powered by goodbeer.dk
Øl: Ulrik Wilbek Dubbel
Bryggeri: Viborg Bryghus
Land: Danmark
Dato: 10/10-2012
Bruger: Teejay
Alkohol : 8.00 %
 
Klassisk, belgisk munkeøl. Duften har varme, frugtagtige nuancer fra brugen af den ægte, belgiske trappistgær. Fyldig, let sødlig smag, der tager til i styrke og tilføjes yderligere smagsindtryk af f.eks. blommer.
Ulrik Wilbek - ikke blot en anerkendt håndboldtræner, men også ølkender og en elsker af belgisk trappistøl, som munkene har brygget det i århundreder. Da han fik mulighed for at skabe sin egen øl sammen med brygmesteren på Viborg Bryghus, var valget derfor let.
Det blev til denne ”munkeøl” med belgisk smag.
Der er 6 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Brun
Anmeldt af Teejay
Der har været noget debat om hvorvidt denne dubbel man i sidste måned kunne få på tilbud i Netto, var forandret på humlesiden i forhold til den oprindelige Ulrik Wilbek Dubbel. Jeg har holdt mig neutral i debatten, for det er første gang jeg smager denne dubbel, så mit sammenligningsgrundlag er lig nul.

Skumkronen er flot råhvid og holdbar. Sveske, mørkt rugbrød og tørret frugt præger aromaen. Smagen er ganske kortvarigt maltet med karamel og førnævnte tørrede frugter, men ret hurtigt træder en citrussyrlig humlet bitterhed frem og ødelægger lidt den forventning man havde til øltypen dubbel. Venter man lidt vænner smagsløgene sig langsomt og ved næste tår opfatter man bedre øllets fyldighed i form af brun farin, ristet malt, karamel og krydderier. Men ret hurtigt overtager den dominerende humle igen, og havde det så blot været en velsmagende blid humle havde det sikkert passet bedre sammen. Humlen i denne dubbel smager mere bittersurt og besk, så helhedsindtrykket bliver for mig en øl som altså ikke smager særlig godt. Den er usammenhængende og trist. Den køber jeg formentlig aldrig igen.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Ret svagt lyst beige skum med pæne blonder og karamelmaltet duft. Smagen er smørrund, meget frugtig og sødlig/sød med præg af gær på den belgiske facon. Hertil ristet maltet med en del brun karamel, kandis, mørk sirup og ristede nødder. Humlingen er aromatisk men lidt enstonig. Eftersmagen er lang og toner alle indtryk fint ud. Som Viborgs øvrige øl er Ulrik Wilbek Dubbel blødt karboniseret, velbrygget og meget umiddelbar tilgængelig. Her dog mere som en hygge- end decideret madøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Munken
Nej, nej og atter nej! Måske er tiden inde til endegyldigt at stoppe med at købe dansk mikrobryg, bortset fra Indslev, for nu er vi humlefobikere jo enige om at begrave Ørbæk. Denne øl fra Viborg er heller ingen succes efter min smag: Jow, den ligner da en dubbel, men igen har de dumme danskere valgt at proppe et skud bitterhumle i, sandsynligvis for ikke at kunne beskydes for at være fimsede. Humlen bider i gummerne som på Westmalle, men lidt mere tror jeg bestemt. Og dette er så modvirket af en lidt for udpræget og også ensformig sødme uden at dette dog skaber balance. Sødmen og bitterheden råber højt og larmende, så der ikke er rigtig plads til andre nuancer. En "dumbed down" udgave af en prægtig øltype og langt ringere end den grimbergen jeg drak igår.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En meget sødlig øl, fin fylde, men nok mest en gimmick, nårvi nu vinder er øllet jo godt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
en dejlig øl der er rimmelig humlet, og med en dejlig humle smag det hjalp nok også at jeg fik den til en landskamp i håndbold vi vandt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af baaj
Humleduft og fint beige skum.
Sprittet belgisk sødme
Ikke lige min kop the
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11311 Anmeldelser af 218737 øl fra 246 lande og 11972 bryggerier. Billeder: 85760


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!