powered by goodbeer.dk
16 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Hvor er det dog dejligt når jeg bare én gang ud af tusind kan tillade mig at være lidt uenig med en af Goodbeer.dk's måske aller dygtigste ølanmeldere, nemlig Paulaner. Paulaner har i årevis været min faste præference, for hvad han anmelder er som regel i rigtig god tråd med min smag. Undtagelsen er bock og dobbelt bock, her savner jeg virkelig at Sarek kommer på banen igen, for han er en sand mester udi bocktyperne. Jeg har selvfølgelig forsøgt at finde min egen boldgade og kastede mig udi IPA, men her begynder Paulaner også så småt at indfinde sig med rigtig fine anmeldelser på trods af hans humlefølsomme smagsløg. Så jeg er tilsidesat på mange fronter og må kopiere og stjæle fra andres anmeldelser...MEN IKKE HER: Skumfattig, kulsort og tyk som tjære. Flotte blonder trækker ned af glassets inderisde og aromaen er cremet kaffe. Ikke Gevalia eller Karat, men den ypperligste Blue Mountain eller Cattura med strejf af opskummet mælk. Dernæst en lækker smag af engelsk lakrids med blid overgang til mørk chokolade med meget høj kakao procent, en smule delikat røgmalt, ristede hasselnødder, et lille snert af vanilje, egetræ eller våd skovbund, modne vilde skovbær og en lille diskret krydret smag af sort peber. Eftersmagen er lang og lækker. Det er dejligt at kunne tildele toppoint for noget der bare er fuldendt nydelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Dejlig letdrikkelig stout med flot lysebrun skumkrone. Duften er chokolade og ristet malt og smagen er ligeledes chokolade, ristet malt og lidt tørret frugt. Den er blidt karboneret og har en olieret mundfylde med tør eftersmag og en diskret humlet bitterhed. Det er en meget cremet og mere fyldig Dry Stout end de typiske irske af slagsen. Eftersmagen er lang og behagelig med især chokoladenoterne som hovedtema.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
For en gang skyld kan jeg (heldigvis) være lidt uenig med Paulaner når det kommer til tysk bryg. Ator 20, som Paulander vist nok anbefalede mig at købe på min tur til Flensburg sidste sommer, er en sort tyk og fyldig øl med dejlig aroma af chokolade, nødder og hårdtristet malt. Smagen er læder, træ, mørk chokolade, skovbund, nødder og mørke tørrede frugter (rosiner og dadler). Skumkronen er moderat, men vækkes nemt til live når glasset slingres. Karboniseringen er blød, men det medvirker faktisk kun til en større smagsoplevelse af førnævnte ingredienser. Den er selvfølgelig maltdomineret som en dobbeltbock bør være, og jeg vil indrømme at den måske også er mere domineret af malt end en dobbeltbock behøver at være. Humlebitterheden er nænsom, men dog tilstedeværende, så det er maltsødmen der får råderet i smagssprektret. Jeg vil klart anbefale denne dobbeltbock til alle andre. Den er til et stort 9-tal med pil op.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset rav
Anmeldt af reneac
duften er dejlig frisk blomsteret,og smagen er frisk humlet, og meget balanceret
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
Augustus er Riegeles oprindelige Weissenbock og må endelig ikke forveksles med Augustus 8 i bryggeriets nye superserie. Selv om den nye Augustus 8 så absolut er bedre, så er denne oprindelige Augustus, som stadig brygges, bestemt ikke nogen dårlig øl - selv sammenlignet med klassikeren Aventinus. Skummet er fint beige og duften krydret frugtig og pirrende med gode banantoner fra hvedemalten. Smagen er karakterfast og lidt mere rund og let i sine smagsindtryk i forhold til Schneiders Aventinus. Der er god fylde, maltsødme og masser af nuancer. Hertil kommer en frisk prikkende karbonisering. Derudover gør syrligheden Augustus til en god madøl. I hvert fald stod den fint til festivalens fremragende gourmethotdogs med syltede marinerede løg. Ja, både Schneider Aventinus og Riegeles egen Augustus 8 er klart bedre. Men i forhold til sidstnævntes 50 kr. for 66 cl., så er butiksprisen for denne oprindelige Augustus næsten kun det halve af den nye, og når begge ligger så højt på karakterskalaen, kan man vel som ølentusiast godt tillade sig at skele til udgiften.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset Orange
Anmeldt af Sarek

Fundet i Liva Kolding til 49,50 for 66 cl.

 

Er det en hvedeøl, er det en dobbelt-bock er det en værdig udfordrer til Schneiders Aventinus?

 

Ja det er. Som kæmpefan fan af Aventinus burde det gøre ondt at skrive det, men nej.

Aventinus er stadigvæk noget særligt.

 

Augustus 8 forener både hvedeøllets banan og nellike aromaer med bockøllets fylde og karamelnoter.

De 8 % alkohol er godt skjult.

