powered by goodbeer.dk
10 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: diset mørk rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og lidt sprittet karamelduft.  Smagen har masser af brun karamel, kandis, lidt rugbrød og krydderi, som jeg bestemmer til ingefær tilsat en anelse citrus. Hertil kommer spor af hvedemalt og en del mørk tørret frugt, svesker og banan. Umiddelbart falder Aventinus Eisbock mig i tankerne her - primært på grund af hvedemalten, men også et hedvinsvinøst indtryk. Og ja, Schorschbock Dark Icebock er lidt sprittet men også massiv fyldig, varmende og ganske julet for en tysk øl at være.  Karboniseringen er blød, og en ret blid aromatisk humling danner sammen med en smule skarphed fra alkoholen modspil til den kraftige maltsødme. Aventinus Eisbock når den ikke, men den får 8.5 glas fra mig. Heraf det sidste halve glas for den første tyske virkelige juleøl i den forstand, jeg normalt definerer en sådan. Lidt færre procenter ville dog have klædt Dark Icebocks helhedsindtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af gbjensen
Vammel, alkohol, malt og klistret sag med karamel.

Dette her er et tydeligt eksempel på at destillering ikke nødvendigvis gør en øl bedre.

Noget af en skuffelse.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
Ikke det bedste juleøl jeg har smagt. Alt for meget spritet smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
dette var ikke lige en øl for meget den høje alkohol gør den sød, suntes den smager lidt som en blanding af kirsbærvin og portvin, meget alkohol i eftersmagen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort (næsten)
Anmeldt af Teejay
Schorchbräu er det kendte tyske bryggeri som for nogle år siden lå i skarp konkurrence med skotske Brewdog om at brygge verdens stærkeste øl ved hjælp af frysedestillering. Ellers er bryggeriet kendt for i almindelighed at brygge særdeles stærkt øl, og Schorschweizen 13% er deres hvedebock som er brygget efter samme opskrift som deres Schorchbock 13%, dog bare med hvedemalt. Skumudviklingen er stærkt begrænset, og det skyldes selvfølgelig dens høje alkoholindhold. Farven er dyb rødbrun og næsten helt sort. Fra glasset (som bør være et glas med stor overflade, så øllet kan frigøre sine aromaer) stiger skønne aromaer af mørk karamel, svesker og anden tung tørret frugt. Smagen er en næsten ubeskrivelig kaskade af karamel, sveske, blomme, figen og også lidt syrligt grønt æble. Sidstnævnte er sikkert hvedemaltens fortjeneste?. En dejlig tung og alkoholstærk bockøl, som kan nydes i en stille stund og gerne deles med andre netop på grund af dens tyngde. Barley Wines og belgiske Quadrupels kommer i sandhed til kort her, for Schorschbräu har formået at skabe en tung og smagsfuld hvedebock som sætter nye grænser for øltypen. Jeg synes den er meget delikat og en spændende oplevelse som jeg gerne smager igen hvis/når lejligheden byder sig. På etiketten anbefales det at den serveres iskold, og her må jeg altså trække grænsen. Jeg nyder den lige fra skabet i stuetemperatur og det er jeg sikker på er den bedste serveringstemperatur - men omvendt vil den sikkert stadig have masser at byde på hvis den er kold. Humlebitterheden er helt fraværende, men dens øvrige fyldige smagsnuancer behøver alligevel ingen humle for at trække eftersmagen ud i en lang behagelig eftersmag. Jeg er meget begejstret.

Teejay's ølanmeldelse nr. 1100
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun/sort
Anmeldt af Teejay
På trods af det høje alkoholindhold, så har denne næsten sorte doppelbock alligevel et lille cremet skumlag på toppen. Den har en meget delikat aroma af tørret frugt og røgmalt. Stærk vinøs mundfølelse, hvor især alkoholen i første omgang giver en varme. Efter at den lige lægger sig kan man smage gode noter af karamel og tørret frugt. Især figner og svesker kan man genkende i smagen. Eftersmagen er lidt syrlig og halvtør, og giver associationer i retning af anvendelse af gærtrypen Brett (vildgæren Brettanomyces). Men det står tydeligt på etiketten at den er brygget i henhold til Reinheitsgebotet, så Brett er temmelig sandsynligt udelukket. På etiketten kan man også læse at den bør serveres iskold. Det synes jeg er synd for en doppelbock så atypisk som denne, men jeg vil tilslutte mig at den sagtens kan nydes noget koldere end man sædvanligvis ville vælge for typen, for netop dens særpræg og fyldighed får man i rigelige mængder, selv i lidt koldere tilstand.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
Stærk! Meget spritet, og meget sød i det. Der er ikke meget pilsner over den, men med 16% er det no også svært at få den til at smage af pilsner. Ved ikke rigtig hvad den skal drikkes til, eller om den er bedst i mad af en slags.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
Den smager næsten som sherry. Meget sprit og fylde. Sødlig, selv langt efter man har sat glasset. Efter en hlav havde jeg fået nok. Men nu er den da smagt!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Sarek

Må starte med at erkender at denne anmeldelse er lidt på hukommelsen. Faktisk er det et par år siden jeg smagte Donnerbock´en, men jeg kan stadig huske den ekstreme kombination af sødme (fra pilsnermalt) og alkohol i mængde som gør øllet næsten udrikkelig.

Måske er Schorschbräu Tysklands svar på Mikkeler hvad angår ekstreme øl, men mest af alt tror jeg at rekordjagten skyldes at de ikke kan lave afbalanceret øl, og at verdens stærkeste lagerøl skal sælges til wannabe ølkender world-wide.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød gylden
Anmeldt af Sarek

Verdens stærkeste lagerøl. Måske?

Rent juridisk holder påstanden måske vand da gruppen "Lager" godt kan betegnes som undergæret øl som er lagret en vis periode, men denne øl er nærmere en doppeltbock, på grund af den massive maltsødme, øllets manglende modspil fra humlebitterhed og ikke at forglemme alkoholprocenten.

Ingen skumdannelse på øllet som i første omgang smage let syrligt, for derefter at sprede en voldsom maltsødme i munden. Der er rosiner og andet tørret frugt i øllet men ikke i mængde der gør at eksempelvis Schneider Aventinus skal føler sig truet.

Virker meget sprittet. Måske for meget endda til desserter hvor øllet bedst kan nydes.

Skal nydes varm/ved stuetemperatur!

Er alt for dyr. Ca. 40,- for 33 cl. i Tyskland!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 12204 Anmeldelser af 267300 øl fra 247 lande og 12869 bryggerier. Billeder: 102381


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!