powered by goodbeer.dk
70 Ølanmeldelser
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Kraftigt grovdsporet skum og en aroma af mørk karamelmalt og letristet malt. Smagen er sødlig med mange noter af tørret frugt. Endvidere har den en lille smule smag af kaffe og også lidt røgmalt. Der har ingen tydelig smag af de velkendte julekrydderier og i helheden er det en noget samenrodet øl med en udemærket smag. Jeg kunne godt savne lidt nuanceret bitterhumle i eftersmagen for at balancere sødmen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rosa
Anmeldt af reneac
rigtig flot rød farve i glasset, og den dufter dejlig frisk af sommer og smager af friske rødlige frugt, en dejlig let drikkelige sommerøl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Lidt atypisk Triple med masser af Leffes karakteristiske ølgær, et utroligt holdbart cremet hvidt skum og duft af - ja en del koriander, orangeskal og gær. Det atypiske består i, at typens normate citrussyrlig bitterhed næsten glimrer med sit fravær. Humlen er dog til stede med et lidt mudret men velafbalanceret bitteraromatisk medspil til sødmen. Malten består af en rund lidt bolsjepræget lys karamel med søde orangenuancer. Øllet har en massiv mundfylde. En fylde, der virker direkte mættende med det dominerende gær- og korianderislæt, som sender en fristende sky af duftindtryk ud i forbindelse med ophældningen. Belgisk i et og alt så det vil noget. Men Leffe Triple mangler i sin massive fremtræden lige de sidste forfinede nuancer og den sidste læskende friskhed i at nå niveauet i fx Achel Blond, Gouden Carolus Triple og Bernardus Triple.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orange rød
Anmeldt af baaj
Frisk lidt fyrreagtig duft og med hvidt skum

En sød øl som smager af hyldebærsaft

Eftersmagen er svagt hyldebærsaft-agtig

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
Dejlig øl, smager som leffe man er ikke i tvivl om hvad der er i glaset men samtidigt er der lige skruket lidt op for det hele
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af Munken
Ja, en udmærket sag med pænt skum, der lige mangler det sidste i at være i eliten af belgiske juleøl. En sikker investering, som de fleste Leffe..
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Den ligger sig meget op ad de andre belgiske øl, i hvert fald med hensyn til gærsmagen. Den er måske en lille smule mere spritet i det.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Munken
Lad så endelig denne komme på med et gennemsnit! Jeg er jo næsten Leffes ambassadør her på siden, for selvom det er "industri-øl" er niveauet altså langt højere end hvad den danske "industri" kan præstere.

Denne her minder mig meget om Bosteels Kwak, som jeg har anmeldt for nylig. Flot ravfarvet med beige skum, der holder sig cirka som man kan forvente af 9%. Dejlig fløjslblød fornemmelse i munden, og altså mere malt end frugt. En tysk belgier som Kwak i nærheden af stærk lys bock (EKU 28). Altså lækker lys øllebrød, men måske også en lille smule sprittet uden at det generer.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
Kvalitet fornægter sig ikke. den smager af den klassiske belgiske gær, og har en frisk maltet smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Munken
Det giver ikke meget street credit at gå ind i en specialbutik og bestille en Leffe, men eftersom supermarkeder ikke lige sælger andet end brune og blonde, er det nogle gange nødvendigt. Paulaner beskriver den fint, men pilsneragtig vil jeg nu ikke kalde den. Snarere en mellemting mellem Leffe Blonde og Leffe Tripel. Den er bitter og frugtig, men ikke på tripel-niveau. Mindre kan gøre det, og jeg synes det er en dejlig øl. Jeg køber den næppe igen, for jeg foretrækker at gå hele vejen til tripel, hvis jeg er i det humør, og prisen er den samme her i DK.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!