 

For mig er den øl som øl i kategorien Dobbelt Hvedebock skal op i mod Augustus 8.

Eneste anke jeg har er at øllet er noget rustikt og mangler noget finesse.

 

Aventinus er en af verdens mest fremragende øl, som indeholde hvede og som har dobbelt-bock styrke. Augustus 8 er først og fremmest en weissbier, der er blevet en dobbelt-bock. Jeg håber at det er forklaring nok.

P.s. Jeg kan ikke ud fra Paulaners anmeldelse se om han anmelder Augustus eller Augustus 8

 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rød mahogni
Anmeldt af Paulaner
Augustus 8 er i bryggeriets nye superserie, som jeg smagte flere fra på ølfestivalen 2015. Augustus 8 er en del bedre en bryggeriets oprindelige Augustus på 50 cl. flaske, som den på ingen måde må forveksles med. En nye super Weissenbock påkalder sig straks sammenligning med typens superslagskib Schneider Aventinus. Og, ja Riegele Augustus 8 er her den første øl i typen, som jeg synes har samme klasse. Smagen er karakterfast med stor rund fylde og en velafafbalanceret sødme i forhold til syrligheden og humlingen. Men hvor Aventinus var 50-50 bock og hvedeøl, så en Augustus 8 snarere 60-40. Altså lidt mere Bock end Hvedeøl. Det giver mere rundhed og maltpræg. Her i Augustus 8 er der maltsødme og masser af nuancer af moden banan, karamel, mørk tørret frugt og hvedemalt. Øllet fremtræder diset og lidt lysere end Aventinus i glasset, men ellers er smagsindtrykkene overvejende de samme. Aventinus har endelig fået en værdig konkurrent. Riegeles Augustus 8 er nok mere umiddelbar og lettilgængelig, mens Aventinus føles mere udfordrende i nuancernes fasthed og karakter. Begge fremragende i typen, men Aventinus stadig er i front med et par mulehår. 

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner

Svagt hvidt skum og (i forhold i smagen) en relativ svag syrlig duft af krydret malt. Smagen fremtræder ved første slurk heller ikke videre imponerende. Men den folder sig mere og ud i både fylde og kraft i en maltside med nuancerede indtryk af honning, lys karamel og lidt citrus. Malten suppleres af en aromatisk domineret humling, der dog også rummer en del mere bitre snerpende elementer end normalt i en Maibock. Mundfølelsen er fyldig, syrligsødlig, og alle smagsindtryk klinger ligeværdigt fint ud samlet i en eftersmagen. En lidt atypisk Maibock, der vækker mindelse til en belgisk Triple. Karakteren er fast og nuancerne er gode, men for mig er der en ubalance til den bitre side. Auris er en af de ret få øl, der gør sig bedst direkte fra køleskabet.


Ølanmeldelse nr. 10000 på www.goodbeer.dk
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset brun
Anmeldt af Paulaner
Høj offwhite skumkrone og overdøvende duft af overmoden banan. Smagen tilfører yderligere indtryk af brun farin, kandissukker, gær, sirup, kaffe, mørk karamel og lidt chokolade. Alt sammen krydret med et lille strejf af brændt malt, der læner sig op af en anelse røg. En virkelig tung Dunkelweisse med alle indtryk af frugt og sødme for fuld udblæsning.  Dertil rund og lækker fuldmoden med fravær af kanter og skarphed fra alkohol. Commerzienrat Riegeles Alte Weisse har en lang fyldig gærfed eftersmag med masser af frugt og mørke kandistoner. Topklasse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Eftersom jeg aldrig selv ville ofre nogen festivalpolet på en Stout, rejste jeg flux krav til gruppens ”stoutmaster”, da han returnerede til bordet med sit sorte fluidum. Han har gennem årene for længst blotlagt mine forbehold over for typen og forsøgte da også indædt at bortmane mit attentat mod hans prøveglas ved at messe " Dette tjærelignende fluidum er brygget på jernbanesveller med noter af  pibeudkrads, kreosot og en fuldskarp passende humle". Lige lidt hjalp det ham. Jeg hældte en slat over i mit eget glas og smagte med. Her er så min version:
Brunt skum og duft af kaffe. Det samme element dominerer i smagen, som er suppleret af frugtige noter af chokolade, brændt malt, en smule svesker og et yderst blidt umærkeligt pust af røg. Humlingen er let bitteraromatisk og blid, hvilket giver et fløjlsblødt og blidt rundt smagsindtryk. Netop som jeg foretrækker frem for det høje IBU tal, der i reglen smadrer maltindtrykket for humlefølsomme i den traditionelle typerigtige stout. Mundfølelsen er middel fyldig til fyldig, sødlig og rund. En Stout som typeentusiasten med usvigelig sikkerhed vil proklamere som en tøsestout – men også af den grund lige den rigtige Stout for mig. Til sidst – jeg mindes aldrig så høj en styrke som 10 % svøbt og pakket ind i så bløde gevandter som her.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!