powered by goodbeer.dk
40 Ølanmeldelser
Side 1 af 4 : 1 2 3 4
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Svagt brunt skum og sødlig Porter duft af kaffe og chokolade. Smagen har elementer af mørk chokolade, karamel, kaffe, ristede nødder og en anelse salt lakrids. Hertil kommer lidt cola og en anelse øllebrød. Øllet er velsmagende og fint afbalanceret, men indtrykkene er lidt mudrede og - som det meget oftes ses i tyske portere - lige en tand for søde. Mundfølelsen er fyldig, rund, mild og cremet. På grund af sødmen er Störtebeker Stark-Bier bedst kold lige fra køleskabet og udmærket til en dessert. Øllet er præmieret som en Dunkel Bock 2016, men jeg synes ikke det hører hjemme i denne kategori. Det er en god dessert øl, som mange nok ville give 8 glas, men jeg finder den vel sød.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kobber
Anmeldt af Paulaner
Øllet står flot i glasset med sin kobberfarve og det grove høje beige skum. Duften er sødlig maltet og associerer runde mariekiks og orangeskal. De samme elementer går igen i smagen sammen med lys karamel og lidt honning. En svag aromahumlet og lidt lakrids præger afslutningen, der føles lidt udtørrende i munden. Mundfølelse er sødlig rund og maltet.  Med det tydelige gennemtrængende præg af wienermalt  tillader jeg mig - trods navnet Baltic Lager og den flotte Hansa Kogge for fulde sejl på etiketten - at typebestemme øllet som Wiener. Som sådan fremtræder Störtebeker Baltic-lager lidt fad med sin dominerende sødme. Øllet mangler her friskhed i form af lidt humlekant som modspil.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af tux
Så kom der igen en øl jeg måtte hælde ud. puha den smager af saft, med bitter eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys gullig
Anmeldt af Paulaner
Sjældent har en øl levet så godt op til sit navn som her, hvor der i den grad er oprørt hav i et flot utroligt varigt gullig hvidt skum, der hænger overalt i glasset og en saltet humlet eftersmag, der næsten brænder i svælget og slimhinderne, som når man har slugt et skvæt saltvand efter at have ramt en bølge. Den er kraftigt humlet, ja, men på den gode måde, som jeg altid benævner urteagtig. Det betyder efter min definition, at man kan smage alle nuancer i humlen, lige som når man bider i en bundt nyplukkede saftige krydderurteblade. Her er fine citrus og en rækker andre saftige krydrede nuancer, der virkelig giver en god læskende smagsoplevelse. Malten er lidt underordnet og overdøvet, men den lægger en god bund for humlen og giver et modspil som en god grundfarve. Jo her er havskum, sejlskibe, saltvand og bølger i kuling for alle pengene.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay
En øl brygget med røde hyldebær skal sikkert brygges i Belgien før det giver god mening. Tyske brygmestre bør holde sig til de gode lagertyper som de har langvarig traditon for at mestre. Glüh-Bier er godt eksempel på at man ikke bare kan blande rød hyldebærsaft i en øl og dermed få et godt resultat. Alle øllets gode egenskaber er dræbt i denne øl. Den har et forholdsvist pænt skum, men duften minder mest om hyldebærsaft, og det kan jo også være glimrende hvis det er hyldebærsaft man har købt. Der er slet ingen ølingredienser tilstede i smagen af dette øl, og den er domineret af sød hyldebærsaft med et lille strejf af kanel mod slutningen. Den er helt sikkert ikke gæret med hyldebær, for sødmen afslører tydeligt at gær slet ikke har haft indvirkning i processen. Det er en helt udgæret øl som efter gæring er spædet op med hyldebærsaft. Basisøllet har muligvis været af nogenlunde kvalitet, for indholdet er ifølge etiketten på 5%, så lidt alkoholindhold må der jo have været at tære på. Smagen er frisk og rimelig delikat, men en god frugtøl er det altså bare ikke. Alt for sød, alt for frugtig og alt for lidt ølpræg. Nu kostede den godt nok kun 10 kr. i Getränkeland og bryggeriet har da også valgt at bruge ordet 'biermix' på etiketten, så jeg føler mig ikke helt snydt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Helt klart den bedste i deres serie. Den er meget humlet som en IPA, skulel være tørhumlet med bl.a. cascadehumle, hvilket er meget tydeligt i eftersmagen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orange
Anmeldt af Paulaner
Ved opskænkning breder der sig straks en meget lovende duft af moden banan. Smagen afleverer straks de samme frugtige toner tilsat koriander, gær og de sædvanlige Hefe Weisse herligheder. Hertil kommer interessante herlige orange/mandarintoner, som virkelig klæder denne særdeles velafbalancerede fyldige hvedeøl, som jeg - hvis det havde været blindsmagning - så absolut havde tippet til at være fra Bayern.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Sarek
I det store og hele vil jeg give Pualaner i hans beskrivelse af smagen, men hvad værre er at øllet faktisk skal smage således.

Tyske porter er nogle nærmest vammelsøde nisseølsagtig øl og minder slet ikke om engelske eller nordiske portere og derfor blive mange porter og stouts-fans ubehageligt overrasket når de smager på det tyske sorte fluidum.

Så jeg giver 6.5 glas for en typerigtig tysk porter som smager vammelsød som en tysk porter nu skal.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
En gyselig øl, som mest af alt smager som sød øllebrød overhældt med nisseøl. Duften er som klægt rugbrød og skummet beige og ret så sparsomt. Smagen er kvalmende sød, klistret og maltpræget med rugbrødstoner og lidt karamel over for et helt utilstrækkeligt modspil i humle og procenter til at afbalancere sødmen. Det her forekommer mig mere som maltsodavand end Porter. Det positive er, at øllet trods alt smager af gode råvarer uden fx glucose, derfor de 3 glas - men balancen mellem elementerne!, gud fri mig!

Min hidtil eneste erfaring med tysk Porter har været Schönram Porter, som jeg gav 10 glas. Jeg har her åbenbart ramt to yderpunkter, men forstår nu, at Störtebeker Porter er mainstream i den tyske Porter. Oven på den oplysning er lysten unægteligt kølnet mhp. nye forsøg.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Medium humlet og medium maltet i en ret flad maltside, hvor der med meget god vilje svagt kan skelnes en smule sammenmudrede græs, korn og citrustoner plus en hel del gammel stenkælder. Humlingen er urteagtig og en del udtørrende. Mig slår den ikke ihjel med sin bitterhed, som virker ret nuancefattig i sin enstonighed. Ja, stilen er sydtysk og desværre ikke for mig specielt ophidsende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 4 : 1 2 3 4

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250404 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95720


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!