powered by goodbeer.dk
Øl: Lion Stout
Land: Sri Lanka
Dato: 07/10-2004
Bruger: Janchik
Alkohol : 8.00 %
 
En meget kraftig og bitter stout med spændende undertoner af kaffe, chokolade og en dejlig frugtighed. Men hvem ville tro at man laver øl på Sri Lanka?
Der er 5 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
en dejlig stout, og ikke en øl man lige forbinder asien, den er meget balanceret og ikke helt så voulgær som de kan blive
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux

En god brændt smag. ikke meget kulsyre. Blød i det af en stout at være.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay

I sidste uge var jeg i København. Det lyder sikkert mærkeligt når jeg bor i Valby, men her i hovedstaden skelner vi altså skarpt mellem city og bydelene. Når man er født og opvokset i Valby er man ikke Københavner! Man er Valbygenser, og FREM-tilhænger (selvom det er mange år siden de var på toppen i dansk fodbold), og man (jeg) er stolt af det!

Nå, det var et sidespring. Jeg var altså i København og kom forbi Gl. Strand hvor den meget kendte øl- og vinhandel ligger. Egentlig har jeg aldrig forstået hvorfor den er så berømt, for ølhylderne er indrettet i et sidelokale på ca. 12 kvm. og deres udvalg er ikke det mest fantastiske man har set. Faktisk kan man skiftevis gå i Kvickly, Føtex og ISO og finde næsten samme udvalg. Hvis man er god til sin lektie kan man alligevel godt finde lidt sjældenheder i butikken, og jeg tror at det var det jeg fandt i sidste uge!

En stout fra Sri Lanka, som oven i købet er højt præmieret, er ikke hyldevarer i ovennævnte supermarkeder så den måtte i kurven sammen med kun 2 andre specialteter.

Nu står den så på bordet, ophældt i mit glas og har en fin lysebrun skumkrone. Den er kulsort og dufter skønt af røg, mokka og lidt chokolade. Smagen er blid og nænsomt spreder den en røget smag af kaffe, mørk chokolade og let engelsk lakrids i munden. Jeg er i den grad overrasket over en Imperial Stout fra den del af verden, det må da må bestemt være et velbevaret levn fra den britiske kolonitid i Indien. Eftersmagen er let humlet, men fyldigheden i munden er langvarig og helt på højde med den allerbedste Imperial som eksempelvis Samuel Smiths Imperial Stout. Jeg skal da vist snart vove mig ind i FCK'ernes bydel igen!

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af gbjensen
Endelig har jeg fået lejlighed til at smage denne meget omtalte sri-lankanske stout, der har en stor plads i mange stout elskeres hjerte.
Min oplevelse kommer her:
Det første indtryk er en let brændt men ikke for påtrængende duft (nogen gange tænker jeg om der er noget galt med min duftesans)
Skumhatten er lysebrun og af middel holdbarhed, ligger flot oven på den sorte substans der er i mit glas.
Smagen er først let sødlig, men går hurtigt over i en let brøndt stout smag, der indeholder gode aromaer hen af kaffe og lidt lakrids - jeg aner også lidt banan og vanilie. Dens finish er først brændt, siden godt humlet - uden at det dog gør øllet særligt bittert. Der er en fin balance i denne stout mellem bitterhed og maltens sødme!
Kort sagt en øl der ligger meget langt i smag og fylde fra andre øl (pilsnere) som jeg har smagt fra Asien
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Janchik
En Stout fra et land man ikke umiddelbart tænker på som ølland. Men alligevel har den vundet 5 guldmedaljer og har fundet plads i Michael Jacksons (nej, ikke den Michael Jackson) "Den Store Bog Om Øl". Farven er sort og har et dejligt kaffebrunt tykt skum. Lugten er overvældende af mørk chokolade, ristet malt, kaffe, let frugtighed og stor bitterhed. I munden er den fyldig og blød og med en gennemsnitlig mængde kulsyre for denne øltype. I smagen bliver man overvældet af en masse komplekse smagsnuancer som består af mørk bitterchokolade, kaffe, en behagelig frugtighed som kommer fra gæren. Udover det aner man en smule kokos og det hele afsluttes med et orgie af bitterhed. I eftersmagen er det den mørke chokolade som dominere sammen med frugtigheden, let kokos og den lange intensive bitterhed. Nok den smagsmæssigt stærkeste stout jeg har prøvet og virkelig en af de bedste - hvis ikke den bedste!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!