powered by goodbeer.dk
Øl: Dark Hops Hoppy Black Ale
Bryggeri: Beer Here
Land: Danmark
Dato: 15/06-2009
Bruger: gbjensen
Alkohol : 8.50 %
 

Ølnyhed i maj 2009, brygget på Nøgne Ø i Norge.

Der er 3 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
er meget sød i smagen, og det bliver næsten for meget, dufter dejlig af citrus
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay

Fantastisk flot cremet skum på denne stout som jeg har glædet mig til at smage siden Beer Here overraskede mig meget på DØE's ølfestival 2009. Allerede ved aromaen afsløres skarp humle (lidt som en IPA), og jeg ved godt at det ikke er helt typerigtigt for en stout. Omvendt har jeg tidligere smagt en fremragende, og meget humlet, stout fra Flying Dog og jeg tror at denne stout er lidt af samme slags. Derfor er det også helt med vilje at jeg forsynede Janchik med både Gonzo Imperial Porter og denne Dark Hops. Så ved jeg nemlig at den samlede vurdering bliver nøgtern istedet for min egen vurdering, som nok falder udenfor både typerigtighed og almen smag. Jeg synes nemlig at overdrevne humlede stouts får en helt ny betydning for ølverdenen, og måske burde man på dette felt opfinde en helt ny imperial-hops-stout-style eller sådan noget i den retning. Om ikke andet, så fordi jeg godt kan lide dem!

Smagsmæssigt er den kold mokka, lakrids og meget bitter mørk chokolade. Men det er humlen der trænger sig mest på og dominerer smagen på en helt særegen facon. Fyldigheden er stor, eftersmagen delvis tør og kan minde om IPA, dog med stoutens mættende, fyldige og kraftige malt i eftermælet. Jeg kan godt sætte mig ind i at man enten elsker eller hader denne måde at brygge stouts på, men i mit tilfælde er det altså helt i top. Janchik er min øl-guru og med hans 8-tals dom over Beer Here's Dark Hops Hoppy Black Ale er det vel i orden at undertegnede ølnovice giver den top? Men selvfølgelig har Janchik ret - den er nemlig ikke typerigtig. Jeg kan bare godt lide den alligevel.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Janchik

Igen, tusind tak til Teejay for denne dejlige øl. Drukket lørdag aften sammen med en kammerat. Øllen er kulsort og hældes op med et stort nugat farvet skum, som er virkelig cremet. Duften byder på de traditionelle ristede toner fra malten, men der er også en del humle som noget "odd" for typen. Øllen er fuldfed, blød og cremet, med en smag af kaffe/mocca, let lakrids måske, en god sødme i baggrunden, men også en smag af humle, og det afrundes med en god portion bitterhed. Som sagt så fortrækker jeg stout og portere uden smag af ´humle, men det betyder ikke at jeg afviser andet og det er en virkelig dejlig øl, der med lidt lagring kunne udvikle sig til perfektion. Tusind tak til Teejay for alle øllene, de var alle virkelig lækre

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!