powered by goodbeer.dk
20 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Krydret duft af sød melon og orange. Smagen er rund og frugtig med dominans af samme melontoner som duften, lidt koriander og banan (hvedemalt?) plus lys karamel, citrus og en hel del gær. Mundfølelsen er fyldig, sødlig til sød og meget rund og maltpræget. De 8.5 % giver fylde og varme men spores ikke som skarphed på noget tidspunkt. Karboniseringen er blød, og øllet fremtræder med sit beherskede hvide skum og sin smukke orangefarve lækkert og indbydende i glasset. Den buttede keramikflaske er flot (men bidrager også til den høje pris på fx 50 kr. i Løvbjerg) og står nu som pynt i min vindueskarm. En noget nær perfekt frugtig Triple, som dog for pedanter som jeg, godt kunne have en anelse højere karbonisering og en smule mere syrlighed/ humle mht. afbalancering af sødmen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkbrun
Anmeldt af Paulaner
Under det lysebrune ret flygtige skum breder der sig en duft af kakao og banan. I smagen suppleres kakaotonerne med brun karamel, en del gær, ristede nødder og kaffe. Altsammen sekunderet af en aromatisk humling, som følger de andre smagsindtryk ud i afslutningen. Mundfølelsen er frugtig middelfyldig til fyldig med en god sødme. Alt hænger fint sammen og smager udmærket, men Hertog Jan Grand Prestiges højder når Hertog Jan Dubbel desværre ikke.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Lækker mørk krydret karamelduft og flygtigt lyst brunt skum. Smagen er pragtfuld og skabte lang andægtig tavshed som sidste indslag og 7ende øl i vores tredje møde i vor lille nystartede humleridder ølsmageklub. Jeg har ikke så meget at tilføje til Teejays sidste anmeldelse, som kommer omkring alle hjørner i dette pragtbrygværk. Hertog Jan Grand Prestige er blid og rund med fast struktur i nuancerne og præget af vinøs varme frem for sine høje procenter. Som Strong Ale fremtræder den som et mørkt modstykke til den lyse La Trappe Quadrubel. Heldigvis var jeg så fremsynet at købe en ekstra 75 cl. flaske. Jeg kan så uddybe min anmeldelse næste gang og se om helt friske smagsløg kan bringe Hertog Jan op på 10 glas - jeg tror det. Et lysende fund til 50 kr - intet mindre. Teejays flotte 50. cl. keramikflaske gik jeg glip af, men hvad gør det, når jeg fik 75. cl. flasken og 25 cl. ekstra i stedet for til samme pris.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunlig
Anmeldt af reneac
En fantatisk øl, den er bare så velbalanceret, og det er næsten fløjl på tungen, grunden til den ikke få det sidst point er prisen og det at den ikke har ret meget efter smag. vi fik den til juleanden og det var et perfekt match.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Nøddebrun
Anmeldt af Teejay
Flasken er et rent kunstværk. Flot halv liters keramikflaske med champagneprop. Et højlydt pift kommer når proppen trækkes af efterfulgt af en damp af kulsyre som spreder god aroma. Øllet er smukt nøddebrunt og har en dejlig aroma af gær, rom og lidt tørret frugt. Skumkronen er lysebrun og først meget skummende, men falder hurtigt til små skumøer. Smagen er fyldig og meget frugtrig af moden mørk frugt (blomme, kirsebær og druer), ristet malt med fin smag af brændt karamel samt lidt mørk chokolade og brun farin. En medanmelder beskriver den som at drikke fløjl, og det er faktisk en rigtig god beskrivelse af den mundfølelse der opstår ved første tår. Det skyldes bl.a. også dens bløde karbonering som medvirker til at sprede alle de gode smagsnuancer i hele munden og bevare dem længe. Alkoholen er høj og varmende og prikker let på ganen, og jeg er som oftest en utålmodig entusiast så min flaske er en 2016 version, som sikkert vil udvikle sig meget mere positivt hvis man gemmer den 4-5 år. Selvom min flaske er nytappet har øllet allerede udviklet portvinsnoter som gør den ganske enestående, men uden tvivl er det er øl som med fordel kan gemmes i mange år. Ingen humlebitterhed, alt afsluttes på fornem vis af frugten. Det er en næsten fuldendt oplevelse som formentlig kan blive totalt fuldendt hvis man ikke er så utålmodig som mig og istedet gemmer flasken mørkt og køligt i nogle år.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orange
Anmeldt af baaj
Frugtrig duft

svagt skum

Sød og ikke særlig karboneret

Sød lang eftersmag, men ikke så vammel som en normal tripel

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: dyb rav med et rødlig skær
Anmeldt af Countryman
En fantastisk Hollands Strong Ale, der udmærker sig med en fantastisk blød mundfylde af frugt ledsaget af en lidt sødlig snært af karamel, og på toppen en cremet beigefarvet skum. Minder meget on La Trappe Quadrupel, men syntes at denne Grand Prestige lige har det, der giver den lidt højere karakter. Et stort plus skal da også være at den fås i en keramik flaske, (50 cl) da det er en øl der kan gemmes i op til 8-10 år, og som med årene skulle blive fyldigere og sherry-agtig a la Trappe Quadrupel Oak Aged.

Priser fra 50-60 kr er da også overkommeligt for en 50 cl flaske..


Countryman's første ølanmeldelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav/rød
Anmeldt af tux
En lidt tungere double end det man er vant til fra de belgiske. Smagen er ellers lige fter bogen for en double.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: meget mørk
Anmeldt af reneac
En dejlig øl med mange procenter men det smager man ikke det er næsten som at drikke fløjl.

 

Rigtig dejlig noter af frugt/nødder

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Nøddebrun
Anmeldt af gbjensen
Maltet og kraftig øl der ikke præges af procenterne som jeg ellers ville forvente.

Maltsmagen er tydelig nødder og en antydning af frugt gør det til en god oplevelse at nyde denne hollandske øl hjemme i haven.Afsluttes let humlet og med en fin balance mellem det bitre og det søde. Næsten en rejse værd!

 

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!