Opskænkningen skal foregå nænsomt da den skummer rimeligt kraftigt. Men ud af flasken kommer en flot gylden øl med et masivt flot hvidt skum. Skumhatten forsvinder ikke og bliver altså hængende i glasset. Duften er meget blomsterrig og frugbar, og pirrer næseborrene. Og er man til øl med bitter humle, så er det her altså lige sagen. For selvom den er krydret med en god buket blomst og frugtsmag, så er humlen virkelig trumfen. Smagfuld spændende og ikke kedelig. God mundfylde med en tør eftersmag.
Hvis denne øl virkelig har fanget essensen af efteråret, har der ikke været mange solskinstime det efterår. For den er godt nok sur.
Under den overvældende syrlighed kan jeg fornemmer en pæn maltet øl med en spinkel maltprofil, men den er sgu´for sur. Jeg håber at jeg har fået et fejlbryg.
jeg havde lavet lasagne, hvilket denne øl viser sig at være et ganske godt akkompagnement til. Øllet er ley syrligt og måske mere i stil med Belgisk rød/sur ale end en klassisk Engelsk Brown Ale ? Jeg kan i hvert fald ikke lade være med at drage paralleler til Rodenbach's mesterstykke. Denne her har dog ikke samme klasse.
Ellers så byder den på nødder og syrlig frugt. Har en let krop og syrlig finish.
Øllet er sort med moderat nougatfarvet skumkrone. Den er en videreudvikling af bryggeriets Sustenance Black Beer, som blev utrolig populær på meget kort tid. Man fik så den idé at fadlagre den i 11 måneder i bourbontønder og resultatet er en smuk sort øl der dufter af egetræ, vanille, bourbon og lidt røg. Første duftindtryk sender mig straks tilbage til en af mine yndlingsøl, Innis & Gunn, som jeg desværre aldrig støder på i butikkerne længere. Smagen er svag bourbon med egetræstøndernes tydelige smag af frisk træ, lidt syre og lidt vanillesødme. Dertil kommer schwarzbierens lakridssmag som er tydelig og langvarig. Den har en tilbagetrukken humlebitterhed som forlænger eftersmagen af lakrids og vanille i skøn forening. Der er ikke meget rest af schwarzbier tilbage i denne øl, for det er istedet blevet en lidt underlig lagerøl som læner sig tættere op af hvad man nok ville kalde en strong ale. Den er meget fyldig og har måske til tider lidt for meget 'bourbon barrel'. Jeg ville gerne have oplevet lidt mere schwarzbier bag facaden. Måske en kortere lagring i egetræ havde påvirket den anderledes? Svaret får jeg aldrig, men kan konstatere at den smager vældig godt.
En Imperial Stout brygget med Johannesbrød det har jeg ikke smagt, faktisk så vej jeg ikke lige hvordan denne store bønne lignede afgrøde smager. Men nu til øllet. Det er en varm og fyldig stout med godt med ristet malt, tydelige spor efter kaffe, lakrids og brændt karamel. Der er noget creamet over øllet, en smag af brød af ubestemmelig slags som bløder nuancerne fint op.
Dens finish er humlet kaffesmag, som en stærk kop kaffe der er blevet kold, tilsat bitter humle.
Jeg er i syv sind med hensyn til hvordan min samlede vurdering til denne øl skal være, på på den ene side er den da rigtig god, men på den anden side så er den heller ikke noget særligt når man sammenligner den med andre af samme type. Så jeg synes ikke at den kan komme længere op en 8 glas.
Ristet, kaffe, karamel, noter af nødder og rosiner. Finish er brændt og ristet med et humlet punktum.
Hvedeøls stil med fersken smag, let creamet så den lever fint op til sit navn. et meget usædvanligt bryg med en god frugtrig aroma og sødme. Den afsluttes med en usædvanlig eftersmag af karamel og lakrids konfekt, nogen vil sikkert sige Labre Larver fra Haribo. Men hvad kan men forvente sig af et bryg hvor der er tilsat laktose ??
Uhm. Har alt hvad man kan forlange af en porter. Kaffe, lakrids og lidt mørk chokolade. Lang eftersmag af kold kaffe.
Ingefæren giver en delikat aroma i denne ale. I smagen er ingefæren ikke så markant som man kunne forvente i forhold til aromaen, men den efterlader dog en svag krydret tone i eftersmagen. Dette er en ale der er krydret med mange forskellige smagsnuancer. Rugen tilføjer en sprød fyldighed, lidt henad af lyst rugbrød. Det er en noget anderledes ale, som er meget vanskelig at beskrive i en rækkefølge hvor ca. 15 smagsprøver har været serveret forinden. Det er helt sikkert en øl som jeg vil fordybe mig i på et senere tidspunkt, hvis jeg skulle være heldig at støde på den igen.
|
I Databasen: 12206 Anmeldelser af 267300 øl fra 247 lande og 12869 bryggerier. Billeder: 102381 |
Bliv medlem af www.goodbeer.dk
www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.
Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.
For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:
Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.
Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).
Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.
Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder
Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)
Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.
Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:
Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.
Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.
Venlig hilsen
webmaster / Lars Jensen
10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.
9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.
8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.
7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.
6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.
5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.
4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.
3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.
2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.
0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!