er et sammensurium af syrlighed, syre og besynderlige disharmoniske beske krydderier, der skriger mod hinanden, inden de til sidst at afsluttes i en kemisk terpentinagtig tone fra bøgebladene. Hvad er egentlig ideen her? Resultatet var for mit vedkommende et direk til at hælde ud i vasken: fejlgæring eller flaskesyge? Ingenlunde bare en totalt kikset øl. Elendighederne blev yderligere sat i relief af, at det lokale håndboldhold på skærmen støt kom bagud med efterhånden fire mål mod Århus. Fandm.. nej. Ud i vasken med skidtet, et nyt glas og en opknappet Weihenstephaner Vitus. En lise med en øl herefter, hvor alt - simpelthen alt - i den grad sidder perfekt i skabet. Jeg læner mig med et lyksaligt suk tilbage i sofaen. Verden føles igen perfekt her efter fyraften, mens vidunderet fra Bayern glider over ganen. Ja, selv håndboldholdet mærker de positive vibrationer og hiver sejren hjem til sidst. Over and out.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 16 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11347 Anmeldelser af 220789 øl fra 246 lande og 12010 bryggerier. Billeder: 86357


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!