Købt i systembolaget i Malmø og smagt for et par uger siden side om side med en benediktiner fra Rema 1000. Flot duft, pænt skum og en glød der lover en god tørstslukker. Og det bliver holdt. De krydrede banantoner er markant til stede, så der er ingen tvivl om identiteten som weissbier. Faktisk er det mere udpræget end hos benediktineren, der til gengæld har en mere fyldig maltside. I denne er der ikke megen fylde. Det er en let, men aromatisk sag, men så meget bedre tørstslukker, og jeg tror den nu er nummer et på min liste til netop det formål på en varm dag.
19/11-2011: Så tog jeg alligevel hul på denne efter weissbier-fanatikeren Paulaners mening bedste dunkelweisse. ER den så bedre end Keiler? Jeg ved det ikke, men god er den, så lad mig bare holde mig lidt under P. Den er lysere, mildere, mere cremet og tættere på en normal hefe weiss end på en almindelig dunkel. Begge 2 er super kvalitet, må lige hen og hæve Keiler lidt efter en tår mere.. Hvis økonomien og tiden tillod det, ville begge have fast plads i min kælder
Maisel er opret næsten lige glas hvor weissbier-glassets karakteristiske kuppel på toppen af glasset kun lige anes. Erdinger er helt typerigtig men mit blev Aventinus der har en større åbening, som jeg tror er bedre til en forhåbentlig smagfuld øl.
Yes. Det er en rigtig lækker hvedeøl. Gode fyldige smagsnoter af nelliker og banan. Rigtig god mundfylde.
Smager som en weissbier skal smage bare mere fyldig.
Jeg skal smage en Paulaner bagefter. Jeg er bange for at Paulaner for en gangs skyld vil falde igennem.
Flot sne-gnistrende knitrende hvidt weissbier skum, hvis holdbarhed virkelig slider på tålmodigheden, for man vil jo også gerne komme til øllet, Fristende duft af banan og grøn hvede med et strejf af syrlig annanas. Smagen, hvor hvedemaltens blødhed i den grad spiller første violin sammen med de grønne hvedetoner, er domineret af banan i en grad, at man næsten smager trådene langs frugtens side. Smagen er fyldig og lækker med typens sædvanlige humling, nelliker og koriandertoner i lidt afdæmpet grad, som til sidst slutter af i kombination med et spændende drys friskkværnet peber. Hvor de forskellige smagsindtryk dog her i dette mesterværk stemmer fornemt sammen. Ikke den mest fyldige, men en utrolig lækker Hefe Weisse, som i den grad har fortjent førstepladsen for typen på ratebeers tyske top ti liste. Perfekt simpelthen!
Og så skylder jeg vist efterhånden et svar på, hvad min så ofte anvendte smagsbeskrivelse grøn hvede betyder. Det er smagen af bløde hvedekerner med deres indhold af mælkehvid saft fra umodne hvedeaks, som nyligt plukket tygges i kanten af en grøn hvedemark en varm sommerdag. Er man opvokset på landet, så kender man både smagen og oplevelsen. Naturindtrykket huskes ligesom den herlige saftige lidt bananprægede smag, som disse bløde grønne kerner har. Jo, barndommen kan så sandelig rumme andet end traumer! Det skulle da lige være med mindre, man da kan betegne en senere solid og vedvarende kærlighed til Weissbier som et traume.
|
I Databasen: 12204 Anmeldelser af 267300 øl fra 247 lande og 12869 bryggerier. Billeder: 102381 |
Bliv medlem af www.goodbeer.dk
www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.
Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.
For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:
Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.
Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).
Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.
Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder
Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)
Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.
Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:
Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.
Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.
Venlig hilsen
webmaster / Lars Jensen
10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.
9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.
8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.
7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.
6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.
5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.
4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.
3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.
2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.
0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!