powered by goodbeer.dk
Øl: Duvel
Land: Belgien
Dato: 13/08-2004
Bruger: gbjensen
Alkohol : 8.50 %
 

Duvel betyder "djævel". Og denne øl er netop en djævel, eller i hvert fald lige så snu og lumsk. Denne friske, humlede og relativt milde belgiske blond, kan hurtigt snige sig ind på og overraske den uopmærksomme øldrikker.
Således vil denne djævel hurtigt forføre dig, og give dig lysten til mere.
Drik denne ikoniske belgiske specialøl - hvis du tør...

Der er 14 anmeldelser til denne øl
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
en dejlig øl, der smager lige sådan som den skal og med dejlig høj alkohol uden du kan smage det
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En god fyldig smag, lidt belgisk gær over den, og en del humle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Munken
I går fredag holdt jeg en lille ølfest med hele 4 belgiere. Denne første blev smagt på den varme eftermiddag, og lidt overraskende bed humlen ikke spor ubehageligt. Fedmen og frugten holdt let balancen, og dette blev så min bedste tripel-oplevelse siden Achels blonde. Ahhh!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Sarek
Teejay har redegjort for historien, Janchik for de bryggeritekniske detajler og mange andre for øllets kendetegn, smag og duft.

Jeg kan kun tilføje at Duvel er en forførende blondine, der hurtigt kan lokke dig på afveje, hvis du ikke nyder hende i passende dosiser.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af tattooz
Duvel oversat Djævel. Og den lever i den grad op til sit navn. Den er lumsk forførende, og før man ved af det får man en varm dejlig fornemmelse i kroppen. Den er som sagt lys, og tager sig godt ud med et fint lyst skumlag. Karakteren af øllet er for så vidt udemærket, og den sødmefulde og kraftfulde øl tager fusen på én hvis man ikke passer på.

Bør nydes i godt selskab, og til en god dessert.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Glasset toppes af lækkert hvidt skum, mens duften straks røber en del humle. Øllets krop er karakterfast, egentlig uden de store nuancer men med fin pondus til at bære humlingen. Helhedsindtrykket er masser af syrlig frugt og frisk citrus præg, der munder ud i en bitterhed, der for mig udtrykker sig i retning af den bitre smag af en citronkærne, der knuses mellem tænderne. Egentlig er er det mig uforståeligt, hvorfor jeg humlekujon kan sætte så megen pris på netop denne øl. Så meget, at jeg endog har anskaffet det specielle fine Duvel pokalglas. Men det er ikke desto mindre tilfældet. Den spændende historie bag Duvel har Teejay jo i den grad formidlet, både i sine spidsfindige ølmester spørgsmål og her i sin anmeldelse, så nok om det. Jeg vil nøjes med at tilføje, at netop denne øl har været banebrydende, typedannende og genstand for adskillige efterligninger: Heraf er de bedste for mig er Brigand, Piraat og Lucifer. Duvel er med sin bitterhed utroligt læskende under sydens brændende sol. Så skulle det endnu i år blive til endnu en herlig sommerdag derhjemme på terrassen, så er det efter min mening en Duvel, du bør have nedkølet til uventede gæster frem for den i reklamen nok så bekendte kaffe.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af Teejay
Under 1. verdenskrig medbragte de engelske tropper en del pale ales til Belgien. I 1918 besluttede Albert Moortgat at brygge en øl i stil med disse britiske pale ales. Der blev eksperimenteret en del og i 1923 blev den lanceret under navnet Victory Ale, men da en af bryggeriarbejderne smagte den nye øl for første gang udbrød han: "Da´s nen echten duvel" ("Det er en rigtig djævel"), og derfor kom den til at hedde Duvel.
Denne øl udmærker sig meget positivt ved en høj, flot og hvid skumkrone. Den har en stærkt duftende frugtaroma som går igen i smagen. Ligeledes har den en kraftig humlearoma, og både duft og smag afslører en robust og karakterstærk øl. Eftersmagen er tør, men selvom der er tale om en stærk øl efterlader helhedsindtrykket et minde om en velsmagende og yderst forfriskende øl, som pudsigt nok også vil være god som en aperitif på en lun sommerdag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys uklar
Anmeldt af baaj
Meget kraftigt hvidt skum. Øllen er uklar med en frisk duft.
Øllen perler i munden og har en meget kompleks smag (som jeg kun har oplevet ved Belgiske øl). Den afslutter med en humlet bitterhed, som dog ikke holder i længden men efterlad en sødme i mundhulen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: strågul
Anmeldt af Ovesen

Egentlig skulle jeg have været på arbejde denne aften, men det  var aflyst pga påsken, så hvad var mere nærliggende, end at besøge den lokale og teste en ny bryg, mens kæresten var til fitness? (det er en arbejdsfordeling man kan forholde sig til...)

