powered by goodbeer.dk
51 Ølanmeldelser
Side 1 af 6 : 1 2 3 4 5 6
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt skum og krydret sødlig honningkrydret "kælderduft". Ja, de store i bryggerier München - Paulaner og Franziskaner - har inden for de sidste to år lanceret en Kellerbier eller Zwickl. En type som kan udarte sig meget forskellig fra bryggeri til bryggeri. Kellerbier har man - egentlig forbavsende - ikke har haft i sortimentet hos de to bryggerier tidligere. Men som Paulaner dog i og med ægteskabet med Hacker-Pschoor har ladet sig repræsentere af 1417 Kellerbier. Franziskaners bud i typen er efter min vurdering noget kikset, mens Paulaner Zwickl her rammer tættere på. Der er tale om en fyldig Kellerbier med en vis sødme med lækker honningpræget maltside, som så modsvares af en behersket aromatisk humling. Det mest spændende er dog præget af den spontangærede tilblivelse. Her er der masser af stenkælder, nostalgi og historisk vingesus med typens bedste karakteristika i form af velsmagende kældermug og en flot lille atmosfæremættet nostalgisk 40 cl. flaske. Dog savner jeg den friske syrlighed, som udgør den perfekte afbalancering i Hacker-Pschoors Kellerbier. Denne, Mönchshofs Kellerbier og især da St. Georgen Bräus suveræne typeklassiker er stadig mine favoritter i Kellerbier typen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Sarek

Få har siddet så suveræn på tronen i sin klasse, som Aventinus har gjort i Hvedebocks klasse.

Derfor er det spændende når et andet velrenomeret mærke tager kampen op.

Team Paulaner, der selv har en ubesejret mester, nemlig Salvator, sender i et begrænset oplag deres Braumeister Edition No.3 Bockiger Bazi i ringen.

1. runde. Farven. Bazi er en anelse mørkere i farven. Uafgjort

". RundeSkum: Flot cafe lait farvet skum som svinder ind og efterlader en 2 milimeter tykt skumlåg på øllet. Lige som Aventinus. Igen Uafgjort.

3. Runde smagen: Den første store slagudveksling efter de to første rundes "se hinanden an". Bazi trækker kraftigere end Aventinus på de klassiske hvedeøls noter, men samtidige er der godt med frugt i smagen. Aventinus er mere fyldig og har en tydeligere smag af frugt og nødder. En pæn men ikke overbevisende runde til Aventinus.

Runde 4. Styrken: Sikkert sejr til Aventinus med dens 8% mod Bazi´s 6.7%.

 

Samlet sejr til Aventinus på teknisk knock-out. Aventinus vinder på sin styrke og fylde, hvilket er naturligt da den er en dobbelt hvedebock og dermed i en vægtklasse over Bazi. Men ikke et ueffen forsøg fra Team Paulaner, der måske godt kunne have forsøgt at lave en direkte udfordre i Aventinus´s vægtklasse.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Sarek
Måske begår jeg justitsmord når jeg smage denne klassiker lige efter Weihenstephaners Hefe Weissbier, men på den anden side får Paulaner gode anmeldeser så den burde kunne klare det.

Skumlaget er tykt og duften helt weissbier-agtig. Igen de klassiske weissbier smagsnoter som nelliker og skumbanan.
Ikke helt så fyldig som Weihenstephaner men mindre kan også gøre det.

Paulaner er industriøl lige som eksempelvis Leffe og det på et højt plan.

Weihenstephan vinder klart og knapt over Paulaner. Klart fordi W bare er bedre og knapt fordi P ikke er langt bagefter.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af Munken
Rettet fra 7½ til 8½ efter gensmagning af denne og andre bocks.

Fik den fra fad på hvad der skulle blive en våd aften, så denne anmeldelse er også med forbehold, men jeg havde ingen problemer med at drikke 2 glas. Måske var det køligheden, der svækkede sødmen, for den virkede ikke overvældende som nogle skriver, men i behagelig balance. Måske lidt bedre end aftenens leffe, i hvert fald mindre vinøs. Når man ikke har spist voldsomt meget til aften, er sådan en øl nok ganske passende.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af pibeib
Flot dobbeltbock fra München. De 7.9% fornægter sig ikke, for det er en rigtig kraftig øl med bred smag. Måske ikke så raffineret men yderst velsmagende. Maltsmagen er fremtrædende, som den skal være i en Bock. Der næst en lækker sødme med tørret frugt og nødder. Temmelig sød faktisk, men smagen rundes flot af af både bitter og aromatisk humle. Kan du lide Bock er dette dobbelt så godt!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kloak dis
Anmeldt af Munken
For Paulaner gælder det omvendte af Indslev: Den almindelige Hefe er bedre end den dunkle. Denne her er dog stadig en glimrende tår og med en dejligt saftigt bid, men ikke med Indslev Mørk Hvedes fuldfede smagsfylde. Kan pt fås i Mad og Vin i Magasin, der også har La Trappe Dubbel til overkommelig pris.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af tattooz
Meget kan man tage på sig, så det gjorde så jeg på min årlige tur i Bayern. Et besøg på Hacker-Haus i München bød bl.a. på denne øl fra Paulaner. En øl der blev ind begrebet af dobbelbock. Det er en fremragende varm og sødlig bock, men det er ikke den bedste fra det herlige Bayern. Reutberger laver en der er en træskolængde bedre synes jeg. Men når det så er sagt, så er det bestemt en varmblodig og spændende øl, som har en masse lækker smag at byde på. 

