powered by goodbeer.dk
Øl: Innis & Gunn Winter Treacle Porter Oak Aged Beer
Bryggeri: Innis & Gunn
Land: Skotland
Dato: 02/11-2012
Bruger: Teejay
Alkohol : 7.40 %
 
Kommerciel beskrivelse mangler
Der er 4 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mahogni
Anmeldt af Teejay
Innis & Gunn har specialiseret sig i fadlagrede ale, og deres Oak Aged Beer har altid været en af mine foretrukne ales når jeg blot trænger til selvforkælelse. Desværre forsvandt Innis & Gunn fra ølhylderne for nogle år siden, men heldigvis ses de med mellemrum igen. Man kan være heldig at finde både Oak Aged Beer og Rum Cask på Netto's hylder, oven i købet til favorable priser.

Winter Treacle bevæger sig klart på grænsen af hvad man forventer af en porter. Det skyldes måske fadlagringen som overskygger dens porterkarakter i nogen grad. Skumkronen er stabil, men hurtigt svindende til et tyndt lag. Aromaen er fyldig og indeholder lidt tung karamel som man ofte også finder i whisky'ens aroma. Noter af mørk chokolade og tung mørk frugt stiger også fra glasset sammen med duften af skov som i denne ale selvfølgelig stammer fra det egetræsfad hvori den har lagret. Smagen er opløftende og trækker den i tydelig retning af en porter. Meget sammensat smag af mørk chokolade, lidt kaffe, svesker, kandis, røg/tobak og en tydelig hårdtristet malt sætter lidt brændt kant på det hele. Man skal virkelig koncentrere sig for at finde alle dens smagsnuancer, men til alt held er karboneringen lav i Winter Tracle, og det hjælper gevaldigt til en fuld nydelse af de mange smagselementer som den indeholder. Humlen træder kun ind med en ganske lille og næsten anonym bitterhed, og i denne ale er det et stort plus at dens mange lækre nuancer ikke overdøves mod slutningen. Lang tydelig eftersmag med egetræsfadets lidt vanilje- og lakridsagtige smag danner en sublim afslutning på dette festfyrværkeri af fuldendthed. Jeg er overvældet.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
Endnu en øl fra Innis der smager af whisky, specielt i en øl. Ellers en god porter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af baaj
Dejlig maltet krydret duft, måske en anelse whiskey over den.

Ikke megen kulsyre og dermed heller ikke meget skum

Krydret smag - igen lidt whiskey agtigt over den

Lang eftersmag og kun lidt humlet

Den varmer godt

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: klar mahogni
Anmeldt af Paulaner
En overraskende herlig øl for mig, der havde besluttet at udsætte mine porterfjendske grænser for en test. Klar gnistrende brun mahognifarve, pænt middelflygtigt lysebrunt skum og brændt maltet duft. Smagen fornægter ikke kendetegnene for bryggeriets øvrige generelt fine øl. En hel del sødlige fadtoner fra lagermedier af whisky- eller romtønder af egetræ og en svag blød karbonisering. Nærmere beskrevet er smagen derudover mere som en bayersk dunkel end en porter. En frugtig dunkel med de sædvanlige toner af kaffe, kandis og brændt malt tilsat lidt lakrids, chokolade og med meget god vilje måske også en anelse røg. Humlingen er meget behersket og aromatisk krydret. 7.4 % ja, de mærkes kun som en varm hygge i kroppen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11290 Anmeldelser af 217769 øl fra 246 lande og 11938 bryggerier. Billeder: 85435


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!