Jeg havde længe haft lyst til at smage Duvel, men enten var den ikke på tilbud, eller også var der bare mere interessant bryg på hylderne når jeg har været på ølindkøb, så da mit stamværtshus havde fået den på kortet var det oplagt endelig at smage den.

Jeg var overrasket over det relativt store glas, men det skulle vise sig at være helt på sin plads, da det tommetykke, storboblede skum lagde sig over den lyse øl. Umiddelbart ser denne belgiske djævel ikke ud af meget, mest af alt ligner den en almindelig dansk pilsner, men i duften afsløres dog en noget anden karakter, på trods af min udskænknings lave temperatur.

Smagen er præget af fyrrenåle, tørt strå og let citrus, med en bitter eftersmag af humle, men efterhånden som temperaturen stiger, vokser mundfylden fra almindelig pilsner, til en let sød (men aldrig vammel) blanding af blomster, humle og citrus.

Bitterheden aftager efterhånden som temperaturen stiger, men Duvel er stadig en meget frisk øl, sin høje alkoholstyrke taget i betragtning. Et højt kulsyreindhold har bestemt noget af skylden, men også en forbløffende mangel på sødme gør sig gældende.

Bestemt en god øl, og dens misforhold mellem alkoholprocent og smagsfylde retfærdiggøre navnet, men helhedsindtrykket er nu alligevel noget skuffende...

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset Gylden
Anmeldt af Janchik

Hvor jeg dog elsker denne øl. Så forfriskende let, og så stærk. Det er en af de øl der gør at jeg synes at mange ølentutiaster kritisere de store koncerner lidt unødvændigt for brugen af råfrugt (Moortgat er desuden også selv en stor koncern som udvides ret ofte). Belgiske øl har næsten altid enten sukker eller råfrugt, og dem drikker vi gerne, men samtidigt afskyr vi danske pilsnere for brugen af samme......... Synes dog at vi skal tage os lidt sammen angående råfrugt og bare være imod tilsætningsmidler, i stedet for råfrugt i sig selv, for egentlig handler det mere om hvor vidt brugen af en bestemt råfrugt eller sukkerart passer til den pågældende stil. F.eks er vi alle enige om at majs ikke smager godt i en Pilsner, og en Pilsner som indeholder store mængder ris knapt smager af noget. Det samme gælder når en pilsner indeholder store mængder af dextrose, bliver den for udvandet og det kan vi ikke lide. Men ved denne her øl - DUVEL - som også indeholder store mængder dextrose passer det fint, da øllen pga sin styrke har en fin maltbaggrund som giver øllet sin fyldighed, og derfor "tåler" den at der bliver tilsat råfrugt eller dextrose som det er i dette her tilfælde.

Øllen er et lille kunststykke i sig. Er brygget af Pilsnermalt, Lidt hvede, Carapils, dextrose, styrian goldings, saaz, pilsnergær, skotsk overgær, og så en helt tredje gær som kommes i flasken efter at øllen er filtreret. Bemærk at disse oplysninger er ikke fra bryggeriets hjemmeside, men fra bryggerkredse på internettet, og fra klon-opskrifter som findes på nettet.

Egentlig er det en sjov øl: Halv Pilsner, Halv Ale med råfrugt som er både filtreret, for siden igen tilsat levende gær..... Duften er typisk Belgisk, med stærk parfumeret duft og herlig frugtig. Saaz aromen er heller ikke til at tage fejl af, og heller ikke den appelsinlignende duft fra S. Goldings humlen. Øllen er for sin styrke forræderisk let, med tydelig parfumeret smag, appelsin, og stor dejlig bitterhed til at balancere det hele. Det er en fantastisk øl som jeg aldrig vil takke nej til, og som altid er en jeg tænker på når jeg vil have når jeg vil have en lys ale af den eller anden slags.

Tak dextrosen for at øllen fremstår så let og frisk trods sin styrke, ellers havde den været tungere at komme i gennem. Ikke at det er dårligt, men øllen havde fået en helt anden karakter hvis det var et all-malt bryg. Det er jo netop denne forræderiske lethed, der gør øllen så unik, og en af de ting vi bider mærke i, når vi drikker denne øl.
Behøver jeg at nævne at den næste øl jeg brygger bliver en øl af nøjagtig samme type og samme fremstillingsmetode?????????

PS. Angående brugen af råfrugt er det værd at bemærke føljende:

London Pride indeholer majs
Chimay indeholder (hvede)stærkelse, kandis (naturligvis) og udelukkende humleekstrakt
Bitterheden fra Urquell og Jever kommer ikke fra brugen af frisk humle, men fra humleekstrakt med 30% alfasyre (Saaz f.eks. har normalt afhængig af årgangen 3,6-5% alfasyre) og da det er alfasyre der giver øllen sin bitterhed er det yderst pengebesparende ting dette her. Men disse øl kan vi alligevel godt lide. Værd at tænke over...........

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 12204 Anmeldelser af 267300 øl fra 247 lande og 12869 bryggerier. Billeder: 102381


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!