Ikke underligt at netop denne øltype er blevet så populær, for det er smag og karakter for alle skillingerne. 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Pæn gylden farve og kraftigt lækkert cremet hvidt skum. Duften er maltet og en smule kogt. Et moment der desværre går igen i mange alkoholfri øl. Smagen er rund frugtig middelfyldig med en fin lidt bolsjeagtig sødlighed. Humlingen er let og aromatisk krydret med en lille snert af saftig sød lakrids til sidst. God i sin type men den kogte snert i både smag og duft er her som i de fleste alkoholfri øl lidt af en forbandelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Teejay
Den klassiske doppelbock har en kendt historie, som ingen andre anmeldere har valgt at skrive om på Goodbeer.dk, så derfor kommer den her, med forbehold fordi jeg skriver ud fra hvad jeg mener at kunne huske at have læst.

Engang for rigtig mange år siden havde de katolske Paulaner munke i bayern et problem. Hvert år ved påsketid blev der indført faste i flere uger. Fasten forbød munkene at indtage mad, men man måtte godt drikke væske. Paulaner munkene havde tradition for at brygge øl, så en opfindsom munk fik en idé til en ekstra fyldig og stærk øl, som kunne give dem næring når nu man ikke måtte indtage fødevarer. Det blev til den første doppelbock i verden og munkene på Paulaner klostret led absolut ingen nød under fasten. Faktisk havde de det så muntert at rygtet om denne nye øl hurtigt nåede vatikanet i Rom. Vatikanet måtte straks undersøge hvad det var som disse munke drak, for der var da helt sikkert tale om en klar overtrædelse af fasten. Man bad derfor om at få fragtet en tønde af dette øl til vatikanet, og da datidens eneste transportmidler var hestevogn, så tog det naturligvis lang tid at få fragtet øltønden med doppelbock til Rom. Da det endelig nåede frem var øllet blevet surt og udrikkeligt, så derfor vurderede man at det næsten var selvpineri at munkene i Bayern kunne drikke dette stads, og det var bestemt ikke et brud på den katolske faste. Altså fortsatte munkene med at brygge deres påskeøl, som de navngav Salvator, efter den katolske helgen St. Francis af Paula som havde stiftet Paulaner munkeordenen. Mange år efter blev munkenes ølbrygning delvist kommercialiseret og omverdenen kunne stifte bekendtskab med Salvator. Den blev med det samme en fantastisk succes og mange brygmestre i hele Tyskland bryggede Salvator-øl til næsten alle højtider. Senere fik Paulaner munkene eneret på navnet Salvator, og alle andre bryggerier måtte ændre navnet på den populære øl. Idag hedder mange doppelbock stadig noget der ender på -ator, f.eks. Dominator, Accelerator o.s.v.

Min anmeldelse af denne doppelbock skal nok ses i lyset af at historien har ændret en del ting siden. Det er nemlig ikke den bedste doppelbock jeg har smagt, selvom den er doppelbockens fader. Farven er smuk mørk ravfarvet og skumkronen er sparsom, men 7.9% alkohol er normalt heller ikke overvældende skummende. Smagen er farinsød med dejlig behagelige brændte maltnoter. Lette sødlige frugtnoter blander sig fint med mørk overvældende karamel. Det er en maltsød øl, som har en sprød og lække fylde. Jeg har engang beskrevet hvad jeg mener når en bockøl er sprød, så hvis du vil have det nærmere defineret må du selv gennemlæse alle mine anmeldelser indtil du finde den rette. Denne doppelbock er sprød, det smages tydeligt at den har fået lidt mere af det hele (malt og humle), men er tungest på maltsiden. Anvendelse af meget malt giver højere procenter, og det er lige præcis sådan en doppelbock skal være. Tung, fyldig, sød og berusende. Doppelbocken er og bliver min favorit øltype, så jeg kan næsten kun afslutte denne ølanmeldelse med et citat fra dansk-amerikaneren Ole Henriksen: I LOOVE IT !!!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En meget markant sødlig maltet smag, der dækker fint over de mange procenter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 6 : 1 2 3 4 5 6

I Databasen: 12206 Anmeldelser af 267300 øl fra 247 lande og 12869 bryggerier. Billeder: 102381


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!