powered by goodbeer.dk
5 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Rigtig fin humleøl, med noter af citrus og humle, lige som det skal være. Den tørre eftersmag er der også, så er det jo bare med at drikke noget mere til den tørre plet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød Rav
Anmeldt af Sarek

Først en tak til Maria for at jeg blandt andet måtte få denne øl med hjem, da vores lille ølsmagning i det nordjydske måtte aflyses.

For det er en perle. Kraftig duft af aromahumler, citrus og blomster. Fyldig maltet smag med med en perfekt afbalanceret bitterhed. I like it.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Uklar rød ravfarvet
Anmeldt af Sarek

Jeg smagte også øllet på EBF, men huskede den ikke specielt (muligvis fordi det var sent på aftenen, og der var blevet smagt meget øl inden da). Købte dog en flaske hos Per i Langesø Brugs (fantastisk sted for ølkender), da jeg var forbi i anden anledning.

Flasken har stået i min kælderen i et par måneder nu, men nu skulle den smages.

Lad det være sagt med det samme . Dette er stærkt øl. I en blindsmagning ville man måske ikke gætte på 20 %, men at %-tallet er to-chifret ville ingen være i tvivl om.

Massiv sødme. Klart med den mængde malt som er nødvendig for så højt en alkohol-procent. Markant bitterhed fra humlen for at afbalancere sødmen, dog uden de florale noter som IPA ellers er kendt for. Masser af frugt, primært rosiner, i smagen, og et lille syrligt snert for at runde øllet af.

Advarsel!!! Dette bør ikke være den første special-øl du smager, ej heller nummer 10. Måske nummer 25, men nok nærmere omkring nummer 50. Og kun hvis du er til stærke øl.

Det er ikke en godnatøl. Det er en sovepille i flydende form.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Ravfarvet
Anmeldt af gbjensen

Smagt på EBF-2008
Denne øl er nok den stærkeste øl som jeg har smagt. Normalt er jeg lidt tilbageholdene over for disse ekstreme øl, hvor der er brugt mere af det hele, især de ekstremt humlede øl. Så det var med stor spænding at jeg lagde næse, gane og hals til denne øl på ikke mindre end 20%
Den er meget fyldig, dejlig humlet og har en viniøs smag. Kroppen har en stor fylde og varme. En vis syrlighed finder jeg også. Den er stærk men faktisk ikke særlig sprittet. Det er som at nyde en god dessert vin. Kort sagt komplet og perfekt.

Det er helt sikkert en øl jeg vil købe når / hvis lejligheden byder sig!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys rav
Anmeldt af Teejay

Smagt på EBF-2008: Helt ude i det ekstreme fandt vi (Webmaster og jeg) denne IPA på hele 20%. Personligt forventede jeg en nærmest udrikkelig IPA, men nysgerrighed var drivkraften bag dette valg. Skummet er nogenlunde; flot og delvis vedvarende. Den har en god aromahumle iblandet lidt citrus, og med mit ringe kendskab vil jeg gætte på amerikansk Amarillo-humle. Smagen er meget vinøs med tydelig aroma af svedske og abrikos samt en bismag af citrus. Selvfølgelig har den også en stor fyldig humlesmag, men slet ikke så humlet som forventet af en IPA. Trods den enorme alkohol er denne ikke særdeles markeret, bortset fra en god varmende fornemmelse. Den er yderst velsmagende og en fantastisk overraskelse.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11327 Anmeldelser af 219034 øl fra 246 lande og 11988 bryggerier. Billeder: 85889


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!