powered by goodbeer.dk
Øl: Liquorice Stout
Land: Danmark
Dato: 24/08-2010
Bruger: Teejay
Alkohol : 6.00 %
 

Fidusen var at ramme et sted mellem lakridsrod og Piratos, altså en smag der rammer bredt. Det lykkedes for så vidt og den solide maltbasis bestående af Münchner, Wiener, Melanoidin, Karamel og Hvede malt, samt ristet byg formår at bære lakridsen fint. Humlen er nedtonet og har kun til opgave at afbalancere lakrids og maltsødme.

Ingredienser: Vand, bygmalt, byg, humle, gær og rålakrids.

Brygget til Lakrids by Johan Bülow og sælges kun i butikkerne i Svaneke og Tivoli.

Der er 5 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af reneac
En god sort øl, men jeg var lit skuffet over at der ikke var så meget lakrids i smagen, havdenok forventet lidt en lakrids eksplosion. Kan idag købes flere steder, også på fyn 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af tux
Har ikke en tyk smag, og er middel humlet. Den har en rigtig god eftersmag af lakrids fra lakridsroden som de selv skriver. Godt øl!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Sarek

Her på dagen hvor det er sidste chance for at stemme på årets ølnyhed 1. runde, var det på tide at smage en øl som TeeJay har rost.

Og ligesom den oprindelige Kjærstrup Chokostout, er det lykkes Svaneke at lave en øl der passer perfekt til navnet. Der er lakrids i duften, skummet, i smagen og i eftersmagen. Både TeeJay og Webmaster har så ganske udemærket beskrevet øllet, så jeg vil nøjes med at tilføje at jeg lige nu sidder helt stille og fundere over den fantastiske ting at der i Danmark kan laves sådan et mesterværk.

Og så skal jeg lige ind og stemme på den bagefter.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort Lakrids!
Anmeldt af gbjensen
Efter at have læst Teejay's anmeldelse (som er en af de bedste jeg har set) så vil jeg ganske ydmygt også forsøge mig.

Du har ret Teejay, den er begyndt at komme mere rundt i Landet, jeg fandt den i Sønderborgs førende vin og øl handel (Wohlenberg) i sidste weekend. Da jeg så absolut ikke er en vingummibamse (selvom jeg måske ligner) så måtte denne lakridsøl altså bare med hjem!

Sidste sommer havde jeg den dejlige oplevelse at besøge både Svaneke Bryghus og Johan Bülow's lakrids fabrik, også i Svaneke. Det er noget fantastisk lakrids de laver, bl.a. blev jeg vild med deres Chili lakrids og deres Ingefær lakrids. Hvilken lakrids de har brugt til denne vil jeg forsøge om jeg kan smage mig frem til.

Anmeldelsen: Dufter let af lakrids, malt og måske også kaffe. Smagen er enestående, der er en tydelig smag af rå usaltet lakrids, smagen er tydelig men ikke for dominerende, det er ikke som et lakridsudtræk på sprit, nej der er også en fin ølsmag, den stout de har brygget giver et fint modspil til lakriden. På en fin måde er det blevet en let og behagelig øl, den har ikke mange stouts bestandt hed eller brændte og overristede smag.

Den afsluttes let lakrids-humlet, bitter-sød, med den gode lakrids hængende i ganen i rigtig lang tid. Den er kortsagt et mesterstykke. Er du til lakrids og øl så vil du elske denne lakridsøl!

PS. Selv det meget stabile og lysebrune skumlag smager af lakrids!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay

Beskrivelsen på Goodbeer.dk siger at den kun sælges i Tivoli samt i Svaneke. Nu kan jeg så afsløre at der også findes en delikat chokoladeforretning i Valby, som fører den sammen med de gode hjemmelavede lakridser fra Johan Bülow. Denne øl er således et ægte bornholmsk produkt (ligesom den nu hedengangne Kjærstrups Chokostout engang var) fordi både lakridsen og øllet produceres på solskinsøen.

Skumkronen er cremet og holdbar. Aromaen er ikke atypisk for en stout, men indeholder de vante noter af lakrids, kaffe og brændt malt. Første mundfuld er lidt let, lidt som en dry stout. En lille brændt smag markerer sig og overgår derefter ret hurtigt til smagen af lakridsrod der langsomt vokser i styrke og bliver til engelsk lakrids i overflod. Lakridssmagen holder længe og kun en anelse humlebitterhed er at spore mod slutningen.

Næsten alle mennesker kan lide slik, og slikspisere kan groft opdeles i 2 kategorier. Lakridstyper eller vingummityper. Og det er vigtigt at vide hvilken type man er, og ikke mindst hvilken type ens partner er, specielt hvis man har ægteskab i tankerne! Man skal altid sørge for at danne par med sin egen modpart, ellers opstår der konflikt når man åbner en pose med Matador Mix! Det er iøvrigt også meget godt at vide om ens partner er til over- eller underbollen, når man laver krydderboller i ovnen søndag morgen, men det er en anden snak. Jeg er lakridstypen (og underbollen) og derfor elsker jeg simpelthen denne Liquorice Stout så meget at jeg giver den alle de point jeg overhovedet kan. Jeg kan klart anbefale den til andre, hvis du altså ikke lige er en vingummibamse!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11204 Anmeldelser af 212409 øl fra 246 lande og 11799 bryggerier. Billeder: 83930


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!