powered by goodbeer.dk
37 Ølanmeldelser
Side 1 af 4 : 1 2 3 4
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
En vidunderlig læskende Blond i form af en lidt mildere humlet og lidt mindre alkoholrig udgave af den oprindelige Duvel. Skummet er højt og finporet hvidt og ophældningen udsender en kraftig aromatisk sødlig humlet duft, der øjeblikkelig både røber kvalitet og får tænderne til at løbe i vand. Den første slurk bekræfter alle gode forventninger. Friskhed og fylde går hånd i hånd. En rund lækker maltside, som jeg næsten mistænker for at indeholde hvede og en lidt bolsjeagtig frugt. Humlen supplerer med et bredt spektre af aroma og bitterhed. Citrus, orange, grape, frisk moden ananas og lidt ubestemmelig tropisk frugt. Alt sammen i en utrolig lækker smørrund perfekt helhed. Typen ligger mellem Blond og Triple og minder mest af alt som en veldrejet nuanceret feminin udgave af Bryggeriets klassiske Duvel serie. Perfekt jubilæumsøl, som man kun kan ønsker glider ind i det faste sortiment.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
en dejlig øl, der smager lige sådan som den skal og med dejlig høj alkohol uden du kan smage det
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
En oplevelse som bestemt var værd at stå i kø for på ølfestvalen men ikke i forhold til den pris, en hel flaske koster. Den nyåbnede enlige flaske gav i glasset et svagt offwhite skum og en maltet krydret duft. Smagen var tydeligt præget af lagringen på bourbonfad. Fyldig og sødlig og meget rund. Dertil ret forbavsende afdæmpet den normale Duvels humling med hints af vanilje og whiskey fra egetræet og nuancerne og skarpheden er afløst af en alkoholisk varme. Mundfølelsen er meget poleret og efterlader mere alkoholisk og hedvinsvagtig varme end humlebitterhed i den lange eftersmag. Prisen? set på nettet til 270 kr.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Overdoseret humle i en øl er for mig en forbandelse og en profanering af øllets sjæl. Men en velafbalanceret humling som er nuanceret i sine smagsindtryk og som samtidig lader maltsiden fungere som andet og mere end fundament. Det er faktisk en bryggerkunst lig et velkomponeret musikstykke. Grænsen kan være individuel fra smagsløg til smagsløg. En fællesnævner på højeste niveau, hvor alle kan være med, kan derfor være svær at opnå. Men her vurderer jeg, at målet er nået. Duvel Tripel Hop 2017 har en forbavsende rund og nuanceret urtefrisk humling med toner af citrus og en væld af eksotisk indtryk, som trykker på alle tangenter og i den grad viser, hvad en kvalitativ optimal humling potentielt formår. Hertil kommer, at de næste 10 % ikke mærkes umiddelbart. Men at de er der, det mærkes, når flasken er tom. Jo, Duvel lever også i denne udgave op til sit navn som den fristende djævel i engleklæder, som den er beskrevet under den almindelige Duvel. Intet under, at denne øl, der startede som årgangsøl 2017, nu ser ud til at være indgået permanent i Duvel Moortgats sortiment.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af pibeib
Årets Triple Hop er, som Duvel altid er, en lys, let uklar bryg med flot, hvid skumtop. Duften er forførende med frugtige citrusnoter. I munden er den mere fyldig end "standard" Duvel, men stadig frisk og let syrlig. Den tilsatte Equinox aromahumle giver en ekstra smagsdimension i form af grape og grøn peber. Desuden er smagsindtrykket en smule fyldigere end den almindelige Duvel og med lidt højere bitterhed, som mærkes helt til sidst. Smagen bliver i øvrigt hængende i munden i rigtig lang tid. Trods de 9,5% er dette en letdrikkelig nydelse som man let forfalder til at nyde i store mængder. En virkelig velkomponeret og flot ren bryg som klart kan anbefales. Især yndere af IPA bør unde sig selv at prøve dette bud på, hvordan en Strong Ale kan gøres rigtig elegant med store mængder af god aromahumle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset rav
Anmeldt af Paulaner
Denne IBU bombe købt jeg for for ½ år siden som en lille udfordring mht. at flytte mine egne grænser. Men IBU er åbenbart ikke bare IBU, for denne japanske Sorachi Ace humle kunne jeg bare lappe i mig. Aromaen gik lige ind på mine smagsløg frem for bitterheden. Alt sammen som et festfyrværkeri af citrusprægede smagsindtryk tilsat yderligere aromatiske præg af forskelligt krydderi i form af tropisk frugt. Skummet er formidabelt i en konsistens som hårdt pisket æggehvide. Maltbunden er den samme som den normale Duvel, som er en af de belgiere, jeg aldrig bliver træt af. Resultatet samlet set perfekt gærrundt, fyldigt og friskt med fine skjulte procenter på hele 9.5. Hertil en herlig oplevelse af, hvordan en nuanceret humle i den grad kan spille op til festfyrværkeri i en smagsoplevelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Munken
Fra en kiosk i Nyhavn (kbh) med et overraskende godt øludvalg. Skovbærene ligger fint i baggrunden sammen med det andet. Er ganske enig med f.eks. Paulaner. Som dubbel er den helt i mål, selvom den ikke er så berømt som visse andre. Balancen er lige hvor den skal være for typen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset lys orange
Anmeldt af Munken
En af de stærke tripler med sine 10%, men det mærkes kun som en dejlig varme. Øllet er på alle måder flot og velkomponeret. En blanding af lys frugtsyrlighed, malt og humle, hvor den ene part ikke overdøver den anden. Den minder mig om Reinaert grand Cru, der havde samme varme og harmoni, så det glider stille og stabilt hen over ganen, og lige ned i blodet. Farligt forførende feminin øl {#emotions_dlg.happy}

PS: jeg skal måske sige, at det er kandidat til at komme på toplisten over mine favorit-tripler, hvor foreløbigt er Tongerlo Prior, Leffe, Gouden Carolus, Karmeliet, Achel og Corsendonk, La Trappe - og dem jeg har glemt!

PPS: det ville være fedt, hvis webmaster kunne lave det sådan at man for hver bruger kunne se hans favoritter i hver øltype!!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af tux
Den smager ikke meget af Duvel, men har en smag helt over i IPA dog med smagen af belgisk gær. En ren win-win Smile
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En god fyldig smag, lidt belgisk gær over den, og en del humle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 4 : 1 2 3 4

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!