powered by goodbeer.dk
Øl: Christmas Ale
Land: Belgien
Dato: 06/08-2004
Bruger: gbjensen
Alkohol : 8.50 %
 
Denne typiske dyb rød-brune slutning af året øl blev lavet af ristet specialmalt, den fineste humle og udvalgt gær og krydret med et strejf af koriander. Corsendonk Christmas giver det bedste af hvad en juleøl kan give, en rund afbalanceret smag med en tør og raffineret finish. En klassiker som nu ses mange steder hos øl og vinhandlere nu i normal 33 cl. flaske og med ny etiket. 2021 Paulaner.

 

Der er 8 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: næsten sort
Anmeldt af reneac
dufter ikke af meget men lidt lakrids. smager lidt af lakrids og så kommer der en kraftig smag af alkohol, nok ikke for alle, jeg syntes den var dejlig tung i det
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkt gylden
Anmeldt af tux
En klassisk juleøl af belgisk kvalitet. God fylde og sødme i smagen. Har drukket den i hed sommervarmen,  lad Være med det....
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af gbjensen

En meget behagelig og varm be. lgisksidder jule ale, der fint kan nydes hele vinteren, hvis beholdningen, som for mig, ikke slipper for hurtigt op. Den er en rigtig vinter varmer. Smagen er varm og behagelig, fyldt med fine nuancer, så som nødder, nilliker og frugtsmag af rønnebær og æbler. Dens Finish er frugtagtig og humlet, uden at den bliver tør.

Sider i Aalborg på the whalf Og nyder denne gode øl igen. Uhm hvor det godt. Den har en god frugtig aroma med smag af kirsebær mm. Malten er sød og tydelig men øllen er ikke for sød. I fin balance med sig selv.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af Munken
En virkelig lækker sød øl. Det er ikke en, man hælder ned i stride strømme, og den kommer heldigvis i 25 cl. flasker, men indtil videre min bedste juleøl. Måske Bernardus kan slå den, det vil julen vise..
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk mahogni
Anmeldt af Paulaner
Flot dyb mahognibrun farve som krones af fyldigt cremet beige skum. Corsendonks Christmas Ale dufter og smager, som en rigtig juleøl skal, tungt fyldigt og sødt. Især lige i starten er sødmen fremherskende med masser af frugt og karamel, lidt orange og tørrede mørke frugter figen, dadler mv. Hertil kommer et godt krydret indtryk af lidt ubestemmeligt blidt julekrydderi i form af pomerans, nellike, kanel eller ingefær. Jeg kan ikke sige det - måske lidt af hvert. Den er julet, rigtig julet, dejlig fyldig uden at være for kraftig. Den afslutteaf en fint afstemt krydret aromatisk humling, der sammen med at sødmen klinger af  mod slutningen. En kanon juleøl, som hvis den var dansk, stod til små 10 glas, men på den belgiske baggrund, så må det blive lidt under. Hvor er der dog mange dejlige øl om buddet her i det kære Belgien. En enkelt ting mere - for mig er det en af de få øl der smager bedst ved køleskabstemperatur. Alle smagsnuancer kommer bedst til orde i samklang her.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødligt brun
Anmeldt af Bransmark

Efterhånden vel en klassiker på det danske julemarked for øl.

En dejlig øl, der virkelig smager af jul. Nødder og tydelig belgisk gær. Er flot i glasset, men er måske en smule for sød til min smag.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brun
Anmeldt af Blom

En rigtig dejlig juleøl, som jeg i et par år har haft en stor forkærlighed for. Da jeg hældte den op i aften var den måske knapt så fremragende, som jeg huskede den, men det er nu stadig en virkelig god øl. Smagen er initialt sød, præget af krydderier, mørk chokolade og karamel, mens afslutningen er mere syrlig bitter, hen ad rønnebær. Jeg synes, at kunne smage ligheder med Corsendonk Pater, men de er ikke særlig tydelige.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 6.50 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!